Gå til innhold
Hundesonen.no

Agility og HD/AA-røntging


C.J

Recommended Posts

Jeg trodde det var anbefalt å røntge hunden sin fri for HD/AA dersom den skal brukes til AG. Og dette sa også veterinæren til meg da jeg spurte om jeg burde røntge hunden min (en flat) før jeg begynte med AG. Men nå har venninnen min, som får seg valp av medium str., spurt på samme veterinærklinikk om hva som var anbefalt, og fikk som svar at "nei, det var ikke nødvendig så lenge en ikke merket noe unormalt med hunden". Er det forskjell på hva som er anbefalt med hensyn til hundens størrelse? Jeg vet jo at hunder av større raser har lettere for å utvikle HD/AA, men dersom man driver aktivt med AG, bør ikke hunden røntges for HD/AA da? Uansett størrelse?

Og hva er det egentlig viktigst å røntge - hoftene eller albuene? Jeg vil tro at å ta hensyn til AA er like viktig som HD ettersom det blir en del belastning på albuene når hunden lander etter hindrene..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor skal man IKKE røntge, er det ikke greit å vite litt om sin egen hunds helse før man setter i gang med en såpass belastende sport..?
Det er det jeg mener også.. Og når man, som veterinæren sa, merker noe galt med hunden i forbindelse med leddene så er jo skaden allerede skjedd!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det er veldig greit å røntge hunden før man begynner med en såpass belastende hundesport. Jeg røntget ikke Felix før noen mnd etter jeg hadde begynt, men tok selvfølgelig forhåndsregler (alltid god oppvarming og var nøye med å gå han ned osv.). Nå er ikke min rase veldig belastet med sykdommen og minhund har aldri vist tegn til smerte. Han har A hofter, og patella u.a. (det er jo faktisk også veldig viktig for de mindre hundene som kanskje ikke er så belastet med HD/AA). :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...