Jump to content
Hundesonen.no

Grand danois


Akita

Recommended Posts

Har lyst på en hund til når Akita er 2,5 år. sommeren 2009.

Og har gjerne lyst å finne ut mer om GD.

Gemytt?

helse?

"barnevennlig"?

Hvor mye spiser den?

er dette en rase som vil gå sammen med Akita?

pluss alt ant som dere vil skrive. :P

Har lest på canis, men er så mye bedre å få det rett i fra de som har kjennskap til rasen.

Anette & Akita

Link to comment
Share on other sites

Du får vel se deg noen Scoobi-Doo filmer, for mye som kommer frem der er ikke tull. Haha...

Men en enestående rase jeg er veldig glad i.

Store vennlige kjemper som kan gi deg noen (litt for få) men likevel morsomme og fantastiske år.

Bare ikke prøv å putte en av dem inn i bilen til moren din sammen med buret til Akita, for da får vel du ikke plass selv.

Link to comment
Share on other sites

Men korleis vil en så stor hund gå sammen med Akita?

ho er jo ikkje så stor av seg, har hørt at når eg skal ha en hund til så bør den være på størrelse med Akita..?

og eg som første gangs eier, er dette en grei hund som nr 2?

Link to comment
Share on other sites

Men korleis vil en så stor hund gå sammen med Akita?

ho er jo ikkje så stor av seg, har hørt at når eg skal ha en hund til så bør den være på størrelse med Akita..?

og eg som første gangs eier, er dette en grei hund som nr 2?

Jeg hadde phalenen først,fikk hund nr 2 når hun var 1,5år som da er en boerboel de er til og med samme kjønn og det går helt utrolig greit

å hos meg veier minste2,5-3kg og største er 57kg å enda i vekst så det er en kjempe forskjell på mine to...så jeg ser ikke noe problemer i at du skaffe deg en GD...det blir somregel ikke noen fler problemer en det du lager selv:D

Lykke til,det er flotte hunder,men spiser mye mat;)

Link to comment
Share on other sites

Veldig mange som har Grand Danois har småhunder i tillegg (tibber, dvergpincher, chinese crested osv). (Og veldig mange har også to av samme kjønn.) Selv har jeg en GD og en Chinese Crested og jeg synes det var litt slitsomt da GDen var stor valp uten å helt skjønne hvor stor og sterk hun var i forhold til den eldre miniatyren (hadde motsatt først, altsp voksen GD og CC valp, og det var lettere), men det har nå gått greit og den lille har aldri blitt skadet. Begge er voksne nå og går flott i sammen.

Link to comment
Share on other sites

Det sies jo at forskjellige kjønn ofte er enklest, da to av samme kjønn kan bli konkurrenter og sloss osv hvis det blir ille.

Men det går jo somoftes greit, ihvertfall hvis det er endel år mellom de to. Er de jevngamle kan det bli slossing om rangen hvis de er like. Har sett endel omplasseringer pga det, at de går ikke overens rett og slett.

jeg har også lyst på GD. En helsort. de er så flotte. (og spesielt de med kuperte ører)

Link to comment
Share on other sites

Det sies jo at forskjellige kjønn ofte er enklest, da to av samme kjønn kan bli konkurrenter og sloss osv hvis det blir ille.

Det der tror jeg er veldig raseavhengig, og jeg har ikke inntrykk av at GDer er spesielt samme-kjønns-aggressive. Alle de jeg har kjent med GD har hatt dem sammen med andre GDer eller hunder av andre raser av samme kjønn, uten noen større problemer.

Jeg reagerer litt på at samme-kjønns-aggresjon blir framstilt som "normalt". Visst skjer det innen alle raser, men for de aller fleste tror jeg det rent praktisk er greiest å holde seg til hunder av samme kjønn, så slipper man stress i forbindelse med løpetid, hanhunder som skal passe på tispa si mot fremmede hunder osv.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri hatt problemer med agressivitet innen flokken, enten det har vært hannhund-hannhund, tispe-tispe eller hannhund-tispe.

Så lenge jeg er en leder for hundene og jeg behandler dem etter rang (den med høyest rang, som regel den eldste, får alle privilegier først) så går det bra.

Jeg vil heller ha hunder av samme kjønn, enn en av hver. Ikke lett å være hannhund (eller eier) i løpetiden :icon_redface:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...