Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilket hundefôr anbefales?


Guest LeenaM

Recommended Posts

Hunder som er vant til å spise kun én type tørrfôr, får ofte magetrøbbel ved skifte av fôr. Jeg for min del fôrer på Vom & Hundemat pluss allverdens slakteavskjær, og gir aldri tørrfôr. Men hundene mine kan likevel fint spise tørrfôr av ulike typer (de vinner dette til stadighet på diverse arrangementer) uten å reagere på det.

Jeg tror at en sunn VARIASJON av mattyper er det beste for hunden. I naturen spiser de jo ikke samme typen mat, dag etter dag. Mine hunder spiser sjelden samme råvarer tre dager på rad, så det er ikkeno' problemer for dem å skifte matseddel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Labb er det siste hundeforet jeg ville kjøpt <_< Mora mi er dyrlege, og de fleste hunder som kommer på kontoret pg hudkløe bruker labb :shocked: Vi bruker Pro Plan på våre hunder, det fungerer veldig veldig bra :rolleyes: Pelsen er blank og fin fordi det er tilsatt omega 3 i foret. I de fleste andre hundefor burde man tilsette omega 3, og det blir masse gris <_< Royal Canin og Eukanuba er også gode merker :rolleyes:

http://www.purina-proplan.com/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har prøvd alt fra Labb til RC. Fortiden går det mest i Proplan med laks og ris og V og H. Har prøvd Labb, noe som endte meg mye røyting og sene lufteturer. alt som gikk inn gikk ut igjen. jeg har vært veldig fornøyd med proplan, selv og jeg har en matglad hund er det greit med litt variasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når man skal vurdere hva slags fôr man skal gi, bør man først se på hva slags hund man har og hva slags aktivitetsnivå den har.

En valp bør få nok protein til veksten, da fôr med mye karbohydrater/fett og lite protein gjør at hunden heller legger på seg enn å bygge opp kroppen slik den skal. Valpen vokser i høyden til den er omlag ett år (+/-), og inntil da trenger den masse proteiner for å bygge opp cellene i kroppen. Etter at høydeveksten er ferdig trenger hunden fremdeles nok proteiner til å utvikle seg fra skranglete tenåring til voksen hund, men den trenger ikke lenger så mye mat pr kilo kroppsvekt som før.

En hund som er for tynn bør få mer protein og fett, mens en hund som er for tykk bør få mindre karbohydrater/fett. Det hjelper ikke å redusere mengden fett hvis man øker mengden karbohydrater, for begge deler gjør hunden overvektig om den får for mye i forhold til aktivitetsnivået.

Har man en veldig aktiv hund, eller en hund som er mye ute i kaldt og rått vær, så er det lurt å gi ekstra fett. Ikke for at hunden skal legge på seg, men for at den skal forbrenne fettet og omdanne det til energi og varme i kroppen.

Har man en lite aktiv hund, bør man gi mindre karbohydrater og fett (eller rett og slett mindre mat i det hele tatt), så den ikke blir overvektig.

Jeg gir ulik mat fra dag til dag, alt ettersom hundene mine trenger det. Den ene trenger å gå litt ned i vekt, så han får mer proteiner (magert kjøtt). Den andre er litt for tynn, og trenger å gå litt opp i vekt - han får mer kjøtt med større fettinnhold. Når de røyter, så får de lever og rå eggeplomme og (begge inneholder b-vitaminet biotin, som er bra for å hud og hår, og for å "gro" ny pels). Når det er kaldt, får de mer fettrikt kjøtt. Når det er varmt får de mindre fett. Det er egentlig veldig enkelt. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Jeg har gått runde på runde med alle hundene mine, og alle tre hundene går på forskjellig for, alt ettersom hva som har passet dem best :yes:

Eldste går på Hills i/d, pga fordøyelsen hans. Hverken RC eller Eukanuba fungerte på ham, ei heller V&H

Mellomste går på RC slankefor, hun legger på seg bare hun ser mat. Hills likte hun ikke og av Eukanuba blir pelsen grusom.

Yngste veksler mellom Hills lam og Proplan laks, kylling fungerer han dårlig på.

Alle hunder er individueller og passer ikke på alle for. Du må nesten tilpasse det til hunden din.

Men RC, Hills og Proplan er de forene jeg ville ha begynt med å se på :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bikkja mi får Pro Plan med laks for øyeblikket. Han er snart ferdig med en valpesekk nå og så blir det voksen mat gitt. Han liker best laks og jeg skjønner hvorfor for den lukter mere enn det kylling/lam gjør :yes: heheh. han fungerer supert på det så jeg vil ikke prøve noe annet med mindre han skulle ha fått noe spesifike problemer med årene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...