Jump to content
Hundesonen.no

Enda en Tromsøværing


Hundepsyk

Recommended Posts

Hei!

Om meg:

Bor og studerer (samt oppvokst) i Tromsø. Ønsker meg hund, men leier leilighet og får ikke ha husdyr her. Det kan se ut til at jeg/vi (jeg har en som bor her med meg :P ) flytter enten til sommeren (kryss fingre!) eller til neste sommer. Da blir det stort hus som vi må dele med svigerfar en liten stund (det er ikke så ille som det høres ut som), men når han flytter ut blir det hund :P

Jeg har alltid vært allergisk mot katter, og for å slippe dyremas fortalte liksågodt mine foreldre meg at jeg er allergisk mot alle pelsdyr. Det har jeg trodd i alle år (er 24 vintre nå), men etter en kjapp blodprøve hos fastlegen (vi lette etter mugg/sopp-allergi) viste det seg at jeg bare har høyt IGE-nivå på katter og hester. Kanin og hund har jeg lavt IGE-nivå på! (dere kan tro jeg hadde en heftig telefonsamtale med mamma etter at jeg fikk resultatene fra blodprøven!)

Såh, titter på allergivennlige raser. Jeg har lest mye om allergi og tør påstå at jeg kan mye om min egen allergi. Er fullt klar over at den kan utvikle seg og bli verre, men jeg gir meg ikke før jeg har prøvd alt :P

Så var det rase da, uff. VANSKELIG! Vi var på hundeutstilling i oktober for å se på aktuelle raser, men alt ble bare verre! Jeg vil ha alle sammen, sambo vil ha Grand Danois :P Han vet vi ikke kan ha det, så han er mer eller mindre likegyldig til hva det blir.

Selv blant de allergivennlige rasene har jeg problem med å velge. Har enda en stund å tenke på, men jeg har allerede filosofert meg fram til følgende:

- Jeg/vi skal ikke ha en liten hvit hund. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg liker ikke helt hvite hunder (kanskje fordi jeg inbiller meg at "skitten" vises mye bedre på en hvit hund etter en tur ute :rolleyes: ) Hvis det skulle vise seg at jeg bare kan ha Bichon Frisé så må jeg vurdere hele hundeholdet, kjenner jeg. (ikke noe galt i rasen, den er bare ikke for meg)

- Jeg/vi er førstegangs hundeeiere og skal prøve å finne en "stabil"/rolig hund.

- JEG ønsker meg en Chinese Crested, men der satte sambo foten ned. Powder puff er greit, men nakne hunder er han ikke begeistret for :rolleyes: Jeg tar gjerne en powderpuff, men jeg må teste allergien min først og jeg tviler på at det er så mange av dem her i Tromsø <_<

- Storpuddel er greit, sort eller sølv. Jeg kan enkelt finne ut om jeg tåler den, kjenner flere som har storpuddel.

- Jeg har en forkjærlighet for ISWT, men tror kanskje at Terrier-rasene kommer som hund nr. 2 :P Hører mange sier at terriere er ikke lurt til førstegangseiere. Ikke vet jeg...

- Stor eller liten hund betyr ikke så mye, men jeg har bittelitt mer lyst på en medium/stor hund enn en liten en :P

Det blir enda en stund til, så jeg leser bøker og surfer på nett imens :P

Link to comment
Share on other sites

Hej hej og velkommen hertil :P

Håber at du kommer til at trives her på sonen.

Du kan lægge portugisisk vandhund til din liste over allergi venlige hunde, som du skal have læst om :P

Jah, glemte å nevne den, har sett på portis også :P

Link to comment
Share on other sites

Vet om ei som er allergisk mot hunder men som ikke reagerer på Yorkshire Terrier. Hvis du blir "skremt" av frisyren deres (laaang pels) så må jeg forte meg å fortelle at de kan klippes også! Men skal man stille ut en york skal den ha langt "hår" :)

Yorken er en modig, tøff liten hund og jeg kunne faktisk tenkt meg en sånn selv en gang! Min eldste hund er halvt yorkshire terrier og hun er det beste som har hent meg. :)

Velkommen til forumet forresten! :) Bodøværing jeg.. Eller, egentlig lofotværing da, men man bor i Bodø. ;)

Link to comment
Share on other sites

Hurra! Tromsøværing!

