Jump to content
Hundesonen.no

Noen som har vært på Galdhøpiggen?


siljestokka

Recommended Posts

Vurderer å reise til galdhøpiggen. Men lurer litt på hvordan det er å ta med hund? Går det ann. Noen snakket om isbreer. Det eneste jeg vet om fjellet er at det er det størsrte i Norge. Derfor vil jeg dit liksom.

Takker for svar

Link to comment
Share on other sites

Da jeg var der var vi bindt til hverandre i tau. Man kan fort komme over sprekker. Husker ikke helt hvordan det så ut der oppe var nemlig skikkelig vind og snøvær den dagen. Så veit ikke helt mulighetene for og ta med seg hund til toppen.

Link to comment
Share on other sites

Hmm.. Vet du om det finnest ruter hvor man ungår isbreen?? eller er det slik at man må gå på isbre. Vil så gjerne ta med bikkjedyra..

Har aldri vært på isbre, så vet ikke hvordan det er. Tenk om hunden skulle falle ned i isbreen da :) ..

Link to comment
Share on other sites

Tror nok ikke jeg ville tatt sjansen på å ta med hund til Galdhøpiggen. Sats heller på å gå Besseggen. Ligger i samme område, men du slipper isbreer, og turen er fantastisk!

Link to comment
Share on other sites

Joda- det går fint! Jeg hadde med to i fjor- og det var en del andre som hadde med hund også! Det er nemlig to muligheter- en hvor du må gå over breen med brefører- en hvor du ikke går over breen. Vi gikk sistnevnte. Det er imidlertid en relativt krevende tur- og hundene ble godt slitne (eldstehunden var 10,5 år- jeg ville ikke tatt han med i år for å si det sånn..). Det er ganske bratt- så det er en stor fordel om hunden er lydig! Og det var veldig greit å ha hund som dro nedover snøen så man kan ake litt ekstra- så slipper man å gå de meterene :)

Link to comment
Share on other sites

Alternativt kan du jo gå Glittertind, som ligger rett ved siden av. Faktisk er det DET som er Norges høyeste topp (hvis man regner med isen/snøen *kremt*)! Der går det fint an å ha med hund, men husk gode sko til deg selv! *au*

Link to comment
Share on other sites

Har nå besteget galdhøpiggen med hund :lol: ..

70576-1217177124-9.jpg

70576-1217177124-10.jpg

70576-1217177124-6.jpg

Gikk ganske bra. Var mange andre hunder også. Været var knallbra! Det eneste som var litt kjiipt var å "gå i bånd" over breen, siden man må holde tempoet hele tiden. Vi gikk ganske seint da.. Men at hunden ville stoppe å snuse/gå på do + at de klarte å vikle seg inn i tauet et par ganger.. Men ellers gikk det veldig bra.. Var mye stein der oppe, så hunden bør kunne balangsere.

Men Jeg såg blant annet en collie, dachs og bull terrier som besteg fjellet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...