Gå til innhold
Hundesonen.no

Sjokoladehjelp?


Mari

Recommended Posts

Har lovt bort kake i morgen på treningsgruppe, så jeg må på butikken og handle.

Hva skal jeg kjøpe, og av hvilke merker?

Oppskriften sier følgende:

340 g semisweet chocolate

112 g unsweetened chocolate

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tør ikke helt å satse på "kanskje" enda. Nemlig lyst til å imponere litt, ikke minst sette standarden til når andre skal lage kake. Pur egoisme med andre ord. :P

Mørk kokesjokolade har vel tilsatt sukker? Jeg tenkte kanskje det var sånn 70% sjokolade eller noe?

Sannsynligvis blir det mer fancy enn Freia også. Skal det værre, så skal det værra! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det ikke mørk kokesjokolade eller sånn selskapssjokolade som er semisweet da, og 70%kakaosjokoladen som er unsweet?

Logisk i mitt hode ivaffal. Bekreftelse anyone?

Jeg og vil besøke mari og få kake. ;)

Du er som alltid hjertelig velkommen! Men litt langt kanskje... :P

Finnes det en Chocvan butikk i Tønsberg området mon tro? Problemet mitt er nemlig at jeg ikke vet 100% sikkert hva de forskjellige sjokoladene er på norsk. :P Men takk alikevel. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finnes det en Chocvan butikk i Tønsberg området mon tro? Problemet mitt er nemlig at jeg ikke vet 100% sikkert hva de forskjellige sjokoladene er på norsk. :P Men takk alikevel. ;)

Tror ikke det er en butikk, mer et matleksikon :P

Du kan prøve å få tak i "Toll House real semi-sweet chocolate morsels"(chocolate chips). De har det som regel i velassorterte butikker. Ellers har sikkert merket Valrhona det du er på utkikk etter.

Istedet for unsweetened chocholate ville jeg gjort som det står på siden jeg linket til:

"One ounce unsweetened chocolate = 3 tablespoons unsweetened cocoa plus 1 tablespoon unsalted butter or margarine or

shortening or vegetable oil. Using cocoa may leave a powdery taste, but it usually makes the product moister and more flavorful."

Jeg har brukt denne metoden med godt resultat. Eventuelt kan du bruke 86% sjokolade og redusere bittelitt på sukkermengden.

Edit:

Ifølge wikipedia har semi-sweet chocolate det samme kakaoinnholdet som vanlig kokesjokolade omtrent(mulig litt mindre), så da kan du sikkert bruke det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke det er en butikk, mer et matleksikon ;)

Ja, jeg tulla. :P Sånn for å understreke at jeg, sjokoladenoob som jeg er, ikke fikk så mye hjelp fra den linken. :P

Du kan prøve å få tak i "Toll House real semi-sweet chocolate morsels"(chocolate chips). De har det som regel i velassorterte butikker. Ellers har sikkert merket Valrhona det du er på utkikk etter.

Skal se hva jeg finner på Meny. Noe med velassotert finner jeg ikke i nærheten da det ble for mye pes å dra til byen.

Eventuelt kan du bruke 86% sjokolade og redusere bittelitt på sukkermengden.

Tror jeg satser på denne jeg. Fiks ferdig, og krever mindre bakeegenskaper. ;)

Edit:

Ifølge wikipedia har semi-sweet chocolate det samme kakaoinnholdet som vanlig kokesjokolade omtrent(mulig litt mindre), så da kan du sikkert bruke det :P

Og der var vi i mål. Weee!

Tusen takk! *smask til M.J*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

M.J! Min venn i nøden!

Det ble litt kluss på butikken... :P

Jeg endte opp med å kjøpe 300gr 70% kokesjokolade i biter, og 300gr 86% premium dark. Iiik! Hvilke deler av hva ville du tippe at jeg burde bruke? Har jeg kåla det skikkelig til nå?

Oppskriften sier dette av deler sjoko og sukker:

340 g semisweet chocolate chips

112 g unsweetened chocolate

350 g white sugar

Mari trenger fasit! Jeg tror jeg har tatt altfor mye vann over hodet mitt i dette bakeprosjektet ass...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

M.J! Min venn i nøden!

Det ble litt kluss på butikken... :P

Jeg endte opp med å kjøpe 300gr 70% kokesjokolade i biter, og 300gr 86% premium dark. Iiik! Hvilke deler av hva ville du tippe at jeg burde bruke? Har jeg kåla det skikkelig til nå?

Oppskriften sier dette av deler sjoko og sukker:

340 g semisweet chocolate chips

112 g unsweetened chocolate

350 g white sugar

Mari trenger fasit! Jeg tror jeg har tatt altfor mye vann over hodet mitt i dette bakeprosjektet ass...

Da ville jeg tatt 300 g med 70 % + 40g 86% og 1 ss sukker, og 112g 86% minus 2-3 ss sukker.

Litt komplisert kanskje, men jeg håper det går bra.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da ville jeg tatt 300 g med 70 % + 40g 86% og 1 ss sukker, og 112g 86% minus 2-3 ss sukker.

Litt komplisert kanskje, men jeg håper det går bra.

Lykke til!

Rakk ikke å lese innlegget ditt, så eg tok 300 gr 70% og 142 gr 86 og samme sukker som det stod i oppskriften. Så får vi se.

Kaken heter Chocolate Decadence, og det er ikke uten grunn merker jeg! :P ...rawr...

Takk for hjelpen! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...