Jump to content
Hundesonen.no

To eller tre måltid


SD

Recommended Posts

Jeg kutter ned fra to til tre når hun har spist alt jeg serverer tre ganger om dagen. Blir hun mett etter halvspist måltid da så klarer hun i alle fall ikke å spise dagsrasjonen delt på to tenker jeg. Hyppige måltider skal jo øke matlysten også men....

Gir du foret helt oppbløtt? Snuppa her spiser bedre når det ikke er helt kliss, men litt å tygge på. Kanksje det kan være noe å prøve?

Edit, hvis hun nettopp har kommet så er det ikke så rart om matlysten er litt redusert heller da. Ha litt is i magen - mange nye inntrykk osv..

Link to comment
Share on other sites

Hun har ikke sånn all verdens matlyst det har hun ikke, da sammenligner jeg med min labrador og minigris da. Men hun spiser godt på to av måltidene, men når jeg serverer det tredje vil hun ikke ha.

Og hun spiser ikke i det hele tatt hvis fôret er helt oppbløt, det må bare være litt oppbløtt, men aller helst vil hun ha det tørt.

Ikke kan jeg ha mat fremme hele tide heller, det går bare ikke med tanke på de andre to jeg har i hus. Til nå har hun fått tre måltid, der hun liksom har en halvtime på seg til å spise det. Og hun spiser alene uten de to andre i nærheten, bare slik at hun skal få matfred.

Link to comment
Share on other sites

Jeg gikk ned til 2 måltider pr dag på min border/aussie valp da hu var 9 uker etter samråd med veterinær. Rett og slett fordi hu ikke spiste i det hele tatt, og jeg ble hard i et par dager. Siden fikk hu kun to, og hu fikk i seg nok mat.

Link to comment
Share on other sites

Jeg praktiserer fire måltider på så unge minivalper, går ned til tre måltider først ved 4måneders alderen. Magesekken er så liten at det ikke er plass til så mye mat om gangen, og da er det ikke sikkert at hunden vil få i seg nok mat når den får store måltider. Hvis den får få og store måltider vil dessuten magen få så mye å jobbe med på en gang at fordøyelsesprosessen tar lengere tid og hunden er mett lengere. Den orker rett og slett ikke mer mat når det er tid for neste måltid.

Mitt tips er derfor å gi lite mat ofte. Men, siden ingen hunder er like er det beste å prøve seg frem til du finner ut hva som fungerer. Så lenge hun legger på seg og ikke er mager så får hun jo i seg nok mat.

Link to comment
Share on other sites

min bajas får tre måltider . på starten da han var bare 6 uker sto maten fram hele tiden. men etter ei stund spiste han litt dårlig. vi gikk over til kober,s , nå spiser han kjempegodt, akkurat passe mengde ,oppbløtt tre ganger om dagen. hunden er fin i magen og pelsen er blank og fin. vi startet med hill,s.... men nå blir d kober,s framover... uten tilsettningstoffer. godt å se hunden har god matlyst

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg har snakket litt mer oppdretteren. Men det er jo det som er spørsmålet, om jeg skal gi henne tre eller to måltid? Nå får hun tre måltid. Usikker på om jeg skal prøve to eller fire måltid.

Link to comment
Share on other sites

Du må nesten bare prøve deg frem og finne ut hva som fungerer best for valpen din. Hva om du prøver fire først, og om det etter noen dager (en uke f.eks) virker lite hensiktsmessig så reduserer du bare antallet igjen?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...