Gå til innhold
Hundesonen.no

6-km-grensa i Trondheim


Ingvild
 Share

Recommended Posts

Jeg håper noen kloke hjerner kan hjelpe meg med litt info om 6-km-grensa for å komme inn på vgs her i Trondheim.

Greia er den at jeg nå går på Katta, som ligger drøyt 6 km fra huset mitt (6117 meter langs gangstier, for å være nøyaktig). Jeg har fem nærskoler, hvorav fire av dem tilbyr studiespesialisering (det jeg går på). I første kom jeg inn på Katta med et godt snitt og et ønske om å begynne på bilingval naturfag. Da begynte jeg også med italiensk, noe som gjorde at jeg måtte fortsette på byskole nå i andre fordi jeg måtte fullføre dette obligatoriske fremmedspråket (jeg hadde ikke fremmedspråk på ungdomsskolen).

I år var det mange som dro ut fra skolen (utveksling og IB), og en del nye som kom inn. Jeg regner med at flesteparten av disse nye vil komme inn til neste år også, i tillegg til alle de som er i utlandet i år. Dermed blir konkurransen mye tøffere, og jeg frykter at jeg kan komme til å dette utenfor siden jeg bor mer enn seks km fra skolen. Men så er det noen som sier at disse seks km bare gjelder når man skal inn i første, og at når man først har kommet inn på en skole stiller man likt med de som bor innenfor grensa de neste to årene. Stemmer dette?

Hvis ikke, hva slags sjans har jeg til å komme inn i tredje? Det er virkelig ingen annen skole jeg vil gå på til neste år, jeg trives utrolig godt på Katta og vil være der neste år også. Jeg regner med å få et snitt på 5 til sommeren, og har ikke planer om å velge noen fag som binder meg til å gå på byskole (italiensken er jeg ferdig med etter i år).

Så et par spørsmål om selve grunnen til denne 6-km-grensa. Jeg trodde den var satt til seks km fordi om eleven bor mer enn seks km fra skolen må fylkeskommunen betale transport til/fra skolen (noe jeg får nå), og at de dermed bestemte denne regelen for å spare penger (i tillegg til overfladiske argumenter som å ikke få så ensporede skoler osv). Men så har jeg nå fått høre at denne grensa for hvor langt unna skolen man kan bo før fylkeskommunen må betale skoleskyss er på 4 km, og da henger jeg ikke helt med lenger, jeg. Hva er i så fall grunnen til at de har bestemt 6 km som grensa for hvor langt man kan bo fra skolen? Og jeg veit av en som bor 4,4 km fra skolen som får skoleskyss, mens ei som bor 5,9 km fra skolen ikke får det. Naboen min, som går på Schøning og dermed bor ca akkurat 6 km fra skolen, får ikke gratis skoleskyss. Hva er logikken her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg skjønner. Jeg synes på en måte ikke at 3/6 med C (uten forkalkninger) er så ille, men jeg har sett på fryktelig mye hunder i det siste. Mulig jeg har sett meg blind og at jeg må stikke fingeren i jorda
    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...