Gå til innhold
Hundesonen.no

Problem


Iago

Recommended Posts

Problemet er at hun setter seg med en gang jeg fører en godbit forran ansiktet hennes. Jeg tenkte å trene på å stå i utstilling posisjon. Men fikk det ikke til for hun sat seg vær gang. Så jeg satte meg på kne foran henne for å holde oppe baken hennes. Men da begynte hun bare å surre rundt og alt rart.

Hva skal jeg gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Men kjære da - dette er ikke noe kunststykke

Du trenger følgende

1. Tålmodighet

2. En veldig god godbit

Stå foran valpen, IKKE bøy deg ned - ikke vift med godbiten foran nesa til valpen ikke lokke med godbiten osv. - stå rett opp foran valpen - gjør valpen oppmerksom på godbiten - setter den seg venter du bare, hopper den opp venter du bare - idet øyeblikket den står om så bare i 0,1 sekund så roser du "braaa og gir godbiten"

Jeg lover at du antagelig ikke trenger mer enn 3-4 repetisjoner før valpen tar poenget og da kan du begynne å tyne den litt lenger ett sekund av gangen, da skal du hele tiden prate med den si at den er flink osv. - før du gir godbit osv.

De færreste hunder synes det er noe stas å bli plukket på i hytt og pine - de aller aller fleste hunder kan lære seg å fristille i front av fører på null komma svisj - men da må fører være en smule tålmodig.

Min Parson lærte dette allerede 8 uker gammel - det var fire repetisjoner og fortsatt den dag i dag vet hun hva jeg vil når jeg stiller meg opp med godbiten foran meg.

Lille valpen min som var på sitt første valpeshow i helgen lærte å stå i "stack" (dvs. stille seg opp) 10 sekunder før vi entret ringen om søndagen, jeg hadde glemt å lære han det og det var for varmt til å øve noe mer tidligere på dagen. To repetisjoner var det han trengte og han stod som den prinsen han er i ringen ....

Dette er grei skuring uten plukk og dill........ bare frem med godbiten og tålmodigheten og tren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan selv bevege deg et halvt skritt bakover, fremover eller til en side for å "lokke frem" en stå.

Hunden VIL reise seg når du beveger deg - og da må du ROSE masse umiddelbart (men bli stille som en østers hvis den setter seg igjen).

Etterhvert forlenger man kravet til at den skal faktisk STÅ oppreist i ett sekund, så tre, osv, osv..

Jeg bruker også båndet tydelig, slik at hunden aldri er i tvil om hva jeg egentlig mener. Ergo vil de aller, aller fleste hunder utmerket godt skjønne forskjell på utstillingens "stå" kontra lydighetens "sitt på plass".

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nyttige svar :lol: Jeg har prøvd å lokke med godbiten får å få henne til å stå, det hjelper jo helt klart ikke. Neste gang bruker jeg den riktige metoden (som jeg ikke hadde hørt om :icon_confused: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...