Jump to content
Hundesonen.no

"Briller" eller lite pels omkring øynene


L&P

Recommended Posts

Hunden min, labrador tispe, har glissen pels i ansiktet - rundt munnen og ved øyenpartiet. Er det noen her som vet hva det kan komme av? De jeg har spurt har svart at det ikke ser så galt ut, men jeg ser tydelig forskjell i utseendet hennes fra hvordan hun var før. Hun har vært slik siden forrige vår/sommer og det er ikke særlig pent. Har det noe med fôring å gjøre (fôrer med RC) eller er det noe som kommer med alder? Hun er snart 5.

Hun får fiskeolje daglig, det har hun fått i et par år. Pelsen ellers er bra og hun røyter ikke særlig utenom pelsfelling men har lett for å flasse.

Takknemlig for hjelp og tips!

Link to comment
Share on other sites

Har din hund hængende øjenlåg?

Ofte kan labradorer have hængende øjenlåg, der nemt fører til løbende øjne eller øjenbetændelse, vædsken der løber fra øjnene, kan misfarve pelsen og få den til at blive tyndere, men man ser sjældent misfarvning på sort hund.

Hvis det var mig ville jeg gå til dyrlægen og få h*n til at checke ham, og evt. få øjensalve.

Det samme kan ske i mundvigene, hvis den har hår helt ned til kanten af læberne, eller indadvendte mundvige, eller slever meget.

Link to comment
Share on other sites

Hun pleier ikke sikle, men har av og til rennende øyne, særlig i varmt vær og når hun er drektig (fikk sitt tredje valpekull i begynnelsen av februar). Jeg skal ta det opp med vetrinæren, det hjelper alltid å ha noe konkret å spørre om! Det å gå drektig og ha valper går jo også hardt ut over pelsen, men pelsen pleier å komme godt tilbake, og hun har alltid vært fin rundt øynene. Dette problemet oppstod på et tidspunkt da det ikke virket som det var sammenheng med drektighet/valpeperiode.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...