Jump to content
Hundesonen.no

Når er de ferdig vokste?


Recommended Posts

Jeg lurer bare på noe så enkelt som at når hunden slutter og voksne.

Jeg skjønner at dette er individuelt fra hund til hund, men jeg har hørt alt fra 6mnd til 2 år.

Det finnes vel en mer nøyaktig fakrta om dette??

Takker for svar ;D;D

Link to comment
Share on other sites

Det er greit å sjekke med oppdretter da det er raseavhengig. Min rase er f eks ferdig utvokst ved ca 6 mndrs alder, mens en retriever ikke er det før den er ca 2 år (?). Generelt kan man si at små raser er tidligere ferdig i kroppen enn store.

Link to comment
Share on other sites

Dette avhenger både med tanke på rase og individ. Eldstehunden min var ikke ferdig utvokst før han var 3-4 år faktisk. Han var ferdig i høyden ved ca 1 år, men la seg ut i "bredden.

Små hunder blir fortere "ferdig" enn større hunder, men jeg tror egentlig ikke det finnes noe fasitsvar.

Link to comment
Share on other sites

Spurte faktisk om dette hos veterinæren idag, han sa vi måtte regne med at mopsen kan vokse til den er ca ett år. Men han sa "kan", så jeg regner med at vår lille frøken snart er ferdig utvokst, hun er allerede 7,4 kg og 6 1/2 måned gammel.

Link to comment
Share on other sites

Dverpinschere vokser relativt kjappt i høyden. Milli har ikke vokst noe mer i høyden siden hun var 6 mnd ca. Hun vokste relativt kjappt. De fleste DP er vel ferdig i høyden rundt 8-9 mnd, og det er også vanlig å synke litt igjen. Min har sunker en halv cm. I

Selv om hundene er ferdig i høyden så betyr de ikke at de er ferdig utvokst. Når hunden er 1,5 - 2 år så er min rase i alle fall helt ferdig utvokst. Min er nå 16 mnd og har nettopp begynnt å legge seg ut i bredden :)

Mopsen din er vel kanskje ferdig i høyen nå, men hun blir sikkert en del kraftigere enn det hun er nå, men det kan ta lang tid ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...