Gå til innhold
Hundesonen.no

Tørking av lever!


tosa

Recommended Posts

Kutt den opp i strimler eller biter, rå, legg ut i et tynt lag på et stekebrett (fortrinnsvis på bakepapir) og sett i ovnen så lenge du ønsker, på lavest mulig varme. Har du varmluftsovn så kan du med fordel bare bruke luft uten varme. Min erfaring er at jo mer varme man bruker, jo mer lukt blir det av bitene. Jeg syns og at det er greit å snu dem når de begynner å tørke på ene siden.

Denne måten tar tid, men er de godt tørka har de "evig" holdbarhet om de oppbevares tørt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At jeg aldri har tenkt på det! jeg pleier bare skjære den i småbiter og steike den jeg. Porsjonerer i små plastposer og tar med når vi trener. Blir litt klissete på fingrene, så nå skal jeg jammen begynne å tørke leveren i stedet! *notere bak øret*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som kan gi en oppskrift på tørking av lever? f.eks hvor mange grader på ovnen, hvor lenge, hvor mye i ovnen osv.

Må bare finne å lage godbiter som kan være kjempegode :twitch:

Det aller, aller enkleste: kutt opp leveren i ønskede biter og kjør det i mikroen til det er kokt og begynner å få en hard hinne utenpå. Snu slik at baksiden også får samme hinne (nesten svart). La det ligge på en rist til det er blitt kaldt, og putt i poser og legg i fryseren. I løpet av en halvtime har du laget store mengder levergodbiter. Størrelsen på bitene og effekten på ovnen vil være avgjørende for tid - men tipper ca 10 minutter på full guffe på ene siden, snu og ca 5 minutter på andre siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan åbne et vindue og lufte ud bagefter :ahappy:

HAH! Den der "enkle versjonen" synes jeg er en heftig moderering av sannheten... Jeg unngikk kjøkkenet mitt i en uke jeg.. (når jeg måtte inn dit holdt jeg pusten og styrtet inn, FORT). Det er noe av det verste jeg har vært med på!

Så ja, for noen kan det være nok med å lufte litt- for andre, tja.. da er løsningen å få andre mennesker som tilhører den "nok med å lufte litt" gruppen, til å lage det for deg :)

Men hvis man tilhører "nam, lever smaker så godt gruppen", så kan man sikkert anta at man tilhører "nok med å lufte litt" gruppen... hvis ikke, så er det full brekningsalarm!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HAH! Den der "enkle versjonen" synes jeg er en heftig moderering av sannheten... Jeg unngikk kjøkkenet mitt i en uke jeg.. (når jeg måtte inn dit holdt jeg pusten og styrtet inn, FORT). Det er noe av det verste jeg har vært med på!

Så ja, for noen kan det være nok med å lufte litt- for andre, tja.. da er løsningen å få andre mennesker som tilhører den "nok med å lufte litt" gruppen, til å lage det for deg :ahappy:

Men hvis man tilhører "nam, lever smaker så godt gruppen", så kan man sikkert anta at man tilhører "nok med å lufte litt" gruppen... hvis ikke, så er det full brekningsalarm!

Jeg er ikke selv fan af leverlugten, men sidst jeg lavede leverkiks til dem, så var det nok både for typen og jeg med 2 vinduer åbne i en time, og vores gæster der kom 3 timer efter kunne ikke lugte at det var lever længere, bare spurgte om jeg havde bagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Helledussen man lever lukter jo godt det jo.

Også blir alltid hundene så urolige når de kjenner lukten av det.

Ikke spiser jeg lever men lukten kan jeg leve med den er ikke så ille(har kjent verre for å være helt ærlig).

Her koker jeg lever, deler opp i biter og tørker i stekovnen på 125grader, til jeg ser at de blir tørre.

Kjøkkenvinduet stilles på lufting og viftet over komfyren står på fra jeg begynner til 1-2timer etter jeg er ferdig. Da får jeg luftet ut det verste, resten forsvinner i løpet av dagen eller neste dag.

For de som ikke liker lukte så bør de prøve å sette ut en skål med eddik eller to og se om det tar lukten(tar nå røykelukt så hvorfor ikke).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg er evig optimist og vil at some point overvurdere min egen evne til å bære ham ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, hele livet, og dermed mesteparten av vekten hans på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trønder, sjø) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like å leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke den nødvendige motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
    • Uff, det er vanskelig med oppdrettere man ikke er enig med, dessverre. Du sier det står i kontrakten at avl skal følge NKKs retningslinjer, men hva står i kontrakten om brudd? Det hjelper jo ingenting med en kontrakt dersom ikke betingelsene ved brudd er beskrevet. Juridisk sett står oppdretter som eier, og om hun ikke vil la deg kjøpe ut hunden til full pris så er det dessverre opp til deg å heve kjøpet på grunnlag av kontraktsbrudd. Dette er veldig vanskelig når det er snakk om et levende dyr og ikke en faktisk vare. Du kan jo også eventuelt kontakte NKK for råd.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...