Gå til innhold
Hundesonen.no

Beste hundesnopet...


Eldbjørg

Recommended Posts

Det jeg har funnet ut med mitt matvrak, er at jeg bare har kjøpt en pose billigfor på matbutikken. 1,5 kilo frolic (den med dalmatiner uten på hehe) til 42 kr. Ringene kan deles opp i 2 eller 4, og en slik pose er bra å ha når det skal trenes, for da går det jo mye godt. Og siden det ikke er det foret han får til vanlig, blir det bare helt stas uansett (han er fornøyd med at jeg gir ham den vanlige maten til belønning også, men det har jeg sluttet med nå, godteri skal jo være noe ekstra).

Så om hunden er litt matvrak, kan jeg egentlig anbefale frolic, særlig om man er i en periode med mye trening, så slipper man å bli helt ruinert :-)

Men dette var vel egentlig ikke svar på spørsmålet, selv om det er litt individuelt hva slags godter som som "tenner" hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her i huset er tørket blodpølse favoritten. Koster lite, og blir mange godbiter i slengen av bare ei pølse.

Hvordan tørker du den? Så det var tilbud på blodpølse på jobben, så jeg vurderer å prøve en :console:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan tørker du den? Så det var tilbud på blodpølse på jobben, så jeg vurderer å prøve en :console:

Jeg skjærer den opp i skiver, legger skivene på ei rist med bakepapir og setter i ovnen på 30grader varmluft over natta. Mine har stått i avslått ovn noen timer (har bare ikke gidda å skjære opp med en gang) og når jeg da skjærer de i små biter er de tørre og fine :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her hos oss er det tørket oksekjøtt, og tørket vom fra Europris som er det beste! I tillegg til "All sorts" fra purina (fåes på dagligvarebutikk..

Jeg har prøvd å tørke kyllinghalser, men det var bare godt når man fikk stjele det ut av boksen når mamma ikke så det..

Det skal sies at min hund er syyykt kresen da..

åjo! Leverpostei! Det er godt det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg hadde også mulighet for å kjøpe blodpølse til 5kr :console:

Men så det var mye salt og til og med rosin i det? tenkte ikke det var så god ide jeg da...

Hmm, salt må jeg innrømme at jeg ikke har sjekket. Men det er ikke rosiner i den blodpølsa vi pleier å kjøpe. Var instruktøren på valpekurset som tipset oss om blodpølse, så jeg satser på at det er greit å bruke :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leverpostei på tube! Helt genialt når man trener innkalling, for eksempel. En tube med leverpostei i lomma, og så er det bare å skvise ut en centimeter eller to med belønning hver gang bikkjeskinnet kommer når du roper. Bikkjene blir helt tullete av leverpostei! :console:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg en hund som kan jobbe for en tørrforbit om hu vil jobbe da, så sjelden noe problem med belønning her (så sant bikkja gidder å jobbe i utgangspunktet. Gidder hu ikke det kan jeg gi opp uansett :console:)

Men her går det vel mest i frolic og doko.. Billige godbiter, rett og slett. Men skal vi ha noe ekstra godt for en tur i byen, så kjøper jeg sånne *tenke* store godbiter som ser ut som flintsteiker de har på Rema. De er supre å ha i lomma og partere i miniminimini biter når man er på tur. Da holder det som regel å ha med seg to sånne "steiker" til en hel tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg en hund som kan jobbe for en tørrforbit om hu vil jobbe da, så sjelden noe problem med belønning her (så sant bikkja gidder å jobbe i utgangspunktet. Gidder hu ikke det kan jeg gi opp uansett :console:)

Men her går det vel mest i frolic og doko.. Billige godbiter, rett og slett. Men skal vi ha noe ekstra godt for en tur i byen, så kjøper jeg sånne *tenke* store godbiter som ser ut som flintsteiker de har på Rema. De er supre å ha i lomma og partere i miniminimini biter når man er på tur. Da holder det som regel å ha med seg to sånne "steiker" til en hel tur.

De heter "bones" og er også fra purina! Det er sånne jeg bruker, bare jeg bruker de med "forskjellig" form!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som for tiden fungerer aller best:

rører 2 rå egg inn i 400-500 gr kjøttdeig sammen med litt potetmel,

bittelitt hvitløk og pizzakrydder.

