Gå til innhold
Hundesonen.no

Råforing - mengdeberegning... og innmat?


Boubou

Recommended Posts

Har begynt å gi valpen min rått for i tillegg til tørrforet. (tørrfor når jeg ikke har tid til noe annet, ellers rått). Har ikke prøvd V&H ennå, kanskje det kommer men er litt skeptisk etter å ha lest "lukt"klagene på en annen tråd. Kommer nok til å gi ca 2/3 rått. Får kjøtt og fiskeavskjær med bein lokalt :) Det gikk så greit så. Vil plusse på med innmat etter som jeg har sjansen...og kyllingskrog eller lammebein når vi har... (blir nok utbenet lammestek på oss fra nå).

2 spørsmål.

Har lest at en valp skal ha 2 % av forventet vekt daglig. MEN?? også 2 % som voksen? da stusser jeg litt. Stemmer dette? (han veier 10 kg nå, vi forventer 20-25)

Hvor mye innmat og hva slag bør jeg gi? Hvor ofte, hvor mye, hva er billig etc.?

Tar gjerne imot kommentarer og veiledning på andre punkter også!

På forhånd takk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvorfor vil du ikke gi V&H?

Det er veldig mye lettere, og man er sikker på at valpen får i seg det den trenger av vitaminer og mineraler osv..

dessuten er det bare å bruke annet rått i tillegg til V&H..

Bruker det på min hund, og lukta er ikke så ille så lenge man tiner det i kjøleskapet, men plastikk el over.. da lukter det faktisk ikke noe i det hele tatt (med mindre man putter nesa helt nedi da..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvorfor vil du ikke gi V&H?

Det er veldig mye lettere, og man er sikker på at valpen får i seg det den trenger av vitaminer og mineraler osv..

dessuten er det bare å bruke annet rått i tillegg til V&H..

Bruker det på min hund, og lukta er ikke så ille så lenge man tiner det i kjøleskapet, men plastikk el over.. da lukter det faktisk ikke noe i det hele tatt (med mindre man putter nesa helt nedi da..)

Det er ikke sånn at jeg IKKE VIL gi v&H men det er liksom ikke så lystbetont, så jeg her ikke kommet så langt ennå. Å gi kyllingskroget fra søndagsmiddagen er liksom så greit og ikke noeekstra gris eller jobb... Og premiemiddag med biffkjøtt og litt beinbite, en kyllinglever og gulrotpure...det er jo gourmetmat:

"Carpaccio de Boeuf aux Osselets, Foies Veloutees de Poulet sur un lit de Carottes" liksom

v&H kommer, det er helt sikkert :ahappy:

Spørsmålet er bare når :rolleyes:

Har dessuten KJEMPELITEN fryser, så det er ikke så praktisk å gå i dyrebutikken (MENY hvor jeg er hver dag har jo ikke V&H) hver uke...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nokså vanlig med 4-5 % av vekt som valp, altså er valpen 10 kg - skal den ha ca 400-500 gr +/- 10 % og ikke minst aktivitetsnivå.

Som voksen ca 2 til 3 % av voksen vekt, +/- 10 % og aktivitetsnivå.

Dette gjelder for vitaminisert V&H.

En normal, voksen Boerboel hanne på 65 kg skal med andre ord ha mellom 1 - 1,5 kg V&H per dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har begynt å gi valpen min rått for i tillegg til tørrforet. (tørrfor når jeg ikke har tid til noe annet, ellers rått). Har ikke prøvd V&H ennå, kanskje det kommer men er litt skeptisk etter å ha lest "lukt"klagene på en annen tråd. Kommer nok til å gi ca 2/3 rått. Får kjøtt og fiskeavskjær med bein lokalt :heart: Det gikk så greit så. Vil plusse på med innmat etter som jeg har sjansen...og kyllingskrog eller lammebein når vi har... (blir nok utbenet lammestek på oss fra nå).

2 spørsmål.

Har lest at en valp skal ha 2 % av forventet vekt daglig. MEN?? også 2 % som voksen? da stusser jeg litt. Stemmer dette? (han veier 10 kg nå, vi forventer 20-25)

Hvor mye innmat og hva slag bør jeg gi? Hvor ofte, hvor mye, hva er billig etc.?

Tar gjerne imot kommentarer og veiledning på andre punkter også!

På forhånd takk

Jeg har klagd på lukten av vom i en annen tråd.

Trekker tilbake klagen :D . Kjøpte V&H her om dagen for var usikker på om det var den jeg hadde kjøpt før.

Kjenner overhodet ingen lukt jeg altså. Tiner den i kjøleskapet, ikke i romtemperatur og da er den tilnærmet luktfri.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fôrer valpen med v&h, og jeg regner IKKE ut i fra prosent vekt nå lik kim her nevner, men utifra forventet vekt. Har egentlig ikke regnet så nøye på det, men hun får sikkert servert rundt 200 gram fire ganger daglig. Jeg håper hun skal bli 30+kg som voksen. Hun får nok iallefall, noen ganger spiser hun ikke alt og det er jo greitt. Men hun skal jo vokse maaaasse!

Like mye i en porsjon som basseten min får på en hel dag nesten! :heart:

Jeg synes v&h lukter forferdelig når man kjøper en 20kg blokk og tiner den i badekaret. Men etter at den er inndelt i biter, eller når jeg kjøpte pølser, så pakker jeg hver bit i plastposer og tiner i kjøleskapet og da lukter det absolutt ingenting når jeg serverer. Og jeg er fin på det! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det sammenfaller jo ganske greit, Kaos veier 10 kg, så 4-5 % blir 4-500 g, og forventet vekt er 25 kg, så da blir 2 % 500 g :rolleyes:

Greit som bare det. Det er nok godbitene det blir for mye av da :heart:

Når det gjelder innmat? Hvis jeg gir 1/3 vom (ikke V&H for den har de ikke i butikken min, men ren opphakket vom), 1/3 kjøtt, fisk og bein og 1/3 tørrfor (minskes sansynligvis), holder dette mht innmat, eller må jeg kjøre på med ekstra lever og sånt? Skulle bodd i Frankrike, der har de jo ALT på markedet, men prøv å få tak i hjerte, lunger etc her i Norge, da? :D

Husker mannen min kom hjem fra bestemor med en liten pose andehjerter som han gjerne ville ha til middag :D

Jeg ble egentlig litt grønn da, men det gikk jo fint det og ;)

Frankrike må være himmelen for hunder...eller kanskje ikke, for menneskene spiser jo all den gode maten...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...