Gå til innhold
Hundesonen.no

hvilke rase er det de spiser i kina ?


ipadda

Recommended Posts

hvilke rase er det de avler på i kina?

spiser de hva som helst ?

Jeg bare lurer, for jeg holder på med en oppgave på skolen, hvor jeg skal sende brev til den kinesiske ambasaden ( igjen ) .. og må ha noe og komme med.

Alle innspill blir motatt med stoooor takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De fleste hunde er blandingshunde, da de enten bliver samlet op på gaden eller solgt af fattige folk på landet til opkøbere der kører rundt og samler dem op, nogle få er nok også racehunde, ikke hæng mig op på denne da jeg ikke er helt sikker, men jeg mener at have hørt at nogle farver hunde er større delikatesse end andre.

Du burde kunne finde noet på nettet om det da der er lavet flere dokumentarer om det, og vist på tv i Danmark.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg vet at røde hunder blir sett på som de mest delikate. (tror det derfor er mye røde spisshunder fra Asia i det hele tatt)

Enkelte asiatiske spisshunder ble opprinnelig kun avlet frem for å spises, men idag er jeg ikke sikker på hva de spiser, som Einstein og Charlie sier så er det nok mye "rart"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nettopp det jeg og tenkte, de spiser vel stort sett alt med fire bein på! :P

Tja, men vi spiser jo rimelig hardcore her også da...

De fleste kjøttartene våre har jo 4 bein... bortsett fra kylling (nam) :P

Vi spiser jo ting som andre ikke ville ha spist: Gris,Hester,Hval (greit - den har ikke fire bein) osv.

Mat er som all annen kultur, ulikt med tanke på hvor du kommer fra.

Etter å ha spist Skippy (ja, den søte Kenguruen) :P og annen fear factor mat så er det på grensen til arroganse (klassisk norsk ) å fortelle hvordan andre nasjoner skal spise / endre matvanene sine. :closedeyes:

Det Kinesiske kjøkken har utrolig mye god mat, man trenger ikke velge "Peking Dog" selv om den står på menyen..

Personlig så synes jeg det å spise apehjerne/hund og smalahove (ja, saueskallen) er ganske nasty alt sammen :P

-men det e no bare min mening..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, men vi spiser jo rimelig hardcore her også da...

De fleste kjøttartene våre har jo 4 bein... bortsett fra kylling (nam) :P

Vi spiser jo ting som andre ikke ville ha spist: Gris,Hester,Hval (greit - den har ikke fire bein) osv.

Mat er som all annen kultur, ulikt med tanke på hvor du kommer fra.

Etter å ha spist Skippy (ja, den søte Kenguruen) :P og annen fear factor mat så er det på grensen til arroganse (klassisk norsk ) å fortelle hvordan andre nasjoner skal spise / endre matvanene sine. :closedeyes:

Det Kinesiske kjøkken har utrolig mye god mat, man trenger ikke velge "Peking Dog" selv om den står på menyen..

Personlig så synes jeg det å spise apehjerne/hund og smalahove (ja, saueskallen) er ganske nasty alt sammen :P

-men det e no bare min mening..

Det som er ille er ikke HVA de spiser, men HVORDAN de behandler maten!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er ille er ikke HVA de spiser, men HVORDAN de behandler maten!

Vel, hvis du ser hva jeg kommenter så var "HVORDAN de behandler maten!" aldri problemstillingen.

Jeg er selvsagt imot bestialsk behandling av dyr, uansett hvilket. Det skal likevel nevnes at her er det snakk om hvilken type hund de spiser i Kina(OP sin post), og ikke hvordan eller hvorfor.

Senere "at de spiser hva som helst", som er et utsagn noe det oser arroganse og forrakt av.. Det var DET jeg kommenterte, ikke hvordan de behandler dyr.

Ikke putt ord i munnen på meg eller tillegg meg meninger jeg ikke deler.

Case closed <_<

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener å ha hørt at særlig Chow-Chow har blit alet opp i stor stil for mat-og pels-produksjon.

Ellers enig i at vi ikke skal være så fordømmende, i India synes de jo vi er gale som spiser ku...

