Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan tørke lever ?


Tina&Ella

Recommended Posts

Litt usikker på hva du mener, men når jeg har laget levergodbiter så har jeg kokt det, kuttet det opp i småbiter, spredt det utover et stekebrett, og hatt det en god stund i ovnen på svak/middels varme. Da har det tørket fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se Maris innlegg "all makt til mor" eller no sånt. Der er en super oppskrift som visstnok kan brukes på alt.

Jeg prøvde selv en gang med lever i ovn... brukte nok for høy varme el for lang tid for det ble ikke no særlig :P Og så fant jeg ut at som godbit får jeg ikke mer ut av lever for 30 kroner enn av frysetørret nesten luktfri super godbit-lever til 30 kroner fra butikken... for bitene blir for svære og vannet forsvinner og det er dessuten pes å lage... så når det gjelder lever kommer jeg nok til å kjøpe ferdig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte meg i fjor høst en tørkemaskin, beregnet til å tørke alt fra urter, kjøtt, frukt, sopp osv. Har tørket marinert elgkjøtt i den - NAM!

Den kan sikkert supert brukes til å lage godbiter i også, har ikke prøvd det siden jeg bruker mye forskjellig som godbit...

Søk på ordet "dehydrator", da fant jeg link til en side man kunne kjøpe. Den kostet litt, men lag godbiter og selg til treningsvenner; da er den snart inntjent!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Advarsel:

Lukten til lever setter seg fast i ovnen og det kommer til å lukte jæ**** i lang tid!

Jeg har laget lever flere ganger, og synes ikke at det lukter noe ille? Koker leveren i posen den kom i, tar den ut av posen, kutter den opp og hiver den i ovnen. Ovnen lukter ikke i lang tid etterpå, og ingen i familien reagerer på lukt når jeg er ferdig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har nå tørket hauger og lass med leverbiter i ovnen, og synes dette funket kjempe bra !

Kokte leveren først, kuttet den så opp i terninger (kuttet de opp i litt større terninger enn det jeg pleier, da de krymper litt i ovnen). De stod på nederste rist i ovnen i en time (varmluft), tempraturren var vel 30 -50 grader. Resultatet ble kjempefint, og bikkja elsker de "nye" leverbitene. Pleier vanligvis å bruke kokte leverbiter på tur/trening osv, men siden vi skal bort i helgen og ikke har tilgang på kjøleskap, så er tørka leverbiter beste alternativ + at det er mye mindre klinete å ha i lommen :ahappy: Jeg er i alle fall storfornøyd. Ovnen lukter IKKE lever, og jeg fikk faktisk mer lever for pengene ved å gjøre alt dette selv fremfor å kjøpe poser med ferdig tørket lever i dyrebutikken!

TUSEN TAKK for alle tips - og kan anbefale disse "hjemmelagde" go`bitene på det varmeste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
    • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
    • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
    • Ser her på forumet at flere får/har fått valp i år. Herlig ❤️ bilder av de søte små ❤️ En ting jeg lurer på; de fleste henter valpene ca 8 uker gamle. Og så skal de vel vaksineres rundt 12 uker gamle: I denne perioden begrenser dere kontaktene med andre hunder, eller er dette med smitte ikke noe dere tenker så mye på? Venter dere med valpekurs til valpen er vaksinert?  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...