Jump to content
Hundesonen.no

Handle fra USA


Line_

Recommended Posts

Noen som har erfaring? Hvordan er det med frakt og toll? Hvor mye må man beregne? Hørte rykter om at det er noe med at hvis du handler for under 200 kr trenger du ikke betale toll (eller noe slikt)? Hvis noen har tips, jeg er takknemlig for en pm/mail (eller evt. svar her) :P

Link to comment
Share on other sites

"Frakt" er oftest lik porto (og pakking) - og det bør selvsagt stå spesifisert på hjemmesiden til selgeren.

Moms er noe helt annet.

DET er det tollen, dvs det "Norge" skal ha for at du kjøper ting (tjenester) i utlandet. Helt enkelt fortalt er dette 25% av varens verdi.

Hvis man handler på en nettbutikk (dvs. sitter hjemme her i Norge og bestiller "ting"), så skal man betale moms for alt som overstiger 200,-.

Hvis man selv reiser utenlands (og er der "ute" under 24 timer) er grensen 3000,-. men hvis man er utenlands i over 24 timer er grensen på varer man kan innføre tollfritt kr. 6000,-.

DET er grunnregelen (uansett hvilket land man kjøper ifra). Enten det gjelder et kjøleskap, bil, pelskåpe, diamanter - eller en hund. Selvsagt er det endel som er forbudt å kjøpe/importere til landet, men DET er jo egentlig en helt annen diskusjon, da.. (Tenker ikke bare på hund, men også våpen, narkotiske stoffer, osv.)

Og joda, det HENDER at tollen ikke bryr seg (selv om verdien overstiger det de har satt som grense) - men "som regel" gjør de ikke dèt, så dette bør selvsagt tas med i beregningen over hvor billig tinene man ønsker å kjøpe faktisk er..

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Jeg har fått gaver tilsendt fra utlandet et par ganger, filmer og sånn bestilt på amazon.uk, og har måtte betalt haugevis (litt under 200 kroner) for å få pakka fordi det har kostet over 200 kroner. :rolleyes: SKjønner ikke helt den regelen, MÅ man liksom betale nesten 200 uavhengig av om pakka man får har verdi på 250 kr eller 999 kr?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...