Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan tørke lever ?


Tina&Ella

Recommended Posts

Litt usikker på hva du mener, men når jeg har laget levergodbiter så har jeg kokt det, kuttet det opp i småbiter, spredt det utover et stekebrett, og hatt det en god stund i ovnen på svak/middels varme. Da har det tørket fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se Maris innlegg "all makt til mor" eller no sånt. Der er en super oppskrift som visstnok kan brukes på alt.

Jeg prøvde selv en gang med lever i ovn... brukte nok for høy varme el for lang tid for det ble ikke no særlig :P Og så fant jeg ut at som godbit får jeg ikke mer ut av lever for 30 kroner enn av frysetørret nesten luktfri super godbit-lever til 30 kroner fra butikken... for bitene blir for svære og vannet forsvinner og det er dessuten pes å lage... så når det gjelder lever kommer jeg nok til å kjøpe ferdig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte meg i fjor høst en tørkemaskin, beregnet til å tørke alt fra urter, kjøtt, frukt, sopp osv. Har tørket marinert elgkjøtt i den - NAM!

Den kan sikkert supert brukes til å lage godbiter i også, har ikke prøvd det siden jeg bruker mye forskjellig som godbit...

Søk på ordet "dehydrator", da fant jeg link til en side man kunne kjøpe. Den kostet litt, men lag godbiter og selg til treningsvenner; da er den snart inntjent!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Advarsel:

Lukten til lever setter seg fast i ovnen og det kommer til å lukte jæ**** i lang tid!

Jeg har laget lever flere ganger, og synes ikke at det lukter noe ille? Koker leveren i posen den kom i, tar den ut av posen, kutter den opp og hiver den i ovnen. Ovnen lukter ikke i lang tid etterpå, og ingen i familien reagerer på lukt når jeg er ferdig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har nå tørket hauger og lass med leverbiter i ovnen, og synes dette funket kjempe bra !

Kokte leveren først, kuttet den så opp i terninger (kuttet de opp i litt større terninger enn det jeg pleier, da de krymper litt i ovnen). De stod på nederste rist i ovnen i en time (varmluft), tempraturren var vel 30 -50 grader. Resultatet ble kjempefint, og bikkja elsker de "nye" leverbitene. Pleier vanligvis å bruke kokte leverbiter på tur/trening osv, men siden vi skal bort i helgen og ikke har tilgang på kjøleskap, så er tørka leverbiter beste alternativ + at det er mye mindre klinete å ha i lommen :ahappy: Jeg er i alle fall storfornøyd. Ovnen lukter IKKE lever, og jeg fikk faktisk mer lever for pengene ved å gjøre alt dette selv fremfor å kjøpe poser med ferdig tørket lever i dyrebutikken!

TUSEN TAKK for alle tips - og kan anbefale disse "hjemmelagde" go`bitene på det varmeste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...