Gå til innhold
Hundesonen.no

Utstyr til valp


Car00line

Recommended Posts

Okei =)

Noen så har finsk lapphund her som kan si om det er noe spessielt jeg trenger til min?

Til når den både er valp og blitt voksen :blink:

Og den skal på en måte bo to plasser, siden jeg og besten min deler på den. Den bor hos han generellt,

men den kommer til å være en del hos meg også.

Hvordan bør jeg oppdra den da?

Alle kan svare på det :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei =)

Noen så har finsk lapphund her som kan si om det er noe spessielt jeg trenger til min?

Til når den både er valp og blitt voksen :blink:

Og den skal på en måte bo to plasser, siden jeg og besten min deler på den. Den bor hos han generellt,

men den kommer til å være en del hos meg også.

Hvordan bør jeg oppdra den da?

Alle kan svare på det :blink:

- Bur som hunden kan stå oppreist i, snu seg og legge godt (alltid greit å venne hunden til det slik at du har mulighet til å sette hunden i bur når du er ute og reiser, utstilling o.l.)

- Et sånt hundeteppe som kan vaskes i maskin

- Noen draleker, ball o.l.

- Mat- og vannskål (vanlig metallskåler er det beste)

- En sele (jeg pleier å lære hundene at med halsbånd er det ikke lov å dra, mens med sele er de fri til å snuse seg ut i grøftene, dra litt i båndet o.l.)

- 1-2 Kobbel (altså leiebånd)

- Kanskje en løpestreng til hunden i hagen?

- Langline (denne lar du henge etter hunden når du i tillegg har på leiebåndet, så kobler du hunden fri, men lar langlinen henge på fremdeles. Deretter kan du starte å kalle inn hunden og belønne når den kommer. Hvis den IKKE kommer, kan du tråkke på linen slik at hunden ikke får stukket av)

Viktigst av alt: gå et valpekurs og et grunnkurs, slik at du lærer hvordan du skal oppdra akkurat DIN valp/hund. Det du kan starte med når du får hunden i hus, er å få den til å se deg i ansiktet og belønne hver gang den gjør det (+ kreve at den ser på deg før den får løpe fritt, får mat o.l.).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når valpen kommer i hus bør du ha noen leker, en seng/bur som er dens. Alltid kjekt å ha leker som hunden liker spesielt godt når dere er ute på tur eks; frisbi, ball ol. Sele og halsbånd, jeg pleier alltid å ha hunden løs som liten i begynnelsen, men når jeg skal begynne med bånd så tar jeg først sele, og så halsbånd. Sånn at den ikke får sånne nykk i nakken. matskåler er det litt greit å ha sånn stativ, da kan ikke valpen dra de utover hele gulvet :blink:

Som BCAmira sier, er det veldig viktig å gå på valpekurs. Da får valpen trening samt masse sosialisering. Lykke til iallfall :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den er grei :blink:

Har allerede kjøpt leke^^ et sånnt lite yau med knute i begge delene med mintsmak ;)

Funker den? :P

Alle Leker virker jo egentlig så lenge de ikke er farlige/skadelige for valpen, spørsmålet er bare om valpen liker den. :blink: enkelte hunder liker alle sorter leker , mens andre er mer sære på hvilke leker de liker. Lykke til med valp, går sikkert helt fint:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Halsbånd og kobbel

- Leker, litt plysj, litt tyggeleker

- Tyggebein for små spisse valpetenner som vil bite på alt, og som klør

- Flere tepper, kanskje den ikke klarer å holde seg? Fint å ha litt å bytte på

- Vann og matskåler

- Seng, evt ekstra tepper ;)

- Børster

- Et stort bur hvis du tenker å bruke det. Gjerne et som er beregnet for voksenstr, så slipper du kjøpe fler

- Valpe- og hundebøker for nybegynnere

- Store gode håndklær til å tørke regn og snø med (jeg bruker egne til hunden så ikke mine egne blir full av hundehår)

- Mat. Spør oppdretteren hva valpen får der

og gjerne valpekurs ja :) har jeg glemt noe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...