Jump to content
Hundesonen.no

Leo (4) bildrept - sjåføren stakk av


2_ne

Recommended Posts

Uff... Minner meg om noe jeg var vitne til for halvannet års tid siden. En cavalier ble påkjørt av en taxi, og jeg ble sittende med hunden og se den dø. Politiet hentet den etter hvert, og kjørte den til veterinærhøyskolen for å se om den kunne identifiseres. Om sjåføren ble funnet fikk jeg aldri vite <_<

Link to comment
Share on other sites

Håber også at chaufføren bliver fundet, men er ikke særligt sandsynligt.

Vi er også ved at blive kørt ned 1 gang om ugen her vi bor, jeg har lært at vente til der ingen biler er, eller venter et ½ minut efter lyset er skiftet til grøn mand med at gå, da folk kører over for rødt her som gale, og altid gasser op når de ser lyset skifter til rødt. for 1½-2 uger siden var Charlie 10 cm fra at få kappet hovedet af, af en taxi der kørte for rødt, nåede lige at hive ham tilbage. Hundene får sjælden lov til a gå mere end 20 cm foran mig med deres hoveder når vi passerer, og de har blinkende lys på begge sider når det er mørkt.

Link to comment
Share on other sites

Så lenge en kjører på en hund som er i bånd, så har sjåføren ansvar for å erstatte hunden.

Er hunden uten bånd (men likevel sammen med eier) så har bilføreren kun ansvar for å stoppe og sjekke om hunden lider. Er den død eller skadet, så har likevel ikke sjåføren ansvar for noe som helst. Lider hunden, kan sjåføren avlive den på en human måte.

Søsteren min gikk gjennom et mareritt da hennes chihuahua ble påkjørt da han "gikk fot" som det heter. Sjåføren stoppet ikke engang for å se hva som skjedde. Og søsteren min sto med unge på ca ett år og en død hund, med knust hodeskalle! Fikk beskjed av politiet at de ikke kunne gjøre noe. Og selv om de fant ut hvem sjåføren hadde vært, så kunne de ikke anmelde han/hun for annet enn ikke å stoppe og sjekke hvordan det gikk med hunden.

Link to comment
Share on other sites

Ifølge veitrafikkloven har man plikt itl å stoppe dersom man kjører på et dyr.Dyret sskal bringes til vet. eller avlives på stedet, evt. skal politi/viltnemnd kontaktes. Kan ikke skjønne at det ikke skal gå an å anmelde en som bare stikker av?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
  • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
  • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
  • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
  • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...