Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan tørke lever ?


Tina&Ella

Recommended Posts

Litt usikker på hva du mener, men når jeg har laget levergodbiter så har jeg kokt det, kuttet det opp i småbiter, spredt det utover et stekebrett, og hatt det en god stund i ovnen på svak/middels varme. Da har det tørket fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se Maris innlegg "all makt til mor" eller no sånt. Der er en super oppskrift som visstnok kan brukes på alt.

Jeg prøvde selv en gang med lever i ovn... brukte nok for høy varme el for lang tid for det ble ikke no særlig :P Og så fant jeg ut at som godbit får jeg ikke mer ut av lever for 30 kroner enn av frysetørret nesten luktfri super godbit-lever til 30 kroner fra butikken... for bitene blir for svære og vannet forsvinner og det er dessuten pes å lage... så når det gjelder lever kommer jeg nok til å kjøpe ferdig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte meg i fjor høst en tørkemaskin, beregnet til å tørke alt fra urter, kjøtt, frukt, sopp osv. Har tørket marinert elgkjøtt i den - NAM!

Den kan sikkert supert brukes til å lage godbiter i også, har ikke prøvd det siden jeg bruker mye forskjellig som godbit...

Søk på ordet "dehydrator", da fant jeg link til en side man kunne kjøpe. Den kostet litt, men lag godbiter og selg til treningsvenner; da er den snart inntjent!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Advarsel:

Lukten til lever setter seg fast i ovnen og det kommer til å lukte jæ**** i lang tid!

Jeg har laget lever flere ganger, og synes ikke at det lukter noe ille? Koker leveren i posen den kom i, tar den ut av posen, kutter den opp og hiver den i ovnen. Ovnen lukter ikke i lang tid etterpå, og ingen i familien reagerer på lukt når jeg er ferdig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har nå tørket hauger og lass med leverbiter i ovnen, og synes dette funket kjempe bra !

Kokte leveren først, kuttet den så opp i terninger (kuttet de opp i litt større terninger enn det jeg pleier, da de krymper litt i ovnen). De stod på nederste rist i ovnen i en time (varmluft), tempraturren var vel 30 -50 grader. Resultatet ble kjempefint, og bikkja elsker de "nye" leverbitene. Pleier vanligvis å bruke kokte leverbiter på tur/trening osv, men siden vi skal bort i helgen og ikke har tilgang på kjøleskap, så er tørka leverbiter beste alternativ + at det er mye mindre klinete å ha i lommen :ahappy: Jeg er i alle fall storfornøyd. Ovnen lukter IKKE lever, og jeg fikk faktisk mer lever for pengene ved å gjøre alt dette selv fremfor å kjøpe poser med ferdig tørket lever i dyrebutikken!

TUSEN TAKK for alle tips - og kan anbefale disse "hjemmelagde" go`bitene på det varmeste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nå nærmer det seg 1,5 år siden det ble stille i huset, og det er på tide at noen andre får glede av hundeutstyret og bøkene jeg har. Her er Finn-annonsene jeg har lagt ut: Hurtta Lifeguard sele rosa, størrelse 90, ubrukt: https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/390107305 Diverse apportbukker, rosa rute med hvitt bånd og neseprøver: https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/390101594 Diverse hundebøker: https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/388869585 Jeg har et pent brukt tøybur til salgs. Det har vært brukt 5-6 ganger på utstillinger og konkurranser til groenendael-tispe. Kan hentes i bergensområdet. Ta kontakt om du er interessert, så sender jeg bilder og detaljer. Jeg har også Vari Kennel Ultra Fashion størrelse large til salgs. Må hentes i bergensområdet (sentrum/Åsane). Det er mye brukt, og har blant annet reist fra USA til Norge med hund i. Så det bærer preg av å være brukt. Ta kontakt om du vil vite mer om buret og få bilder av det. Det er denne fargen:
    • I prinsippet tenker jeg at så lenge det er en god raseklubb så har de en oversikt over oppdrettere som følger deres retningslinjer. Men det er mye rart i hundeverdenen, og det kan være ulike årsaker til at en oppdretter ikke er med der. Det er uansett et ok sted å starte, tenker jeg. Fikk ihvertfall et godt inntrykk av nettsidene deres og informasjonen der. Ellers finner du mange gode råd om både kjøp, kontakter og valpetiden om du søker litt rundt på forumet her. Det ligger mange år med samlet erfaring rundt om. Lykke til!
    • Tusen takk for tipset! Magefølelse er kjempevanskelig 😅 når er den reell, og når er det bare sider ved den andre parten man ikke setter pris på, og som man reagerer på?  Jeg kan nok bruke litt mer tid på puddelklubben sine sider. I dag blir det fort facebook og Instagram siden det er så visuelt og lett tilgjengelig, men går sikkert glipp av en del gode oppdrettere ved å ikke tenke at man kan ringe rundt litt.  Til mitt forsvar er det første gang jeg skal kjøpe rasehund, så jeg vet ikke helt hva jeg driver med 🙈
    • Shirkus er vel eneste jeg kommer på som jeg kjenner og synes virker bra. Jeg tenker at det er viktig å sette seg inn i RAS-dokumentet som skal ligge på NKK, og sjekke at en oppdretter følger både NKK og puddelklubben sine retningslinjer for avl, som et minimum. Det med magefølelse er vanskelig. Prøv å dra på aktivieter du evt. selv kunne tenke deg med puddel, og se hvem du møter der?
    • Hei dere! Jeg planlegger anskaffelse av storpuddel-valp. Vet noen om gode oppdrettere? Helst parti, rød, brun eller grå.  Har vært i kontakt med et par oppdrettere, men er litt usikker på magefølelsen. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...