Jump to content
Hundesonen.no

Minstejenta vår


Marianne&Bianca

Recommended Posts

Har noen av dere hatt kull med en liten og svak??

Lille Melodi vil ikke spise, hiver etter pusten og går ikke opp i vekt.

Ved fødsel veide hun 170 gram.

På søndag veide hun 218 gram.

Igår veide hun 215 gram og idag veier hun 213 gram.

Begynte med tilleggsfor igår kveld - hun setter så mye av melken i halsen og resultater har det enda ikke blitt, men de kommer kanskje siden?

Hun er sterk og har masse lyd og elsker å kose med mamma - hun er så varm og god.

Men Melodi er så liten. De andre 5 veier 350-400 gram.

Har noen tips eller erfaringer de vil dele med meg? Føler meg litt hjelpesløs ...

Link to comment
Share on other sites

Dra til veterinæren?

Joda, men vi har litt dårlige erfaringer med han og er redd han vil avlive jenta uten å undersøke henne først.

Vi har fått SMS av en annen vetrinær som sa vi skulle kjøpe den melken.

Lurer bare på hva dere har gjort med deres kull..

*dobbelpost, mod Anette*

Link to comment
Share on other sites

Så vidt jeg har lært, så fødes det ofte et svakt individ i tillegg til de andre i et kull (om det er snakk om fugler eller pattedyr osv). Rent "evolusjonsistisk"/ etologisk sett er denne svake ("runt" som det heter på engelsk) en slags forsikring for foreldrene. Hvis det er gode tider vil den leve opp, hvis det er dårlige tider vil den dø. Siden den er så liten koster det lite å produsere den, så hvis den dør er det ikke et like stort tap som med å miste noen av de andre. Lever den opp er det jo bare flott, og gir ekstra fitness til foreldrene.

Selv om jeg ikke har hatt noen kull eller er oppdretter, så virker det da logisk for meg å ta godt vare på den, og å prøve å få den til å leve opp. Men den er ikke like sterk som de andre, og blir valpene utsatt for noe, er det mest sannsynlig at det er den som evt vil dø. Hvis du mener den er så svak at den trenger dyrlegehjelp, ville jeg forsøkt å finne en annen dyrlege. Det finnes mange dyrleger nå for tiden, så selv om du bor i et grisgrendt strøk er det kanskje verdt å reise litt for å komme til en som dere stoler på. Ellers er jo en telefon stort sett gratis da..

Link to comment
Share on other sites

Guest Belgerpia

Himmel og hav - om valpen er SYK så bør den avlives - og da blir det superteit å si du er redd de vil avlive. Kom deg til veterinær umiddelbart - det er uansvarlig å ikke få den undersøkt.

Når det gjelder tilleggsforing - så legg valpen i ene håndflaten med magen NED - holden så i oppreist stilling dvs. sånn at bakbena peker nedover - legg flasken i andre hånden og hold den så hånden former en trakt- putt smokken i munnen på valpen og hold slik at hånden din støtter hunder haken på valpen.

Da drukner den IKKE - og den blir stimulert til å suge.

Link to comment
Share on other sites

Himmel og hav - om valpen er SYK så bør den avlives - og da blir det superteit å si du er redd de vil avlive. Kom deg til veterinær umiddelbart - det er uansvarlig å ikke få den undersøkt.

Emm, nå var det ikke akkurat det jeg mente. Jeg ville få valpen undersøkt før den måtte avlives. Jeg har vært forberedt på at hun måtte avlives, men ville ha en undersøkelse først i tilfellet noe kunne gjøres for å redde dyret. Flere jeg kjenner har dårlige erfaringer med veterinæren som vi bruker fordi han bor nærmest oss, derfor ville jeg høre om det var noe jeg kunne gjøre før vi dro til veterinær.

Heldigvis har vi funnet en dyreklinikk der alle var superkoselige og valpen ble grundig undersøkt.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...