Jump to content
Hundesonen.no

Kassemetoden


TrudeM

Recommended Posts

Noen som har brukt kassemetoden (innlæring av utgangsstilling) som står beskrevet på Morten Egtvedt eller Fanny Gott sin hjemmeside?

Hvor lang tid tok det fra du begynte å trene til hunden kunne utgangsstilling på kommando?

Fortell gjerne litt om hvordan du gjorde det og evt problemer du støtte på underveis:)

Link to comment
Share on other sites

Vi holder på og har holdt på en stund. Akkurat hvor lenge vet jeg ikke nøyaktig, og jeg orker ikke gå i bloggen min å bla tilbake for å sjekke. Men iallefall :blink:

Nå er vi kommet så langt at Emma tilbyr opptil flere steg med bakbeina til den ene siden mens hun står med forlabbene på boksen. Når jeg beveger med sammen med henne kan hun gå rundt hele boksen, men nå har vi begynt på neste steg: nemlig at hun skal bevege seg uten hjelp fra mine bevegelser. Jeg rører ikke på meg for å få henne til å tilby bakbeinsbevegelser, men står bom stille. Når jeg belønner kan jeg røre på meg, men når hun skal utføre sin del av arbeidet må jeg stå i ro.

Først var jeg slakk og trente litt på begge veier rundt boksen før jeg så at vi ble nødt til å lære èn vei først. Pga dette har hun begynt å gå rundt boksen "feil" vei noen ganger men da har jeg bare gått unna i 2 sek og holdt tilbake belønningen for så å gi henne en ny sjanse. Da prøver hun virkelig hardt og som oftest er vi raskt igang igjen :blink:

Jeg bruker å dele opp godbitene jeg skal bruke til èn økt også lager jeg flere små godbithauger. På den måten er det enklere for meg å holde øktene korte, og gi oss før intensiteten daler og resultatene blir deretter.

I begynnelsen trente vi også litt omvendtlokking/kvalitetssikring av det å stå på boksen med begge forlabbene. Jeg begynte å friste henne med godbiter jeg veivet rundt med i lufta foran nesa hennes og hvis hun lot seg friste og gikk ut av posisjonen tok jeg godbiten bak ryggen. Så økte jeg vanskelighetsgraden litt etter litt og kunne til slutt slenge en håndfull godbiter på gulvet foran henne mens hun sto på boksen. Løser henne ut med klikk eller "ta den"

Tror jeg la ut en liten filmsnutt i bloggen min igår av Emma og meg som går rundt boksen. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...