Gå til innhold
Hundesonen.no

Når kan hunden vaskes etter expot behandling?


Recommended Posts

Tok på Casper expot i dag, men glemte å dusje ham først (han lukter litt hund nå, en stund siden han ble vasket utenom bading i bekker og sånn).

Skjønner jo at det sikkert er veldig lite lurt å vaske ham i dag, men når kan jeg gjøre det?

Fikk bare med dråpene av dyrlegen, dvs. ingen bruksanvisning.

Det er vanlig at pelsen rundt blir litt klissete? Dalmatinere har iallefall så innmari tett og hard pels, at det er omtrent umulig å komme helt ned til huden (jeg gjorde nok det altså, men det fløt også litt utover)

Og hvor lenge tar det før man ikke ser/merker noe til expoten lenger?

Aldri gjort dette før, så da kommer det spørsmål.

:lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter en behandling så skal ikke hunden bli våt på minst to uker.

Dette fordi det er kun lusene som dør av Expot, og ikke eggene.

Disse eggene skal først klekkes, før de så blir drept av middlet.

Du bør også holde hunden din unna andre hunder i minst to uker.

Gå over pelsen med f. eks en lusekam etter den tiden, for å se om alle lusene virkelig er borte.

Evt ta en rebehandling etter 2 uker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du har hatt på Exspot med tanke på flått, og ikke lus, så skal hunden helst ikke bli våt på 4-5 dager (er det ikke det da tro??) og vasker du hunden med såpe, så mister det virkningen helt... Så bader du hunden din med såpe nå, så må du dryppe han på nytt :lol:

Den fettete flekken blir borte av seg selv etterhvert mener jeg å huske... Bridie sin ble borte etter at hu svømte noen dager etter hu ble dryppet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette står i veterinærkatalogen

Gadd ikke å lese om det sto noe direkte, men nå har du uansett all info'en her :lol:

C

 Exspot pour on vet. Schering-Plough



 Ektoparasittmiddel.



 ATCvet-nr.: QP53A C04





 LINIMENT 65%: 1 ml inneh.: Permethrin. 744 mg, Dowanol PM (propylenglycol. monomethylaether) ad 1 ml.



 Egenskaper: Klassifisering: Pyretroid med acaricid og insekticid virkning. Virkningsmekanisme: Permetrin har både repellerende og drepende effekt. Kontakt med permetrin fører til selektiv blokkering av parasittenes nervetransmisjon ved endring av nervemembranens permeabilitet for natrium og kalium. Parasittene, både immature og mature stadier, paralyseres og dør. Toksisiteten av permetrin for varmblodige dyr er lav. Absorpsjon: Permetrin absorberes bare i liten grad gjennom inntakt hud. Absorbert virkestoff hydrolyseres raskt og skilles ut som inaktive metabolitter. Fordeling: Etter lokal administrering fordeles permetrin sammen med vehikkelet over hele huden innen 1 døgn. Den lokaltvirkende effekten varer i ca. 4 uker. Full effekt oppnås innen 2-3 døgn etter applikasjon. Preparatet har ikke systemisk effekt. 


 Indikasjoner: Mot flått, lopper, lus og pelsmidd på hund. 


 Kontraindikasjoner: Skal ikke gis til drektige tisper. Skal ikke brukes til katt. Kjent pyretroidoverfølsomhet. Skal ikke brukes på valper yngre enn 2 uker. 


 Bivirkninger: Pyretroidoverfølsomhet kan sees i sjeldne tilfeller. Erytem, pruritus eller håravfall er rapportert. Om dette observeres, skal behandlingen avbrytes og hunden bades og sjamponeres. 


 Forsiktighetsregler: Ved søl på human hud, vask med såpe og vann. Unngå direkte kontakt med det behandlede området på hunden i 3-6 timer etter behandling. Ved utføring av mange behandlinger, f.eks. på kennel, bør beskyttelseshansker brukes. Pyretroider er giftige for fisk, kontaminering av akvarier og vassdrag må unngås. Kun for ekstern bruk. Preparatet skal ikke masseres inn i huden. 


 Drektighet/Laktasjon: Drektighet: Fullstendig dokumentasjon for bruk ved drektighet er ikke tilgjengelig. Skal derfor ikke gis til drektige tisper. Laktasjon: Kan gis til diegivende tisper. 


 Dosering: Hunder: <15 kg: 1 ml (1 pipette) mellom skulderbladene. >15 kg: 2 ml (2 pipetter), 1 ml mellom skulderbladene og 1 ml ved haleroten. Skill hundens pels slik at huden blir tilgjengelig. Tøm innholdet i pipetten direkte på huden ved å presse sammen pipetten. Om hunden vaskes eller blir gjennomvåt etter utført behandling kan effekten reduseres. Behandlingen kan gjentas, men tidligst 7 dager etter siste behandling. 


 Oppbevaring og holdbarhet: Skal oppbevares <25°C, beskyttet mot lys. Må ikke fryses. 


 Pakninger: 2 × 1 ml, 6 × 1 ml, 12 × 6 × 1 ml.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar:)

Det er med tanke på flått ja.

Det anngående å holde ham unna andre hunder kan bli er veldig stort problem, da han bor sammen med en annen hund, og begge er utrolig lekne :S

Hun er ikke hjemme nå da, men kommer jo i morgen.

Og takk for bruksanvisningen også, den er lur og ha. Sto ikke noe om kontakt med andre hunder der da, så satser på at det går bra. Får bare passe på at han ikke blir slikket på de nærmeste dagene, og passe på at han ikke tar en svømmetur, han må liksom ut i alt vann han.

Jeg får klare å vente med å bade ham med såpe iallefall til denne behandlingen ikke har effekt lenger, han har jo ikke blitt sjamponert hele livet sitt, så han klarer vel 4 uker til hehehe (har bare dusjet ham og vasket ham med vann, noe mer har ikke vært nødvendig, og det er det strengt tatt ikke nå heller. Utrolig hvor rene hvite hunder kan være altså!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øh.. No er det en stund siden eg har brukt Expot, men mener det var rundt 1 døgn uten bading av hele kroppen?! Eg husker ærlig talt ikke, så kanskje noen andre som har brukt det nylig kan svare?

Jeg lot min hund bade halvannet døgn etter behandlingen og den har ikke virket dårligere på ham iallefall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff i går bestemte Casper seg for å ta et nattbad (glemte jo såklart at det var et vann der vi gikk...), så nå er vel den behandlingen mer eller mindre bortkastet :thumbs:

Han har ikke fått noen flått hittil da, så får håpe han ikke får noen nå heller, det begynner jo trossalt å bli litt kaldere. *krysser fingrene (ikke for kulde med for 0 flått)*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...