Jump to content
Hundesonen.no

Innkalling


Knøttene

Recommended Posts

Jeg har god innkalling på hunden min, men jeg tviler på at han lyder hvem som helst.

Da tenker jeg ikke nødvendigvis på vilt fremmede, men f.eks venner av meg som han har møtt innimellom, men kanskje ikke har noe særlig forhold til.

Skal man forvente at hunden kommer når de roper?

Hvis man sier at man har 100% innkalling på hunden sin, gjelder det da hvem som helst?

Eller gjelder det kun når det er en selv som gir kommandoen?

Link to comment
Share on other sites

Nei, det ville jeg ikke forventet. Men siden jeg bruker klapping som signal, så spørs det om de ikke lystrer likevel..

Sett fra andre siden, så vil jeg svært gjerne at andres hunder skal lystre mitt signal, da.. :D

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hvis jeg er tilstede når Marco går løs så er det kun meg han hører på, men når han har andre mennesker som passer han så forventer jeg og vet at han kommer når de ber han om det. Men han kommer ikke hvis et fremmed menneske ber han om det og det er jeg fornøyd med :)

Link to comment
Share on other sites

Min Rikke var sånn, hun hørte kun på meg. Det var faktisk ganske frustrerende for de som skulle passe henne, siden hun da plutselig hverken gikk pent i bånd eller kom på inkalling. Så i grunnen håper jeg at Kahlo skal lære seg å lystre folk hun kjenner, enklere å sette henne bort da.

Link to comment
Share on other sites

hehe det har jo noe med rasen å gjøre. Hvis jeg er tilstede så hører hun bare på meg , men er jeg borte så hører hun kunn på den som holder båndet hennes.

Hvorfor har det noe med rasen å gjøre egentlig...?

Link to comment
Share on other sites

hehe det har jo noe med rasen å gjøre. Hvis jeg er tilstede så hører hun bare på meg , men er jeg borte så hører hun kunn på den som holder båndet hennes.

Hehe mja jo, men Rikke var en cavalier, de er vel ikke akkurat spesielt kjente for å være enmannshund. Men ser jo det på valpen her da (riesen) hun gidder ikke gå bort til hvemsomhelst bare fordi de prater til henne.

Link to comment
Share on other sites

Kaiza, min hund lyer alle som hun kjenner. Hun er veldig lydig og er vant med at mange forskjellige komanderer henne. Dette er fordi vi er mange i familien som har ansvar for henne. Jeg synest det er greit at hun lyer alle for viss vi er på besøk å sånn er det greit at vertene kan si at hun skal gå å legge seg osv:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...