Gå til innhold
Hundesonen.no

Vom og Hundemat


Lilleulv

Recommended Posts

Har tidligere fora med Norwegian Polar, og kjøpte da 20 kilos blokker. Disse blokkene kom bunnfryste og med spor i, sånn at når jeg kasta den i bakken så delte den seg etter sporene i 1 kilos deler. Genialt!

Har nå fora med VH-pølser lenge, men bestemte meg for å prøve en 20 kilos blokk. Fikk da levert en halvtint stor kjøttklump... WTF?? :icon_confused: Så nå må jeg i gang med kniv og vekt og lage biter i poser som jeg fryser ned. Er virkelig dette meningen? :P kan trygt si det ble første og siste gang jeg bestilte 20 kilo med VH...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Dratini

Vi kjøper 20kg (iallefall, kanskje mer også i enkelte perioder). De er dypfryste og vi deler de (ute i garasjen med solid plast under) med en sirkelsag. Fungerer veldig greit for oss, men vet at andre bruker andre typer sag (kjøttsag bl.a.). For oss er det enklest å dele "klumpen" når den er dypfryst. Har den tinet litt før vi skal dele den, putter vi den først noen timer i frysen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får den opphogd, jeg. Betaler en krone mer for kiloen, men siden jeg verken har kjøttsag, eller spesielt lyst til å stå å dele opp, så synes jeg det er et fint tilbud forhandleren min har. Bitene blir ikke perfekte, men det er mindre biter enn 20kg i alle fall. Så tar jeg opp en bit eller to, tiner og deler de opp igjen i porsjoner. Hadde jeg fått en hel 20kg klump, hadde jeg ikke visst min arme råd..!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg reiser ned til produsent den dagen han lager maten jeg, og kjøper det FØR det fryses... Har egne Gildekasser som jeg frakter maten i (det er jo dette de fryser dem ned i), så bare deler jeg det opp før det fryses hjemme. Kjøper 80-100 kg pr gang, og sitter riktig nok i 4 timer ca for å dele det opp og fryse, men da har jeg til gjengjeld mat LENGE da. Nå er det vel et år siden vi var nedover for å kjøpe sist, og enda har jeg vel minst 4o kg igjen i fryseren. Men bikkja har fått tørrfor innimellom nå da.

Jeg kjøper også med til andre i distriktet her når jeg først er nedover. Og maten blir billigere der enn om jeg skal kjøpe frosset av forhandler her. Så det går vel ca oppiopp med drivstoff utgifter tenker jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Syns det går kjapt og greit med øksa jeg. Hehe så ut og få ut litt aggressjon ;). Bitene blir selvfølgelig ikke helt perfekt like store, men deler jeg blokka i 20 biter er de jo ca en kg hver. Og jeg ser ikke helt problemet med at bikkja ikke får helt like store rasjoner hver dag (har alltid fora litt sånn på slump uansett jeg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hhahahahah herregud så mye dritt hundeeiere må igjennom :)

dritt?

Nå synes ikke jeg at hundematen er det verste vi må igjenom... Riktignok liker jeg ikke å ta i det, men nå er det jo mat tross alt og jeg treger ikke å grave med fingrene mine i det... Jeg tiner det halvt har en brødpose på henda og tar "fine" klumper på ca 2 kg og fryser ned, sånn at det blir en porsjon som blir tatt opp om gangen :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får det ferskt jeg, heldigvis! Og så deler jeg det opp i porsjonspakker (ca 250g) og banker det helt flatt! Tar opp maten 5 min før jeg skal gi det, hiver det i varmt van, og serverer halvlunkent til Pelsen:)

Kjkt greit og lettvint, og jeg slipper å ha kjøtt liggende i kjøleskapet over flere dager! Ikke lukter det heller:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her går det per dags dato ca 2,5 kg per dag - så jeg deler opp blokken i 8 tilnærmet like store biter. Den første gangen brukte jeg håndsag, det gjør jeg ikke igjen. Tok meget lang tid, og armene får virkelig kjørt seg :rolleyes:

Har aliert meg med naboen, som er tømmrer, og da er en sirkelsag grei å ha. De får en kjøpt billig til rundt 1000 lappen på obs bygg eller tilsvarende - og holder god nok kvalitet til å sage opp frysemat... :rolleyes:

Men Magne burde kanskje vurdert å få noen spor i disse blokkene, så de bare kan pelmes i bakken og legges ferdig delte i fryseren..så dere som kjenner ham privat, kunne vell gitt ham noen hint :rolleyes:

Hva betaler dere for en 20 kilo blokk? I Stavanger betaler vi 12 kr kiloen, pga av noe drøye leveringskostnader. Kjøper vi

3 - 400 kg, kan vi få det til 10 kr kiloen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her går det per dags dato ca 2,5 kg per dag - så jeg deler opp blokken i 8 tilnærmet like store biter. Den første gangen brukte jeg håndsag, det gjør jeg ikke igjen. Tok meget lang tid, og armene får virkelig kjørt seg :rolleyes:

Oi, det var mye på en dag! :) Men du har jo stor rase og kanskje flere hunder?

Jeg har foreløpig ikke prøvd blokk, rett og slett fordi det virker så komplisert å dele *flir* Nå for tiden går de på tørrfôr riktignok, jeg har rett og slett ikke fryseplass. Note to self: kjøpe større fryser...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Zoey, hvor får du det ferskt? Du er i Vestfold, ikke sant?

Det er jo ikke helt bra å halvtine mat og fryse det igjen, da, så det er vel et bedre alternativ åp få det ferskt :rolleyes:

Jeg har dessuten en KJEMPELITEN fryser, og p.t. går to av skuffene til hundemat, det er litt slitsomt, og 20 kg... vel... vet ikke om det går her, jeg. Hvor stor ca er en sånn klump? Evnt hvor mange "smørpakker" tilsvarer det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Vi er forhandlere av V&H. Vi tilbyr våre kunder å dele blokka i 12 mot en kompensasjon på kr 60,-. Vi deler den når den er frosset ( halvtines IKKE). Da er det jo opp til kunden om de ønsker en 20 kgs blokk, eller +/- 2 kgs biter :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
Er vel av de heldige jeg da, for jeg bor bare et kvarter kjøretur unna, så jeg reiser direkte på gården og kjøper ferskt ;) Jeg betaler heller halve prisen og kjøper fryseposer og deler det opp selv for halve prisen ja :lol:

Må du ha med deg noen kasser/bokser el.l å ha det i, eller er det mulig å få det pakket på noen slags måte selv om det er ferskt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vel..... :lol: jeg har FORLØPIG bare kjøpt det i pølser, men jeg skal kjøpe det fersk neste gang.. Så jeg vet ikke.. Må ringe Magne å høre.. Mulig jeg formulerte meg litt dårlig i forrige innlegg...

He he. Her kommer det fram ja. ;)

Men er det noen andre som veit? Tenkte jeg skulle starte å kjøpe ferskt når jeg får større frysekapasitet (og heller ta jobben en kveld å veie og pakke....)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Venninna mi kjøpte 20 kg blokk da vi var hos han i går. .da hadde han ikke mere ferskt (bortsett fra i pølser som jeg kjøpte da..) men vil vel tro at man kan kjøpe det i de plastsekker man får de i blokker FØR de blir lagt til frys.. Eller??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...