Jump to content
Hundesonen.no

Løshund drepte shetland sheepdog


Linda Marie

Recommended Posts

Det var visst en Grand Danois lignende hund, med grått og gult halsbånd.

Det som er felles med andre slike hendelser i media, er at det nevnes: Hva om det var et barn? Neste gang kanksje den tar et barn. Nå er det ingen automatikk i at en hundearessiv hun biter barn eller voksne da.

Link to comment
Share on other sites

Ja, hva om hunden snudde seg og angrep 12-åringen som slo den med en stokk? Det kunne fått en enda mer tragisk vending! En kan aldri vite hvordan en løshund er. Må uansett si at 12-åringen var modig som prøvde å forsvare hunden sin. Ikke mange som reagerer instinktivt med å finne en stokk og forsøke å slå bort en diger hund.

Link to comment
Share on other sites

Ny oppdatering av saken på fvn.no. Desverre er ikke hunden funnet enda.

Denne hunden høres ut som den hunden som bet den border collien som jeg hadde passet/hadde på prøve. Da var det en av "byens løse fugler" som eide den. Eieren av bc`n beskrev den som blanding av pitbull og rottweiler. Hmmm....?

Link to comment
Share on other sites

Sorry men akkurat dette blir for dumt

"– Hvis noen vet noe, MÅ de si fra. Alle som vet, har et ansvar for å gjøre noe. Løsbikkja må avlives. Den har tydeligvis fått ferten av blod. Den dreper av lyst, sier Hilde Gunn."

Men ja tragisk.

Link to comment
Share on other sites

Eieren av bc`n beskrev den som blanding av pitbull og rottweiler. Hmmm....?

Dude, say whaaat? Skal Pit Bull og Rottweiler få skylden for dette også nå? Man kan da virkelig ikke avgjøre hva slags blanding en hund er på grunn av utseende! Fra Grand Danois-blanding til Pit Bull og Rottweiler, Diane Whipple all over again.

If it bit, it must be a pit...

Feilidentifisering er et gigantoproblem som kan ha enorme konsekvenser for svært mange hunder. Det er uendelig urettferdig for rasene det går ut over.

Ellers:

Det var visst en Grand Danois lignende hund, med grått og gult halsbånd.

Nå er jeg vel fæl igjen, for jeg klarer ikke helt å stole på raseidentifikasjon når den kommer fra ofrene selv. Jeg forventer ikke at "vanlige" folk er særlig flinke på sånt, og det er vel neppe tilfellet heller. I dette tilfellet kom identifikasjonen etter et "å ha sjekket på internett". Det er liksom ingen kvalitetssikring det selv om damen helt sikkert snakker utifra beste mening.

Når journalistene trykker slikt (altså antydninger om rase), og i tillegg slenger på sitater som "Den har tydeligvis fått ferten av blod" og "Den dreper av lyst" (som har ingen rot i virkeligheten), så har det sine ringvirkninger. Det setter sine spor i allmennheten, og det skaper enda mer frykt for hunder.

Nå er det ingen automatikk i at en hundearessiv hun biter barn eller voksne da.

Nemlig. Aggresjon mot andre hunder og aggresjon mot andre mennesker er to forskjellige ting. Det ene betyr ikke det andre, vi kan vel ikke si at det er noen økt risiko for at det ene fører med seg det andre heller?

Dette kunne endt mye verre faktisk, om hunden hadde gått i overslag på gutten som slo den. Det er mange dødelige hundeangep som startet i identisk scenario! Mennesker som forsøker å skille hunder som sloss og bruker slag og spark, hundene går i overslag og angriper mennesket.

Det kan vitne om en manglende forståelse for hunder om dyr, mer enn at det er hundene det er noe galt med. (Selvsagt går hunders atferd noen ganger stikk i strid med samfunnets krav, uansett hvor naturlig det enn er fra hundens perspektiv. Da må man ta konsekvensen av det.)

Jeg synes hendelsen er fryktelig fryktelig tragisk, og den kunne så enkelt vært unngått. Eierne har min største sympati.

Men om man tar et skritt bakover og forsøker å legge det emosjonelle til side, så innser man kanskje at slike hendelser er dømt til å skje innimellom så lenge vi har hunder i samfunnet.

Enkelttilfellene er forferdelig triste. Vi skal bite selvsagt oss merke i dem, og vi skal lære av dem. Men heldigvis gjør hunder langt mere godt enn vondt på generell basis og det må vi heller ikke glemme.

Igjen, jeg mener aldeles ikke å bagatellisere denne hendelsen, den er grov og stygg. Den kunne så lett ha vært unngått. Men vi bør skille de emosjonelle reaksjonene fra de objektive. I det store bildet så ser ting gjerne litt annerledes ut.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...