Jump to content
Hundesonen.no

Aksjon: Redd fottøyet mitt!


mbakkevold

Recommended Posts

Fillebikkja (ja, hun er det i dag <_< ) har helt plutselig fått en forkjærlighet for dyrt fottøy, noe jeg ikke setter særlig pris på for å være helt ærlig... Hun har aldri brydd seg og sko før, men da hun tippet året, og liksom skulle begynne å bli voksen, fant hun ut at sko (helst nye) er guds gave til hunden :closedeyes: Hun har til nå vært gjennom 1 par slippers, 1 par støvler og to par joggesko... <_<

Jeg leste en gang at valper ofte har to gnagestadier, et i 8-12 ukers alder og et senere (8-10 mnd), som ofte er mer destruktivt. Noen teorier rundt dette? Og hvordan løser jeg dette? sånn utenom å gjemme bort alt av sko, kjefte når jeg tar henne på fersken og ha masse gnagebein tilgjengelig. Er dette noe som pleier å gå over etterhvert?

Link to comment
Share on other sites

Godt det er flere pubertets-koseklumper som plutselig ødelegger :rolleyes:

Min ødela ikke noe før ho ble nesten 18 mnd gammel, men da gjorde ho det til gagns.

Det er bare å rydde unna alt som kan ødelegges, så går det seg til etter hvert.

Link to comment
Share on other sites

Min har også blitt pøbel over natta tydeligvis. Hun er 16 måneder, og har nå oppdaga dynetrekk! Du får ikke til å stenge henne borte fra sko da?

Jo, jeg kunne nok fått til det. Det hele bunner egentlig ut i latskap og glemsel fra min side. Hvis jeg gjemmer bort skoene går det greit, men har jeg glemt noen på gulvet er hun snart til å ta dem når jeg kikker bort... :rolleyes: Jeg må nok bare skjerpe meg, og satse på at det er en fase som går over!

Link to comment
Share on other sites

Hva om du prøver å lokke han med deg ut ifra gangen når han har funnet en sko også gir du han noe godt? Kanskje du etterhvert får snudd "spise sko" over til "levere sko til matmor så hun setter den i skoskapet" ? :P Syns sånne bytteleker alltid er vært et forsøk.

Link to comment
Share on other sites

Hva om du prøver å lokke han med deg ut ifra gangen når han har funnet en sko også gir du han noe godt? Kanskje du etterhvert får snudd "spise sko" over til "levere sko til matmor så hun setter den i skoskapet" ? :P Syns sånne bytteleker alltid er vært et forsøk.

Det er nok verdt et forsøk, og jeg har vel egentlig en deal på at hun får et bein e.l. hvis jeg fersker henne (bytter, ikke belønner :P ). Problemet er at jeg sjelden tar henne i gjerningsøyeblikket, men kommer gjerne hjem til ødelagte sko...hun vet nok at det egentlig er forbudt ja.. :rolleyes: men en kombinasjon av å gjemme bort sko, og bytte til seg er nok det beste. Evt legge fram en sko innsmurt med tabascosaus (tidligere råd fra noen på sonen :P ), og håpe på at hun tar skrekken.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte bitter bite på dyrebutikken, sprayet godt og la ut agnet..... funket det;) Jeg mente selvsagt at det var best jeg smakte selv først..... og ja, jeg kan skjønne at de skyr det som pesten:)))

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...