Tina&Ella Skrevet 25. April 2008 Rapporter Share Skrevet 25. April 2008 Sitter her med 800 gram nykokt lever som jeg kunne tenke meg og tørke, men hvordan gjør jeg det ? Håper det sitter en eller flere her inne på sonen som kan hjelpe meg med dette. På forhånd Tusen takk. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Artemis Skrevet 25. April 2008 Rapporter Share Skrevet 25. April 2008 Litt usikker på hva du mener, men når jeg har laget levergodbiter så har jeg kokt det, kuttet det opp i småbiter, spredt det utover et stekebrett, og hatt det en god stund i ovnen på svak/middels varme. Da har det tørket fint. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tina&Ella Skrevet 25. April 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 25. April 2008 supert Da prøver jeg det!! Tusen takk for hjelpen ! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Boubou Skrevet 25. April 2008 Rapporter Share Skrevet 25. April 2008 Se Maris innlegg "all makt til mor" eller no sånt. Der er en super oppskrift som visstnok kan brukes på alt. Jeg prøvde selv en gang med lever i ovn... brukte nok for høy varme el for lang tid for det ble ikke no særlig Og så fant jeg ut at som godbit får jeg ikke mer ut av lever for 30 kroner enn av frysetørret nesten luktfri super godbit-lever til 30 kroner fra butikken... for bitene blir for svære og vannet forsvinner og det er dessuten pes å lage... så når det gjelder lever kommer jeg nok til å kjøpe ferdig... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lollipopp Skrevet 25. April 2008 Rapporter Share Skrevet 25. April 2008 http://dyresonen.no/forum/index.php?showto...ll+makt+til+mor Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pikenidalen Skrevet 26. April 2008 Rapporter Share Skrevet 26. April 2008 Jeg kjøpte meg i fjor høst en tørkemaskin, beregnet til å tørke alt fra urter, kjøtt, frukt, sopp osv. Har tørket marinert elgkjøtt i den - NAM! Den kan sikkert supert brukes til å lage godbiter i også, har ikke prøvd det siden jeg bruker mye forskjellig som godbit... Søk på ordet "dehydrator", da fant jeg link til en side man kunne kjøpe. Den kostet litt, men lag godbiter og selg til treningsvenner; da er den snart inntjent! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Cloudberry Skrevet 27. April 2008 Rapporter Share Skrevet 27. April 2008 Tror dere det går an å tørke blodpølse? Sita elsker det, men det er jo så forferdelig klissete å holde på med.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
puddellover Skrevet 28. April 2008 Rapporter Share Skrevet 28. April 2008 Advarsel: Lukten til lever setter seg fast i ovnen og det kommer til å lukte jæ**** i lang tid! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Artemis Skrevet 28. April 2008 Rapporter Share Skrevet 28. April 2008 Advarsel: Lukten til lever setter seg fast i ovnen og det kommer til å lukte jæ**** i lang tid! Jeg har laget lever flere ganger, og synes ikke at det lukter noe ille? Koker leveren i posen den kom i, tar den ut av posen, kutter den opp og hiver den i ovnen. Ovnen lukter ikke i lang tid etterpå, og ingen i familien reagerer på lukt når jeg er ferdig... Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
hanne-pia Skrevet 28. April 2008 Rapporter Share Skrevet 28. April 2008 Tror dere det går an å tørke blodpølse? Sita elsker det, men det er jo så forferdelig klissete å holde på med.. Jeg tørker blodpølse i ovnen, funker kjempebra det. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tina&Ella Skrevet 29. April 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet 29. April 2008 Jeg har nå tørket hauger og lass med leverbiter i ovnen, og synes dette funket kjempe bra ! Kokte leveren først, kuttet den så opp i terninger (kuttet de opp i litt større terninger enn det jeg pleier, da de krymper litt i ovnen). De stod på nederste rist i ovnen i en time (varmluft), tempraturren var vel 30 -50 grader. Resultatet ble kjempefint, og bikkja elsker de "nye" leverbitene. Pleier vanligvis å bruke kokte leverbiter på tur/trening osv, men siden vi skal bort i helgen og ikke har tilgang på kjøleskap, så er tørka leverbiter beste alternativ + at det er mye mindre klinete å ha i lommen Jeg er i alle fall storfornøyd. Ovnen lukter IKKE lever, og jeg fikk faktisk mer lever for pengene ved å gjøre alt dette selv fremfor å kjøpe poser med ferdig tørket lever i dyrebutikken! TUSEN TAKK for alle tips - og kan anbefale disse "hjemmelagde" go`bitene på det varmeste. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Cloudberry Skrevet 29. April 2008 Rapporter Share Skrevet 29. April 2008 Jeg tørker blodpølse i ovnen, funker kjempebra det. Å flotters! Samme fremgangsmåte som med lever da regner jeg med? Blir den seig eller helt smule-tørr? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
hanne-pia Skrevet 30. April 2008 Rapporter Share Skrevet 30. April 2008 Å flotters! Samme fremgangsmåte som med lever da regner jeg med? Blir den seig eller helt smule-tørr? Samme som med lever ja Jeg har de i ovnen til de er "gummiaktige"(i mangel av ett bedre ord) utenpå og myke inni. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar