Jump to content
Hundesonen.no

Hvor skal jeg begynne å trene igjen?


Toller

Recommended Posts

Nå har vi hatt en liten pause fra lydighetstreningen, men har begynt å friske opp igjen. Har jobbet med å få treningen til å bli noe positivt for Phoebe, og det har funket veldig bra hittil. Problemet er at jeg ikke kommer på hva jeg kan lære henne nå ;) Noen tips?

Dette kan hun fra før:

Fri ved foten

Dekk fra holdt

Stå under marsj

Apport

Enkelt sitt/dekk

Innkalling

Hmm.. det er det jeg kommer på. Hun kan hvertfall alle øvelsene fra bronsemerke og klasse 1.

Alle tips taes i mot med takk ;) (Gjerne tips om innlæring også!)

Link to comment
Share on other sites

mm... Men skulle gjerne hatt tips om hvordan jeg bør begynne å trene igjen. Hva jeg bør lære inn først osv. Mange som tar øvelser fra forskjellige klasser og lærer i en spesiell rekkefølge ;)

Link to comment
Share on other sites

mm... Men skulle gjerne hatt tips om hvordan jeg bør begynne å trene igjen. Hva jeg bør lære inn først osv. Mange som tar øvelser fra forskjellige klasser og lærer i en spesiell rekkefølge ;)

Jeg anbefaler det å starte med grunnferdighetene som står beskrevet i boka til Canis "lydighetstrening i teori og praksis".

Dette er primært ei bok for klikkertrenere, men kan fint brukes som en treningsmal for folk som ikke klikkertrener også. For å benytte deg at baklengskjedingsprinsippene, som også står beskrevet i boka, bør du ha trent inn enkeltmomentene absolutt positivt selv om du ikke akkurat frishaper alt på klikkervis.

Link to comment
Share on other sites

åh du har jo MASSE å lære frøkna di!

Sånn rent LP:

Rute (bruk musematte) (kl 3 og elite)

apport dirigering (elite)

metall apport (kl 3)

neseprøve (kl 3 og elite)

Hopp sitt (kl 2)

Innkalling med stå og/eller dekk (kl 2, 3 og elite)

Sitt, dekk under marsj (kl 2, 3 og elite)

Sitt og bli (elite)

Dekk med deg i skjul (kl 2, 3 og elite)

stegsforflyttninger (kl 3 og elite)

avstand (stå sitt og dekk på stedet) (kl 2, 3 og elite)

Rent innlæringsmessig, så synes ikke jeg det er så skummelt med hva du begynner med. MEN jeg ville ha jobbet med en eller to øvelser og jobber med ting hun kan fra før av. Du kan også jobbe med fellesøvelsene samtidig som du f.eks lærer inn rute og metall apport. Husk bare å ha det moro med noe hun kan også ;) Jeg tenker sandwich når jeg trener:

Noe vansklig (brød)

Noe lett (pålegg)

Noe vansklig (brød)

Noe lett (dessert) ;)

Og ja, plukk frem boka som Belgerac foreslår ;) Der står det relativt lett om innlæring av div. øvelser og du kan fint bruke det selv om du ikke klikkertrener.

Og sist men så absolutt ikke sist: IKKE begynn med fremadsending til markør før du har ruta inne. Det som lett kan skje er at du får en markørfikser hund som sliter med å finne midten av ruta i elite, selv om du nå kanskje ikke har ambisjoner om det, så er det like greit å gjøre det skikkelig først som sist. For hvem vet :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
  • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
  • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
  • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
  • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...