Hvor en setter grensen for hva som er mat og hva som er venn er jo samfunnsmessig og historisk betinget, bestemora til en god venn av meg spiste menneske ved i hvert fall en anledning(Maaori fra NZ) og var ikke no dårlig menneske selv for det. (Nå alet ikke de opp mennesker som mat, da! :rolleyes: )

Når noen her i Norge snakker stygt om andre kulturers behandling av maten, bør de kanskje også se bjelken i sitt eget øye...Kyllingtreskere og 1000-kuers helautomatiserte fjøs er vel kanskje ikke det vi ser på som godt dyrestell heller! (ikke det at jeg vil forsvare pining av dyr, det er jo ille! uansett hvor og når)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Maritus
Det som er ille er ikke HVA de spiser, men HVORDAN de behandler maten!

Litt OT:

Det du sier der er litt inntresangt. Har du sett hvordan noen norske bønder behandler dyrene sine i dag (i det tilfelle ganske mange av dem)? Uansett, for og ta ett eksempel på dette så kan vi ta en tur i hønsehuset, hos noen bønder så har ikke hønene ennå sett dagens lys. De sitter i små bur, veldig ofte fler i ett og det eneste de er til er og legge egg, helt sammenklemt ligger de. Etter de begynner og verpe lite (er det slikt verpe skrives?) så blir dem slakt. Det samme med mange kuer, griser o.l, disse har bare blitt fôret opp/melket så sendt til slakt. Uten noe særlig annen grunn til og leve.

Jeg sier ikke det var noe galt i det du sa... De behandler nok dyr dårligere enn norske bønder, men kan ikke si at dem behandler dyrene så pent.

Så jeg kan si at jeg personlig spiser viltdyr, som har gått mye ute i det fri og levd ett topp liv, med bedre samvittighet enn dyr som har stått inne nesten hele sitt liv og bare blitt fôret opp til mat. Jeg vet ikke hva det er med dere, men sånn ser jeg på det.

Det jeg også prøver og si er at i en og annen matkultur er det en form for misshandling/dårlig behandling av dyr. Jeg forsvarer ikke dette, men jeg bare sier ifra med tanke på det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt OT:

Det du sier der er litt inntresangt. Har du sett hvordan noen norske bønder behandler dyrene sine i dag (i det tilfelle ganske mange av dem)? Uansett, for og ta ett eksempel på dette så kan vi ta en tur i hønsehuset, hos noen bønder så har ikke hønene ennå sett dagens lys. De sitter i små bur, veldig ofte fler i ett og det eneste de er til er og legge egg, helt sammenklemt ligger de. Etter de begynner og verpe lite (er det slikt verpe skrives?) så blir dem slakt. Det samme med mange kuer, griser o.l, disse har bare blitt fôret opp/melket så sendt til slakt. Uten noe særlig annen grunn til og leve.

Jeg sier ikke det var noe galt i det du sa... De behandler nok dyr dårligere enn norske bønder, men kan ikke si at dem behandler dyrene så pent.

Så jeg kan si at jeg personlig spiser viltdyr, som har gått mye ute i det fri og levd ett topp liv, med bedre samvittighet enn dyr som har stått inne nesten hele sitt liv og bare blitt fôret opp til mat. Jeg vet ikke hva det er med dere, men sånn ser jeg på det.

Det jeg også prøver og si er at i en og annen matkultur er det en form for misshandling/dårlig behandling av dyr. Jeg forsvarer ikke dette, men jeg bare sier ifra med tanke på det.

ja, er klar over at mange høns blir behandlet veldig dårlig, derfor spiser jeg heller ikke kylling. Egg kjøper vi fra frittgående høns fra en dame som selger privat, og de hønsa er frittgående slit som vi tenker frittgående høns. Over hodet ikke noe galt i det du sa, egentlig bra du forteller det :P er klar over at behandlingen av matdyr i norge heller ikke ofte er super, men det er tross alt bedre enn i kina og mange andre land :P I norge har vi tross alt lover og regler ang behandling av dyr, selv om jeg syns det er ille at en del matdyr aldri får kommet seg skikkelig ut og tilbringer mesteparten av livet i en liten bås, så er det bedre enn at de blir flådd levende og slike ting :closedeyes: Og nå var det jo kina det handlet om, regner med trådstarter skal sende brev pga de behandler dyr ekstremt dårlig, ikke kun fordi hun er i mot at de spiser hund.

Vel, hvis du ser hva jeg kommenter så var "HVORDAN de behandler maten!" aldri problemstillingen.

Jeg er selvsagt imot bestialsk behandling av dyr, uansett hvilket. Det skal likevel nevnes at her er det snakk om hvilken type hund de spiser i Kina(OP sin post), og ikke hvordan eller hvorfor.

