Gå til innhold
Hundesonen.no

Sjokoladehjelp?


Mari

Recommended Posts

Har lovt bort kake i morgen på treningsgruppe, så jeg må på butikken og handle.

Hva skal jeg kjøpe, og av hvilke merker?

Oppskriften sier følgende:

340 g semisweet chocolate

112 g unsweetened chocolate

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tør ikke helt å satse på "kanskje" enda. Nemlig lyst til å imponere litt, ikke minst sette standarden til når andre skal lage kake. Pur egoisme med andre ord. :P

Mørk kokesjokolade har vel tilsatt sukker? Jeg tenkte kanskje det var sånn 70% sjokolade eller noe?

Sannsynligvis blir det mer fancy enn Freia også. Skal det værre, så skal det værra! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det ikke mørk kokesjokolade eller sånn selskapssjokolade som er semisweet da, og 70%kakaosjokoladen som er unsweet?

Logisk i mitt hode ivaffal. Bekreftelse anyone?

Jeg og vil besøke mari og få kake. ;)

Du er som alltid hjertelig velkommen! Men litt langt kanskje... :P

Finnes det en Chocvan butikk i Tønsberg området mon tro? Problemet mitt er nemlig at jeg ikke vet 100% sikkert hva de forskjellige sjokoladene er på norsk. :P Men takk alikevel. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finnes det en Chocvan butikk i Tønsberg området mon tro? Problemet mitt er nemlig at jeg ikke vet 100% sikkert hva de forskjellige sjokoladene er på norsk. :P Men takk alikevel. ;)

Tror ikke det er en butikk, mer et matleksikon :P

Du kan prøve å få tak i "Toll House real semi-sweet chocolate morsels"(chocolate chips). De har det som regel i velassorterte butikker. Ellers har sikkert merket Valrhona det du er på utkikk etter.

Istedet for unsweetened chocholate ville jeg gjort som det står på siden jeg linket til:

"One ounce unsweetened chocolate = 3 tablespoons unsweetened cocoa plus 1 tablespoon unsalted butter or margarine or

shortening or vegetable oil. Using cocoa may leave a powdery taste, but it usually makes the product moister and more flavorful."

Jeg har brukt denne metoden med godt resultat. Eventuelt kan du bruke 86% sjokolade og redusere bittelitt på sukkermengden.

Edit:

Ifølge wikipedia har semi-sweet chocolate det samme kakaoinnholdet som vanlig kokesjokolade omtrent(mulig litt mindre), så da kan du sikkert bruke det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke det er en butikk, mer et matleksikon ;)

Ja, jeg tulla. :P Sånn for å understreke at jeg, sjokoladenoob som jeg er, ikke fikk så mye hjelp fra den linken. :P

Du kan prøve å få tak i "Toll House real semi-sweet chocolate morsels"(chocolate chips). De har det som regel i velassorterte butikker. Ellers har sikkert merket Valrhona det du er på utkikk etter.

Skal se hva jeg finner på Meny. Noe med velassotert finner jeg ikke i nærheten da det ble for mye pes å dra til byen.

Eventuelt kan du bruke 86% sjokolade og redusere bittelitt på sukkermengden.

Tror jeg satser på denne jeg. Fiks ferdig, og krever mindre bakeegenskaper. ;)

Edit:

Ifølge wikipedia har semi-sweet chocolate det samme kakaoinnholdet som vanlig kokesjokolade omtrent(mulig litt mindre), så da kan du sikkert bruke det :P

Og der var vi i mål. Weee!

Tusen takk! *smask til M.J*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

M.J! Min venn i nøden!

Det ble litt kluss på butikken... :P

Jeg endte opp med å kjøpe 300gr 70% kokesjokolade i biter, og 300gr 86% premium dark. Iiik! Hvilke deler av hva ville du tippe at jeg burde bruke? Har jeg kåla det skikkelig til nå?

Oppskriften sier dette av deler sjoko og sukker:

340 g semisweet chocolate chips

112 g unsweetened chocolate

350 g white sugar

Mari trenger fasit! Jeg tror jeg har tatt altfor mye vann over hodet mitt i dette bakeprosjektet ass...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

M.J! Min venn i nøden!

Det ble litt kluss på butikken... :P

Jeg endte opp med å kjøpe 300gr 70% kokesjokolade i biter, og 300gr 86% premium dark. Iiik! Hvilke deler av hva ville du tippe at jeg burde bruke? Har jeg kåla det skikkelig til nå?

Oppskriften sier dette av deler sjoko og sukker:

340 g semisweet chocolate chips

112 g unsweetened chocolate

350 g white sugar

Mari trenger fasit! Jeg tror jeg har tatt altfor mye vann over hodet mitt i dette bakeprosjektet ass...

Da ville jeg tatt 300 g med 70 % + 40g 86% og 1 ss sukker, og 112g 86% minus 2-3 ss sukker.

Litt komplisert kanskje, men jeg håper det går bra.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da ville jeg tatt 300 g med 70 % + 40g 86% og 1 ss sukker, og 112g 86% minus 2-3 ss sukker.

Litt komplisert kanskje, men jeg håper det går bra.

Lykke til!

Rakk ikke å lese innlegget ditt, så eg tok 300 gr 70% og 142 gr 86 og samme sukker som det stod i oppskriften. Så får vi se.

Kaken heter Chocolate Decadence, og det er ikke uten grunn merker jeg! :P ...rawr...

Takk for hjelpen! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei. Vi har en valp på 9 1/2 uker som er veldig selvstendig på dagtid. Finner roen alene i senga si eller buret. På nattestid er det verre. Vi har sovet på madrass i valpegården, han har et bur som står åpent og lå fint i buret sitt de første fire nettene uten problemer. Men de siste nettene vil han ikke sove i buret og kommer å legger seg på madrassen sammen med oss. Vi har prøvd å legge oss på utsiden av valpebingen, men da bare hyler han og valpehjertet klarer ikke å høre på hylingen mer enn 15min. Han roer seg ikke hvis vi putter hånda inn eller noe. Vi har prøvd å gå inn når han er rolig og han sovner. Men med engang vi går ut våkner han og hylekoret er igang igjen. Tips og triks for å få han til å sove alene uten og ligge oppå oss?
    • Jeg skal hente valp om 14 dager, og nå ser det ut som tispen min får løpetid svært snart. Har noen erfaring med å få en ny valp inn i familien samtidig med at den voksne hunden får løpetid? Bør jeg be om å utsette henting av valpen?
    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...