Gå til innhold
Hundesonen.no

Tørking av lever!


tosa

Recommended Posts

Kutt den opp i strimler eller biter, rå, legg ut i et tynt lag på et stekebrett (fortrinnsvis på bakepapir) og sett i ovnen så lenge du ønsker, på lavest mulig varme. Har du varmluftsovn så kan du med fordel bare bruke luft uten varme. Min erfaring er at jo mer varme man bruker, jo mer lukt blir det av bitene. Jeg syns og at det er greit å snu dem når de begynner å tørke på ene siden.

Denne måten tar tid, men er de godt tørka har de "evig" holdbarhet om de oppbevares tørt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At jeg aldri har tenkt på det! jeg pleier bare skjære den i småbiter og steike den jeg. Porsjonerer i små plastposer og tar med når vi trener. Blir litt klissete på fingrene, så nå skal jeg jammen begynne å tørke leveren i stedet! *notere bak øret*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som kan gi en oppskrift på tørking av lever? f.eks hvor mange grader på ovnen, hvor lenge, hvor mye i ovnen osv.

Må bare finne å lage godbiter som kan være kjempegode :twitch:

Det aller, aller enkleste: kutt opp leveren i ønskede biter og kjør det i mikroen til det er kokt og begynner å få en hard hinne utenpå. Snu slik at baksiden også får samme hinne (nesten svart). La det ligge på en rist til det er blitt kaldt, og putt i poser og legg i fryseren. I løpet av en halvtime har du laget store mengder levergodbiter. Størrelsen på bitene og effekten på ovnen vil være avgjørende for tid - men tipper ca 10 minutter på full guffe på ene siden, snu og ca 5 minutter på andre siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan åbne et vindue og lufte ud bagefter :ahappy:

HAH! Den der "enkle versjonen" synes jeg er en heftig moderering av sannheten... Jeg unngikk kjøkkenet mitt i en uke jeg.. (når jeg måtte inn dit holdt jeg pusten og styrtet inn, FORT). Det er noe av det verste jeg har vært med på!

Så ja, for noen kan det være nok med å lufte litt- for andre, tja.. da er løsningen å få andre mennesker som tilhører den "nok med å lufte litt" gruppen, til å lage det for deg :)

Men hvis man tilhører "nam, lever smaker så godt gruppen", så kan man sikkert anta at man tilhører "nok med å lufte litt" gruppen... hvis ikke, så er det full brekningsalarm!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HAH! Den der "enkle versjonen" synes jeg er en heftig moderering av sannheten... Jeg unngikk kjøkkenet mitt i en uke jeg.. (når jeg måtte inn dit holdt jeg pusten og styrtet inn, FORT). Det er noe av det verste jeg har vært med på!

Så ja, for noen kan det være nok med å lufte litt- for andre, tja.. da er løsningen å få andre mennesker som tilhører den "nok med å lufte litt" gruppen, til å lage det for deg :ahappy:

Men hvis man tilhører "nam, lever smaker så godt gruppen", så kan man sikkert anta at man tilhører "nok med å lufte litt" gruppen... hvis ikke, så er det full brekningsalarm!

Jeg er ikke selv fan af leverlugten, men sidst jeg lavede leverkiks til dem, så var det nok både for typen og jeg med 2 vinduer åbne i en time, og vores gæster der kom 3 timer efter kunne ikke lugte at det var lever længere, bare spurgte om jeg havde bagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Helledussen man lever lukter jo godt det jo.

Også blir alltid hundene så urolige når de kjenner lukten av det.

Ikke spiser jeg lever men lukten kan jeg leve med den er ikke så ille(har kjent verre for å være helt ærlig).

Her koker jeg lever, deler opp i biter og tørker i stekovnen på 125grader, til jeg ser at de blir tørre.

Kjøkkenvinduet stilles på lufting og viftet over komfyren står på fra jeg begynner til 1-2timer etter jeg er ferdig. Da får jeg luftet ut det verste, resten forsvinner i løpet av dagen eller neste dag.

For de som ikke liker lukte så bør de prøve å sette ut en skål med eddik eller to og se om det tar lukten(tar nå røykelukt så hvorfor ikke).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg skal hente valp om 14 dager, og nå ser det ut som tispen min får løpetid svært snart. Har noen erfaring med å få en ny valp inn i familien samtidig med at den voksne hunden får løpetid? Bør jeg be om å utsette henting av valpen?
    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...