Gå til innhold
Hundesonen.no

Grønlandshund, hest og sau....


kimassok

Recommended Posts

Guest Snusmumrikk

Så flinke hundene var gjennom sauene!

Antar det var fordi de var bekymra for at hestene skulle komme løpende etter, i og med at de viste interesse fra begynnelsen av. Hadde vært skeptisk selv jeg, hest og hund, usj.... :angry:

Ja, jeg hadde også vært skeptisk der. Er ikke alle hester som er like greie med hunder. Jeg fikk en illsint hest etter meg med gamlehunden. Hunden gikk bare frem og ville unna, mens hesten kom etter og slo henne med hoven over bakenden. Det gikk bra da, men det kan være ganske farlig for hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Dette var såkalte "bjelle"hester sluppet på løsbeite. Der var hele 8 stykker, og den som kom etter var lederen. Ene lederhunden var redd, og ville ikke gå frem. Dessuten hadde de sprunget 9 km allerede og dette var området vi pleier snu - har aldri opplevd hest i området tidligere.

Vi prøvde gå videre med spannet, men hestene kom etter. Var egentlig en ganske skremmende situasjon, som endte godt, men KUNNE endt ganske anderledes for hundene i verst tenkelig scenario;)

Men jeg var imponert over hvor godt hundene taklet situasjonen:)!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette var såkalte "bjelle"hester sluppet på løsbeite. Der var hele 8 stykker, og den som kom etter var lederen. Ene lederhunden var redd, og ville ikke gå frem. Dessuten hadde de sprunget 9 km allerede og dette var området vi pleier snu - har aldri opplevd hest i området tidligere.

Vi prøvde gå videre med spannet, men hestene kom etter. Var egentlig en ganske skremmende situasjon, som endte godt, men KUNNE endt ganske anderledes for hundene i verst tenkelig scenario;)

Men jeg var imponert over hvor godt hundene taklet situasjonen:)!

Oki, man blir bare nysgjerrig som gammel hestejente liksom. :angry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Hundene går i hundegård løse, og blir ikke varmet opp på noen spesiell måte før trening. De er ute å trener ca annenhver dag, evt 2 dag trening 2 dag hvile eller trener gjennomsnittlig 3-4 dager uka.

De blir forberedt på trening ett par timer før selve trening, med rutinene vi har. De får "suppe" og skjønner da at nå er det trening på gang.

Da girer de opp og løper rundt å herje i gården, mens de lytter når mor fylle vannkanner, gjør klar hundehenger, bære utstyr osv, følger nøye med;)

Etter tur, er de fornøyde. Da er de roligere. Disse hundene (når de er blitt godt innkjørte og modnet) benytter pauser hvile og å samle seg. Dette gjelder uansett distanse og etter trening - , de vil likevel gire i begynnelsen når man stopper, og med erfaring så lærer de fort å benytte pauser til hvile. ellers er det uhyre sjelden alle ligger og slapper av med vannskåla si lenge. Som regel er det alltid en eller 2 som står å hyler mens de de rykker og drar i linene, har ikke har tid å stå i ro:=)

Men de er ofte med på tur i marka med ungene etter trening osv. Hadde jeg selet opp igjen etter ei lita stund, så hadde de vært klare som egg igjen!

Om du med gåing også mener om de kanskje er stive støle eller sårbeinte, så er de overhodet ikke det. De har sinnsykt sterke poter som tåler utrolig mye. Bruker ikke sokker, hverken på grus, snø eller is, fordi det rett og slett ikke trenges. Men poter o.l. blir selvfølgelig nøye sjekket regelmessig.

Gamle eldre hunder kan bli litt støle, eller at en i ny og ne kan bli det. Da er det stretching, massasje og gnuing rett etter trening. De liker det, og synes det er godt. Som regel blir de helt fine da. Mange ganger tar vi stretching bare for kosens skyld også.

Men da er man også inne på bevegelse og bygning i forhold til jobben de skal gjøre. Ett viktig alfaomega for at hundene ikke skal bli stive, er at de har gode bevegelser, god høyde/lengde, og gode vinklinger. At de heller ikke er for tunge i forhold til jobben de skal utføre. Det er også tilsvarende viktig at hundene er i "løpsform", det vil si at de ikke er i samme hold som f eks i utstillings-sammenheng. De skal ikke vare tynne, men en plass midt mellom, om du skjønner. Får de for mye å bære på blir de lettere støle og stive også.

Men her kunne jeg skrevet side opp og side ned, hehehe

Hadde en lignende episode forrige uke, der adrenalinet pumpa godt da ja =)

Kom overraskende over løse sauer og unge kalver midt i løypa. Ett lam sto faktisk i grøfta på høyre side (på "vår" side). Lammet begynte skremt å løpe langs grøfta parallelt med hundene, med ca en knapp halvmeters avstand. Lederhundene dro spannet med seg forbi lammet - selv om fristelsen tydelig var stor;=) . Og lammet tok til vett etterpå, og svingte opp til hjordet til de andre.

Matmor bi like stolt og glad hver gang - og rosen hagle:=)))))

post-3189-1222594136_thumb.jpg

post-3189-1222594350_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er nok definitivt en del av "spøkelsesalderen", men det er også viktig å ta på alvor så man ikke ved uhell forsterker adferden så den blir en uvane.
    • Er hun ikke i den alderen? Jeg har noe liknende problemer selv, også 5 mnd. Bjeffet plutselig på en dame på bussholdeplassen i dag, uvisst av hvilken grunn. Heldigvis bare sosial bjeffing, som han gjør når han vil noe, men hun ble dessverre ukomfortabel, så måtte fortelle henne at det var vennlig kommunikasjon for å få oppmerksomhet, ikke noen trussel eller advarsel. De høres veldig annerledes ut og serveres mot "inntrengere" på "eget territorium". Kanskje sammenlignbart med hva din gjør? Fordi min er avlet for å vokte, så belønner jeg ham for å være flink gutt og gjøre jobben sin tilfredsstillende når han serverer advarselbjeff på fremmede "inntrengere". Hadde han truet og ikke latt seg avlede hadde jeg kjøpt profesjonell hjelp, men foreløpig er han tilfreds med å få respons på varselet og tar min vurdering av situasjonen som god fisk.  Kjenner du til begrepet sladretrening? 
    • Det er vanskelig å si uten å se hunden. Går dere på noe valpekurs? Isåfall er det et godt sted å spørre. Jeg tenker også at det er veldig viktig med god sosialisering med trygge hunder og folk, og på trygg avstand til "skumle" ting i ulike miljøer generelt, så ikke alt ukjent blir skummelt.
    • Hei! Har en 5 mnd gammel bc valp som knurrer og bjeffer på ting som kommer på avstand, samme om det er kjentsfolk eller fremmede.. hun syntes det er greit når de kommer nærme nok, da vil hun mer enn gjerne hilse og er fornøyd.   idag når faren min kom inn med caps knurret hun og bjeffet her inne, noe hun aldri har gjort før.. noe jeg bør gjøre for å forebygge? hun er dog lett å avbryte enkelte ganger, men mååå liksom bjeffe.. takk for alle svar
    • Jeg kaster lange blikk på Arrak sine jakker. Har brukt en 100-kroners Didriksons jakke fra Finn denne våren, og bra er det, for den har fått juling. Nå som hopping og biting og riving i klær ser ut til å være en ting i fortiden i nær fremtid.. Noen erfaringer med de?   Edit: advarer også mot Hööks sin jakke. Baklomma har rette kanter og er for smal. Lite plass og ting faller ut. Helt ok budsjettjakke, men har en råd til bedre, kjøp bedre. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...