Gå til innhold
Hundesonen.no

Er du en vegetarianer?


Iago

Recommended Posts

Skrevet

Jeg fikk øynene opp for dette da jeg så en tråd på en annent forum og dette med dyremisshandlingen dyrene gjenomgår før de blir drept og spist.. Det var diskutert litt og linket til norsk vegetar forum og jeg skummet litt igjenom det.. Og jeg fikk enorm skyldfølelse og dårlig samvittighet :lol: Noen av dere som er vegetarianere og/eller som bare bruker produkter som ikke er testet på dyr?

Skrevet

Nope, det kunne ikke dette meg inn. Men dette er en avgjørelse jeg har tatt på vegne av magen, ikke av noe jeg har lest. Men så har jeg ikke lest noe heller *holder meg for øynene*

Skrevet
Nope, det kunne ikke dette meg inn. Men dette er en avgjørelse jeg har tatt på vegne av magen, ikke av noe jeg har lest. Men så har jeg ikke lest noe heller *holder meg for øynene*

Mener du at du spiser kjøtt eller ikke?

Skrevet

Hadde jeg hatt god nok fantasi så hadde jeg ikke hatt problemer med å være vegis.

Men det er ikke av politiske grunner. Jeg er ikke noe glad i i rødt kjøtt, og kunne egentlig levd lenge på grønnsaker eller fisk om bare jeg hadde fått variasjon. (spiser kylling og svin)

Var faktisk 80% veggis i 6mnd når jeg hadde en som laget mat til meg :lol:

Jeg er totalt avhengig av smaksvarisjon i kostholdet mitt for å trives. (og at det er kjapt å lage maten).

Skrevet
Mener du at du spiser kjøtt eller ikke?

Det fremgår da egentlig ganske greit?

Spm: Er du en vegetarianer?

Svar: Nope, det kunne ikke dette meg inn.

Så ja, jeg spiser kjøtt da det varierer kosten min tilstrekkelig.

Skrevet

Nei, desverre. Jeg har alltid hatt lyst til å bli vegeterianer, og har egentlig utrolig dårlig samvittighet for at jeg spiser dyr. Men jeg er redd jeg hadde vært kraftig underernært dersom jeg ble det, i og med at jeg er ekstremt kresen på mat (altså grønnsaker, og det meste som er sunt :lol: ). Har ikke viljestyrken til det heller <_<

Og ja, jeg føler meg forferdelig egoistisk. Jeg elsker dyr, bruker ingen produkter som er testet på dyr (hos meg er alt kjøpt på body shop), jeg holder meg borte fra pels, unngår skinn så mye som mulig, går ikke på sirkus, er medlem i DB osv, men jeg spiser kjøtt. Litt dobbelmoral, egentlig.

De som er vegeterianere har all min respekt, stå på :P

Guest lijenta
Skrevet

Nei det frister ikke. Men det er altid morro å gå ut og spise sammen med en vennine som er vegetarianer og jeg som hverken tåler melk eller mel hihi vi har sett mange kokker vi og servitører som har blitt to meter i ansikte.

Skrevet

Nope. 50% latskap og 50% matallergi. Jeg hadde ikke kunnet spise riktig som veggis, uten å dytte i meg en haug med tilskudd av diverse arter. Men ja, jeg er lat og, så kan ikke skylde alt på det.

Skrevet
Jeg fikk øynene opp for dette da jeg så en tråd på en annent forum og dette med dyremisshandlingen dyrene gjenomgår før de blir drept og spist.. Det var diskutert litt og linket til norsk vegetar forum og jeg skummet litt igjenom det.. Og jeg fikk enorm skyldfølelse og dårlig samvittighet :lol: Noen av dere som er vegetarianere og/eller som bare bruker produkter som ikke er testet på dyr?

Jeg er ikke vegetarianer og bliver det aldrig :P

Men ikke alle fødedyr bliver mishandlet eller lever et dårligt liv.

Skrevet

Jeg var vegetarianer en periode, fordi jeg ikke var (er) komfortabel med å spise dyr som ikke har hatt det godt. Jeg har ingenting i mot å spise dyr, det er helt naturlig i mine øyne - men jeg ser helst at de ikke mishandles først. Jeg fant ut at det ikke er en god idé, ernæringsmessig sett, og begynte å spise økologiske kjøttvarer, men økonomien strekker dessverre ikke til. Kjøper økologisk kjøtt, egg og melk så ofte jeg synes jeg har råd til det, og må si at økologisk kjøtt smaker utrolig mye bedre.

Skrevet

Nei, jeg er altfor glad i kjøtt. Men er selvsagt for at dyrene skal ha det godt før de spises. Hadde studentbudsjettet mitt tillatt det, hadde jeg nok spist mer økologisk. Men jeg kjøper i hvert fall kun økologiske egg, for der får hønsene både gå fritt og ikke minst også få være ute. :lol:

Skrevet

Jeg var det i et år, men så inngikk jeg og typen en avtale om at hvis han sluttet å røyke, så skulle jeg begynne å spise kjøtt. Det var nok en del lettere for meg enn han, men det første kjøttstykke tok ca 20min før jeg turte å putte det i munnen :lol:

Skrevet

Ja, jeg er vegetarianer! Har vært det i elleve år, altså siden jeg var fem år! At man er glad i kjøtt, er vel ikke noe problem?!

