Gå til innhold
Hundesonen.no

Grønlandshund, hest og sau....


kimassok

Recommended Posts

Guest Snusmumrikk

Så flinke hundene var gjennom sauene!

Antar det var fordi de var bekymra for at hestene skulle komme løpende etter, i og med at de viste interesse fra begynnelsen av. Hadde vært skeptisk selv jeg, hest og hund, usj.... :angry:

Ja, jeg hadde også vært skeptisk der. Er ikke alle hester som er like greie med hunder. Jeg fikk en illsint hest etter meg med gamlehunden. Hunden gikk bare frem og ville unna, mens hesten kom etter og slo henne med hoven over bakenden. Det gikk bra da, men det kan være ganske farlig for hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Dette var såkalte "bjelle"hester sluppet på løsbeite. Der var hele 8 stykker, og den som kom etter var lederen. Ene lederhunden var redd, og ville ikke gå frem. Dessuten hadde de sprunget 9 km allerede og dette var området vi pleier snu - har aldri opplevd hest i området tidligere.

Vi prøvde gå videre med spannet, men hestene kom etter. Var egentlig en ganske skremmende situasjon, som endte godt, men KUNNE endt ganske anderledes for hundene i verst tenkelig scenario;)

Men jeg var imponert over hvor godt hundene taklet situasjonen:)!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette var såkalte "bjelle"hester sluppet på løsbeite. Der var hele 8 stykker, og den som kom etter var lederen. Ene lederhunden var redd, og ville ikke gå frem. Dessuten hadde de sprunget 9 km allerede og dette var området vi pleier snu - har aldri opplevd hest i området tidligere.

Vi prøvde gå videre med spannet, men hestene kom etter. Var egentlig en ganske skremmende situasjon, som endte godt, men KUNNE endt ganske anderledes for hundene i verst tenkelig scenario;)

Men jeg var imponert over hvor godt hundene taklet situasjonen:)!

Oki, man blir bare nysgjerrig som gammel hestejente liksom. :angry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Hundene går i hundegård løse, og blir ikke varmet opp på noen spesiell måte før trening. De er ute å trener ca annenhver dag, evt 2 dag trening 2 dag hvile eller trener gjennomsnittlig 3-4 dager uka.

De blir forberedt på trening ett par timer før selve trening, med rutinene vi har. De får "suppe" og skjønner da at nå er det trening på gang.

Da girer de opp og løper rundt å herje i gården, mens de lytter når mor fylle vannkanner, gjør klar hundehenger, bære utstyr osv, følger nøye med;)

Etter tur, er de fornøyde. Da er de roligere. Disse hundene (når de er blitt godt innkjørte og modnet) benytter pauser hvile og å samle seg. Dette gjelder uansett distanse og etter trening - , de vil likevel gire i begynnelsen når man stopper, og med erfaring så lærer de fort å benytte pauser til hvile. ellers er det uhyre sjelden alle ligger og slapper av med vannskåla si lenge. Som regel er det alltid en eller 2 som står å hyler mens de de rykker og drar i linene, har ikke har tid å stå i ro:=)

Men de er ofte med på tur i marka med ungene etter trening osv. Hadde jeg selet opp igjen etter ei lita stund, så hadde de vært klare som egg igjen!

Om du med gåing også mener om de kanskje er stive støle eller sårbeinte, så er de overhodet ikke det. De har sinnsykt sterke poter som tåler utrolig mye. Bruker ikke sokker, hverken på grus, snø eller is, fordi det rett og slett ikke trenges. Men poter o.l. blir selvfølgelig nøye sjekket regelmessig.

Gamle eldre hunder kan bli litt støle, eller at en i ny og ne kan bli det. Da er det stretching, massasje og gnuing rett etter trening. De liker det, og synes det er godt. Som regel blir de helt fine da. Mange ganger tar vi stretching bare for kosens skyld også.

Men da er man også inne på bevegelse og bygning i forhold til jobben de skal gjøre. Ett viktig alfaomega for at hundene ikke skal bli stive, er at de har gode bevegelser, god høyde/lengde, og gode vinklinger. At de heller ikke er for tunge i forhold til jobben de skal utføre. Det er også tilsvarende viktig at hundene er i "løpsform", det vil si at de ikke er i samme hold som f eks i utstillings-sammenheng. De skal ikke vare tynne, men en plass midt mellom, om du skjønner. Får de for mye å bære på blir de lettere støle og stive også.

Men her kunne jeg skrevet side opp og side ned, hehehe

Hadde en lignende episode forrige uke, der adrenalinet pumpa godt da ja =)

Kom overraskende over løse sauer og unge kalver midt i løypa. Ett lam sto faktisk i grøfta på høyre side (på "vår" side). Lammet begynte skremt å løpe langs grøfta parallelt med hundene, med ca en knapp halvmeters avstand. Lederhundene dro spannet med seg forbi lammet - selv om fristelsen tydelig var stor;=) . Og lammet tok til vett etterpå, og svingte opp til hjordet til de andre.

Matmor bi like stolt og glad hver gang - og rosen hagle:=)))))

post-3189-1222594136_thumb.jpg

post-3189-1222594350_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Som @maysofie er inne på, jeg vil vite at en person med utdanning innen hund og adferd er til stede og ansvarlig til enhver tid. Jeg hører om kenneler som stort sett har studenter og utenlandske ansatte uten noe særlig erfaring. Selvfølgelig kan de alltids fint mate og lufte hunder, men om man skal ha ansvaret for de rundt andre, fremmede hunder, og ikke minst sørge for at de har det bra i fremmede omgivelser, så må man ha litt mer erfaring og kunnskap. Personlig foretrekker jeg privat pass der ikke fremmede skal avgjøre om hundene mine skal omgåes andre eller ikke.
    • Jeg har klart en natt hvor hun sov i  syv timer i strekk, men det var unntaket. Men hun er ikke 16 uker enda. 
    • Det som er viktig for meg når jeg har dyret mitt på dyrehotell er at jeg er sikker på at det har det godt. Det vil si at jeg er opptatt av at de oppholder seg på en koselig, ren og hygienisk plass med stort område å bevege seg på. Jeg er også opptatt av sikkerheten til dyret. At det ikke kan stikke av og at andre dyr eller uvedkommende ikke kan komme inn til mitt dyr. Det er også viktig at de har en avtale med veterinær som kan komme straks om noe skulle skje. Jeg er også opptatt av at dyret skal få mye daglig aktivitet og lek. Det er også fint med oppdateringer daglig, gjerne flere ganger hver dag med bilder og video av hvordan dyret har det, gjerne av aktiviteter og lek.
    • Vanlige 'gammel-manns vorter' (dog uten betennelse og puss) og dessverre kreft er vel det jeg har vært borti på gamle hunder. 
    • Takk for svar.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...