Deler den i to, klapper den rimelig flat i stekepanna og steker på svak varme. Deler herligheten opp i passe biter og fryser i porsjonsposer.

Ellers har de tørkede kyllinghalsene etter Maris oppskrift falt i smak her :console:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som for tiden fungerer aller best:

rører 2 rå egg inn i 400-500 gr kjøttdeig sammen med litt potetmel,

bittelitt hvitløk og pizzakrydder.

Deler den i to, klapper den rimelig flat i stekepanna og steker på svak varme. Deler herligheten opp i passe biter og fryser i porsjonsposer.

Ellers har de tørkede kyllinghalsene etter Maris oppskrift falt i smak her :lol:

Det tror jeg må testes. Jeg har for første gang en hund som glatt kan spytte ut gobiter. Uvant!

Frolic spises bare i små biter, om de er tørre, fersk frolic rynker man på nesa av i 90% av tilfellene, og er det hele ringer så er de superkule å leke med og grave ned. Så nødløsningen her når jeg kun hadde frolic i hus, var å belønne med å kaste hele frolicer som hun fikk jakte på og grave ned. :blink:

Dokoene kan hun ta som tidsfordriv, de er yndet å grave ned, langt i fra hvergang de blir spist.

Lever, hjemmetørka, var rett og slett ikke aktuelt de tre første dagene, var ikke helt gjennomtørka, så lå på benken for å få den siste tørkingen, "neitakk", sa krokodillen og gikk sin vei.

Softies syns hun er bra, hender hun sparer dem i munnen og skal grave dem ned, men det er somregel om hun er fryktelig dotrengt. Rare hund.

Tørka pølsebiter går alltid ned, utørka også, forsåvidt, men hun gir mer for de tørka.

Ferdigskåret skinke fra gilde er også ypperlig, men skrekkelig dyrt. Revet kylling (hel grilla) eller salatkylling er også nam.

Har en drøss med kyllingfilleter etter diverse sverigeturer som har liggi litt lenge i frysern, så får da meg en dag hvor jeg steker opp alle og river opp og fryser ned igjen.

Leverpostei er også en slager, men er forstyrrelsene for store, så er det ingenting av det overnevnte som når gjennom.

Men, vi har rett og slett vandret ørlite til venstre i dyrehylla på kiwi og snublet over kattemat. Kitbits spiser hun om de er tørka litt, tror det er noe med konsistensen på enkelte gobiter hun syns er ekkel. Men det som overgår det meste er Sheeba porsjonsboks med kyllingbryst. Litt lite delikat for meg, og slettes ikke praktisk, men duverden, da skrur bikkja seg på.

Rå vom og hundemat funker supert! Men det er rett og slett dritekkelt å bruke som gobit, syns lukta sitter i hendene i mange timer, uansett hvor mye jeg vasker meg.

Livet med en sær gobithund er merkelig, heldigvis har hun masser av jakt og kamplyst, så lek er veldig fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aysha spiser egentlig alt hun får av godbiter, men allikevel bruker vi alltid noe av dette: pølse, fiskepudding/kaker, slike levergreier de selger i dyrebutikken (doko?), skinke og leverpostei på tube.

Men lek er vel enda mer stas enn mat (ihvertfall hvis man har den magiske grønne ballen, som høres ut som en hes and...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg har funnet ut med mitt matvrak, er at jeg bare har kjøpt en pose billigfor på matbutikken. 1,5 kilo frolic (den med dalmatiner uten på hehe) til 42 kr. Ringene kan deles opp i 2 eller 4, og en slik pose er bra å ha når det skal trenes, for da går det jo mye godt. Og siden det ikke er det foret han får til vanlig, blir det bare helt stas uansett (han er fornøyd med at jeg gir ham den vanlige maten til belønning også, men det har jeg sluttet med nå, godteri skal jo være noe ekstra).

Samme opplegg her.

Sånn til hverdags liksom.

Hender jeg kjøper andre ting i forbindelse med utstilling.

I sommer gikk det mye i sånne små tørka pølser de selger i Sverige.

Ellers er mine hunder av den oppfatning av at det meste av mat et godt...

Nå om dagen er skogen full av naturlig godbit.

Hampus elsker bær.

Så nå bruker jeg blåbær og krøkebær som belønning for han når vi er ute i marka.

Linus synes bær er bare dumt, så han nyter medbrakt godbit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...