Jump to content
Hundesonen.no

Hva mente dommeren?


Symra&Pippin

Recommended Posts

På WW spurte dommeren om hvor gammel Symra er. Jeg svarte "Fifteen months". Dommeren sa: "Fifteen months and sleek." Har lurt sånn på hva hun mente. Sleek betyr liksom glatt eller sleip (!). Beardiser har stort sett glatt pels, det kan ikke ha vært det. Har sleek noen spesiell betydning i utstillingssammenheng? Eller kan hun ha sagt noe annet som hørtes ut som sleek?

Link to comment
Share on other sites

Kan han ha ment kroppen? Ville tro han hadde sagt det tydeligere om han mente pelsen, så høres for meg ut som om det gjerne betød at kroppen er slank/ikke kraftig.

Det er en logisk tolkning, Symra er slank, for ikke å si tynn. Jeg ser bare ikke noe sted at sleek kan ha den betydningen.

Link to comment
Share on other sites

Fra en fin liten ordbok:

..klippe bort det som er uinteressant...

* (of a person or animal) having smooth, glossy skin, hair or fur. Often taken as a sign of physical fitness.

* (of a person) having a wealthy and well groomed appearance

* (of an object) having an elegant, streamlined shape or design

Jeg tror alle de kan funke jeg, selv om noen av alternativene brukes om folk eller ting. Dommere kan jo være riktig så svulstige og oppfinnsomme i sine ordvalg har jeg inntrykk av.

Uansett er det jo udelt positivt! :D

Link to comment
Share on other sites

Weee, jeg velger "having an elegant, streamlined shape or design". Det passer så godt til "super outline" som sto i kritikken på en spesialutstilling vi var på nettopp.

(Og hvis noen sier at hundeutstillere er ekstremt selektive i hodene sine, så vanker det ørtæv! :D ).

Link to comment
Share on other sites

Noen ganger får jeg hjemlengsel... :D *nynne* "Trondhjæm Trondhjæm, at æ reist i fra dæ. At æ koinna finn på nokka slikt..."

Ørtæv??

Uansett, Pippin&Symra: man tolker uansett kritikken til egen fordel :o

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...