Senere "at de spiser hva som helst", som er et utsagn noe det oser arroganse og forrakt av.. Det var DET jeg kommenterte, ikke hvordan de behandler dyr.

Ikke putt ord i munnen på meg eller tillegg meg meninger jeg ikke deler.

Case closed <_<

Jeg kan ikke se at jeg har puttet ord i din munn, eller tildelt deg meninger ???? Jeg kommenterte noe utifra hva du skrev :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk kan spise hva de vil for min del - men poenget er hvordan matdyrene behandles frem til de slaktes. Og DER synder kinesere og også koreanere, fordi det er sagt at de plager dyrene bevisst - at man har ØNSKET lidelse. I norske slakterier forekommer lidelse mer som et "biprodukt" fordi produksjonskrav og krav til effektivitet (fordi vi forbrukere ønsker billigst mulig kjøtt) - og det er ikke noe uttalt ønske om det.

Dette gjelder forøvrig også billig pels, som vi også har importert til Vesten... enten det er hund eller katt, katt spises forøvrig også.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dog_meat

"Some controversy has emerged about the treatment of dogs in China not because of the consumption itself, but because of other factors like cruelty involved with the killing including allegations that animals are skinned while still alive."

"Another part of the controversy stems from the methods of slaughter, which include beating to death by clubs (common in the countryside) and hanging in order to get more adrenaline into the flesh to make it taste better."

Der hevdes det også at med "industridyrproduksjon" også av hundekjøtt så er slike slaktemetoder ikke lenger økonomisk forsvarlige i for eksempel Korea, men samtidig ser man jo mange bilder ute på nett av hundemarkeder.

Vestlig arrogansee? Tja, nå begynner det vel å protesteres fra dyreverngrupper INNAD i landene også, så da faller vel dette argumentet. Det sies blant annet at det er behandlingen frem til det blir mat som er den største innvendingen.

http://www.aapn.org/fooddogs.html

http://www.animalsasia.org/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker ikke å spise dyr som ligger på tallerkenen og ser på meg... bortsett fra reker som jeg rensker selv. Smalahove har jeg aldri smakt. Virker grapsete og nasty...

Jeg spiser bare Gris, kylling, fisk (ikke hval) og storfe. Ikke mer, ikke mindre. Men jeg spiser ikke dyrebabyer annet enn kylling. (dyrebabyer: kalvestek, lammekjøtt osv)

Så spiser jeg heller ikke innvoller som rogn, lever, tunge... you name it.

Kort og godt: tror ikke ALLE nordmenn spiser ALT de får kjøpt i frysedisken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Maritus
ja, er klar over at mange høns blir behandlet veldig dårlig, derfor spiser jeg heller ikke kylling. Egg kjøper vi fra frittgående høns fra en dame som selger privat, og de hønsa er frittgående slit som vi tenker frittgående høns. Over hodet ikke noe galt i det du sa, egentlig bra du forteller det :D er klar over at behandlingen av matdyr i norge heller ikke ofte er super, men det er tross alt bedre enn i kina og mange andre land :thumbs: I norge har vi tross alt lover og regler ang behandling av dyr, selv om jeg syns det er ille at en del matdyr aldri får kommet seg skikkelig ut og tilbringer mesteparten av livet i en liten bås, så er det bedre enn at de blir flådd levende og slike ting :closedeyes: Og nå var det jo kina det handlet om, regner med trådstarter skal sende brev pga de behandler dyr ekstremt dårlig, ikke kun fordi hun er i mot at de spiser hund.

*Klippet*

Vi pleide også og kjøpe fra frittgående høner. Onkelen min siss faktisk :( Men nå har de bare en høne og en hane igjen. De hadde før fem. Men disse hønene har holdt i 5år en ganske god stund, så nå verper hun ikke så mye mer enn ca. 1 gang i uka eller sjeldnere og tar pauser med jevne mellomrom. Så til sommeren skal de skaffe seg flere. Muligens svarte, brune, og hvite, også noen rasehøner som jeg ikke husker hva heter *Tenke*

Helt enig med det du sier. Det er en del regler for hvordan man skal behandle dyr her i Norge som godt kunne kommet over i Kina. Men jeg synes virkelig de kunne strekt grensene lenger en dette. Men ja, nå skal jeg slutte med dette OT, tullet mitt :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...