Gå til innhold
Hundesonen.no

Agility og HD/AA-røntging


C.J

Recommended Posts

Jeg trodde det var anbefalt å røntge hunden sin fri for HD/AA dersom den skal brukes til AG. Og dette sa også veterinæren til meg da jeg spurte om jeg burde røntge hunden min (en flat) før jeg begynte med AG. Men nå har venninnen min, som får seg valp av medium str., spurt på samme veterinærklinikk om hva som var anbefalt, og fikk som svar at "nei, det var ikke nødvendig så lenge en ikke merket noe unormalt med hunden". Er det forskjell på hva som er anbefalt med hensyn til hundens størrelse? Jeg vet jo at hunder av større raser har lettere for å utvikle HD/AA, men dersom man driver aktivt med AG, bør ikke hunden røntges for HD/AA da? Uansett størrelse?

Og hva er det egentlig viktigst å røntge - hoftene eller albuene? Jeg vil tro at å ta hensyn til AA er like viktig som HD ettersom det blir en del belastning på albuene når hunden lander etter hindrene..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor skal man IKKE røntge, er det ikke greit å vite litt om sin egen hunds helse før man setter i gang med en såpass belastende sport..?
Det er det jeg mener også.. Og når man, som veterinæren sa, merker noe galt med hunden i forbindelse med leddene så er jo skaden allerede skjedd!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det er veldig greit å røntge hunden før man begynner med en såpass belastende hundesport. Jeg røntget ikke Felix før noen mnd etter jeg hadde begynt, men tok selvfølgelig forhåndsregler (alltid god oppvarming og var nøye med å gå han ned osv.). Nå er ikke min rase veldig belastet med sykdommen og minhund har aldri vist tegn til smerte. Han har A hofter, og patella u.a. (det er jo faktisk også veldig viktig for de mindre hundene som kanskje ikke er så belastet med HD/AA). :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ville gått ut med han, for det er jo ubehagelig å holde seg. jeg holder på med det så lenge de trenger. Den lengste varte tilogmed 5 måned. Det er forskjell på hunder og valper.
    • Det blir nok kompostgrinder og langline. håper bare det går bra med flytting midt i alene hjemme treningen.
    • Jeg tenker og gjør det samme som de ovenfor. Viktigere med gode hundemøter med gode sikre, kjente hunder.  
    • Har ei tispe på 5 som begynte å renne fra det rene øyet for litt siden. Vi dro til vet, men siden det ikke var rødt, eller irritert og ikke gul veske, så fikk jeg beskjed om å dryppe med saltvann en periode og komme tilbake om det ble verre. Det plager henne heller ikke.  Det er bedre om jeg drypper typ to ganger om dagen, men forsvinner ikke. Virker som om det blir verre på tur i vind feks.   Kan det være tett tårekanal? Hva gjøres med det?    Jeg spør her før jeg drar til veterinæren. Hun som så på det sist nevnte ikke det som et alternativ selv om jeg sa det virka som om det ble verre i «vær».  
    • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...