PhoNuLi; skjønner problemet. Kresen selv. Men det er bare å spise det vanlige uten kjøtt

Skrevet
Jeg er ikke noe glad i i rødt kjøtt, og kunne egentlig levd lenge på grønnsaker eller fisk om bare jeg hadde fått variasjon. (spiser kylling og svin)

Var faktisk 80% veggis i 6mnd når jeg hadde en som laget mat til meg :)

Øh? 20% av kosten din var kjøtt da eller? Skjønner ikke helt hvordan man regner ut en prosent av veggisgrad jeg. Enten er man veggis eller så er man ikke, liksom.

(Og man er vel ikke veggis om man spiser fisk vel?)

Jeg var vegetarianer en periode, fordi jeg ikke var (er) komfortabel med å spise dyr som ikke har hatt det godt. Jeg har ingenting i mot å spise dyr, det er helt naturlig i mine øyne - men jeg ser helst at de ikke mishandles først. Jeg fant ut at det ikke er en god idé, ernæringsmessig sett, og begynte å spise økologiske kjøttvarer, men økonomien strekker dessverre ikke til. Kjøper økologisk kjøtt, egg og melk så ofte jeg synes jeg har råd til det, og må si at økologisk kjøtt smaker utrolig mye bedre.

Men økologisk betyr vel ikke automatisk at dyrene er blitt behandlet bedre. Eller var det bare på ernæringsmessig måte du mente? Enig i at økologisk smaker bedre ja, enten det er frukt, grønt, nøtter, kjøtt eller hvadetnåennmåttevære.

Dere som er vegetarianere på politisk grunnlag, hvordan i alle dager får dere i dere nok proteiner?

Skulle gjerne vært veggis jeg, men jeg hadde fått store problemer med å få i meg proteiner som ikke er animalske.

Det jeg synes er absolutt aller verst med kjøttindustrien er at det er så vanvittig mange kilo kjøtt som blir kastet. Enten på grunn av overporduksjon, eller på grunn av de overdrevent strenge rutinene når det kommer til behandling og salg av kjøtt.

Så vanvittig mange dyr dør for absolutt ingen grunn i det hele tatt. Det er ufattelig trist.

Skrevet

I EU der skal økologiske dyr have fri adgang til udegang hele året, her i Norge satser man på løsdrift og fri tilgang til udegang, skal være færdig implimenteret(staves det sådan) til 2025 i alle økologiske landbrug.

Så ja det er en forbedring for økologiske dyr, i forhold til traditionelt landbrug.

Købte selv kød direkte fra et økologisk landbrug i dk da jeg boede der.

Skrevet
Men jeg kjøper i hvert fall kun økologiske egg, for der får hønsene både gå fritt og ikke minst også få være ute. :)

Åh? Det er vel ikke et krav for å stemple eggene som økologiske?

Og frittgående høns kan hardstappes sammen pr kvadratmeter de. Jeg har sett sånt jeg, og da tror jeg burhønsene har det like godt for å si det sånn.

Skrevet
Åh? Det er vel ikke et krav for å stemple eggene som økologiske?

Og frittgående høns kan hardstappes sammen pr kvadratmeter de. Jeg har sett sånt jeg, og da tror jeg burhønsene har det like godt for å si det sånn.

der er max antal pr kvadrat for økologiske og de skal have udegang, der er beregnet meget mere plads til de økologiske dyr end til burhøns feks.

Skrevet

Jeg spiser ikke kjøtt fordi jeg ikke er så glad i det og pga jeg fort får vondt i magen av det (har en magesykdom).

Kan ikke kalle meg 100% veggis, men spiser kun kjøttstykker hvis jeg får det borte på besøk.

Skrevet
der er max antal pr kvadrat for økologiske og de skal have udegang, der er beregnet meget mere plads til de økologiske dyr end til burhøns feks.

I følge det jeg har sett er "bedre plass" et relativt begrep. Riktignok noen år siden, men fy flate...

Skrevet

Mari: Jeg trodde alle økologiske varer hadde levd et godt liv først jeg, og ikke stappes i trange steder fra de er små av og behandles grusomt.

Skrevet
Men økologisk betyr vel ikke automatisk at dyrene er blitt behandlet bedre. Eller var det bare på ernæringsmessig måte du mente? Enig i at økologisk smaker bedre ja, enten det er frukt, grønt, nøtter, kjøtt eller hvadetnåennmåttevære.

Som andre har skrevet allerede, er det krav til utegang, og "øko-høns" har langt bedre kår enn såkalte frittgående (det høres så fint ut, men er lite forskjell på det og "vanlig" burhøns).

Økologisk dyrehold handler om velferd

Om økologisk mat

Skrevet

Ah. Jeg har vel blandet sammen frittgående og økologisk.

Sikkert frittgående høns jeg så. Blæ. Virkelig.

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...