Men ja, jeg kan love deg det er lite å finne i Tromsø av raser, hovedsaklig har vi vel schæfer, tibetansk spaniel og en HAUG med gordon settere. Finnes også noen få oppdrettere av Labrador Retriever, Carin Terrier og Dalmatiner. Tro meg jeg har leita godt og lenge etter noe bra. (men så har jeg flyskrekk så ... det ble litt komplisert :) )

Velkommen! Kanskje vi studerer noe likt fra høsten av? :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Heihei og velkommen! Håper du vil trives her og hiver deg med i diskusjoner med liv og lyst :)

Og når det gjelder leiligheter i Tromsø hvor det ikke er lov med hund er det en kjent sak ja <_< . Hadde det ikke vært for at jeg ikke kan ha hund her har jeg drømmeleiligheta...

Edit: det finnes mange diskusjoner her med spørsmål om allergivennelige raser, så det kan hende du bli litt klokere med et lite søk i åpent forum...

Link to comment
Share on other sites

Vet om ei som er allergisk mot hunder men som ikke reagerer på Yorkshire Terrier. Hvis du blir \"skremt\" av frisyren deres (laaang pels) så må jeg forte meg å fortelle at de kan klippes også! Men skal man stille ut en york skal den ha langt \"hår\"

Yorken er en modig, tøff liten hund og jeg kunne faktisk tenkt meg en sånn selv en gang! Min eldste hund er halvt yorkshire terrier og hun er det beste som har hent meg.

Velkommen til forumet forresten! Bodøværing jeg.. Eller, egentlig lofotværing da, men man bor i Bodø.

Ja, vet det er mange som har skikkelig rare allergier som ikke reagerer på bare en bestemt hunderase. Jeg har en tremenning som bare kan ha Shih-Tzu :)

Siden vi er av samme slekt håper jeg ikke jeg er i samme båt, Shih-Tzu er ikke noe for meg, tror jeg :)

Yorkshire terrier er søte da. Så lenge den klarer å være med på fjellturer så er jeg egentlig fornøyd.

Hurra! Tromsøværing!

Men ja, jeg kan love deg det er lite å finne i Tromsø av raser, hovedsaklig har vi vel schæfer, tibetansk spaniel og en HAUG med gordon settere. Finnes også noen få oppdrettere av Labrador Retriever, Carin Terrier og Dalmatiner. Tro meg jeg har leita godt og lenge etter noe bra. (men så har jeg flyskrekk så ... det ble litt komplisert :) )

Velkommen! Kanskje vi studerer noe likt fra høsten av?

Ja, hva er det med Gordon settere egentlig? De er overalt! Ellers ser jeg mye blandinger og tibber.

Tja, hva skal du studere da? Jeg er i ferd med å gjøre meg ferdig med BA i psykologi (og takk for det). Kjempeinteressant fag, men instituttet suuuuger! De har mista masse professorer til andre universiteter (det er gubbevelde sørpå og mange pensjonerer seg samtidig, så de beste professorene her nord søker seg sørover :) ). Tror de er ca. 13 stk igjen på UiT nå, og de skal være 25 eller fler :)

Tragisk, men de har faktisk ikke søkere til de ledige stillingene i Tromsø, hva er galt med å bo her? Syns det er fin by jeg :D

Heihei og velkommen! Håper du vil trives her og hiver deg med i diskusjoner med liv og lyst :P

Og når det gjelder leiligheter i Tromsø hvor det ikke er lov med hund er det en kjent sak ja <_< . Hadde det ikke vært for at jeg ikke kan ha hund her har jeg drømmeleiligheta...

Edit: det finnes mange diskusjoner her med spørsmål om allergivennelige raser, så det kan hende du bli litt klokere med et lite søk i åpent forum...

Ja, på hver eneste leilighet (i det private markedet) som annonseres står det \"Ikke røyk/dyr\". Alle er vanskelig :P

Gleder meg til å overta hus, da er det ingen som kan stoppe meg fra å ha hund:)

Jeg tror jeg kan de allergivennlige rasene på rams! Har lest om og nettsurfet om hundehold siden 2006, skjønner du ;)

Ønsker meg en rase som kan være med på fjellet, det er egentlig mitt eneste krav. Nei, jeg har et krav til, den må ikke være redd i båt. Vi båter en del;)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...