Jump to content
Hundesonen.no

Grand Danois


armagnac

Recommended Posts

Heisann=) jeg har endelig funnet den hunden jeg vil ha. blå grand danois=D har snakket med oppdretter i Sverige. fra kennel boarhunters great dane;) avler svarte og blå GD'er<3 står på valpeliste der, med hanhund;)

noen som har noen erfaring med denne oppdretteren og rasen??

vil gjerne ha tips angående fôring og trening;) sikkert mange som har erfaring med hva slags for dom lønner seg og hva man bør gjøre for å få en GD til å gå pent:P en fordel at den er lydig når den er så stor=)

Link to comment
Share on other sites

Spørsmål angående for kan du jo spørre oppdretter om, de har helt sikkert mange gode råd.

Og gå pent i bånd lærer du en grand danois på samme måte som alle andre hunder. Metoden jeg har brukt er kort fortalt å stoppe opp når hunden drar/har tenkt til å dra, så den ikke kommer videre, og dermed får den ikke viljen sin. Jeg går så videre når hunden har slakket på båndet selv, enten ved å komme mot meg, eller rygge litt.

Slakker ikke hunden av seg selv (det gjør den somregel ikke i begynnelsen av treningen), lager jeg en smattelyd slik at hunden snur seg, og dermed slakker. Da går vi videre.

Det har fungert veldig godt, og jeg er fornøyd med den metoden. Anbefaler deg å kjøpe denne boken, det var der jeg lærte metoden fra http://www.canis.no/nettbutikk/omtale.php?id=550 bare at det står mye mer detaljert enn det jeg har skrevet. Jeg har ikke fulgt den til punkt og prikke kanskje, bare hovedtrekkene. Boken bruker leonbergere som bildeeksempler, og det er jo også store hunder :whistle:

Gratulerer med valg av en fantastisk rase, hadde det ikke vært for kort levealder og litt for stor størrelse for mitt sted nå i livet, ville jeg nok hatt en i hus :angry:

Link to comment
Share on other sites

Spørsmål angående for kan du jo spørre oppdretter om, de har helt sikkert mange gode råd.

Og gå pent i bånd lærer du en grand danois på samme måte som alle andre hunder. Metoden jeg har brukt er kort fortalt å stoppe opp når hunden drar/har tenkt til å dra, så den ikke kommer videre, og dermed får den ikke viljen sin. Jeg går så videre når hunden har slakket på båndet selv, enten ved å komme mot meg, eller rygge litt.

Slakker ikke hunden av seg selv (det gjør den somregel ikke i begynnelsen av treningen), lager jeg en smattelyd slik at hunden snur seg, og dermed slakker. Da går vi videre.

Det har fungert veldig godt, og jeg er fornøyd med den metoden. Anbefaler deg å kjøpe denne boken, det var der jeg lærte metoden fra http://www.canis.no/nettbutikk/omtale.php?id=550 bare at det står mye mer detaljert enn det jeg har skrevet. Jeg har ikke fulgt den til punkt og prikke kanskje, bare hovedtrekkene. Boken bruker leonbergere som bildeeksempler, og det er jo også store hunder :angry:

Gratulerer med valg av en fantastisk rase, hadde det ikke vært for kort levealder og litt for stor størrelse for mitt sted nå i livet, ville jeg nok hatt en i hus :wub:

Hei Hei :whistle:

Jeg har en Alaska Husky som er 4 måndaer gamel, den er snill og veldig lydig til å være en liten valp. Går på masse lange turer da han går løs på plasser som egner seg til det :P

Den liker å få masse kos, men det er en ting med det jeg lurer på, den ligger på ryggen og tar imot kos men så begyner han

å knurre, jeg vet ikke om det er fordi han koser seg eller og det er fordi han er sinna... Noen som vet det??

Er litt sjekt å vite, for om jeg skal treffe han eller ikke når han gjør dette.

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med valg av fantastisk rase! Vet bare av en GD fra Boarhunter, men han var en av de vakreste og snilleste svarte guttene jeg har vært borti! Han måtte dessverre avlives nettopp pga kraftig allergi/hudproblemer, etter å ha kjempet i flere år.... :lol:

Så spør og grav hos oppdretter,de har mange års erfaring og mye kunnskap. I tillegg vil jeg anbefale deg å delfore med V&H valpefor fra første dag. Helforing kan bli vanskelig i vekstperioden, da det virker som de aldri blir mett, og tørrfor fyller magesekken godt. Jeg bløter fortsatt frokosten, for å være sikrere mot magedreining.

En GD skal IKKE mosjoneres før den er nærmere året! Gå rolige korte turer, ofte løs, tren på å gå pent både løs og i kobbel ofte, gjerne inne og i hagen og sørg for at du er verdens beste og morsomste eier, da får du mye gratis i krapylpubertetstullet :) Bare husk at en Gd ikke reagerer lynkjappt av natur, den vurderer om den skal høre på deg... Ikke bli sint/frustrert, men bryt av og prøv igjen! Gå inn på Amazon.com og kjøp deg et par bøker, bare vær obs på at det finnes lite nytt om GD og endel gamle teorier om tøffhet og straff kan florere. Meld deg inn i NGDK, og sjekk om det er et lokallag nær deg der du kan treffe andre GD eiere.

Vær forsiktig med lange trapper nedover, opp går fint etter kort tid.

Og ikke glem å ta den med absolutt overalt; på buss, tog, trikk, bil, båt, by, land, heis, flytebrygge, uterestaurant.. you name it. En GD på 80 kg som ikke vil/tør kan bli skummel for omgivelsene! Husk at de har både vokter-og jaktaner ikke så langt tilbake i tid!

Lykke til ;)

Edit:rettet språk, la til mer info.

Link to comment
Share on other sites

tusen takk for tips og råd=) skal se om jeg får tak i noen bøker ja, spennende å lese om noe man er interessert i;)

skal dra å besøke valpen når den er tre uker, så da skal jeg spørre oppdretter om en del=)

gleder meg masse til den turen allerede, selv om det er lang:P

hatt GD selv du eller??

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...