Gå til innhold
Hundesonen.no

Tørking av lever!


tosa

Recommended Posts

Kutt den opp i strimler eller biter, rå, legg ut i et tynt lag på et stekebrett (fortrinnsvis på bakepapir) og sett i ovnen så lenge du ønsker, på lavest mulig varme. Har du varmluftsovn så kan du med fordel bare bruke luft uten varme. Min erfaring er at jo mer varme man bruker, jo mer lukt blir det av bitene. Jeg syns og at det er greit å snu dem når de begynner å tørke på ene siden.

Denne måten tar tid, men er de godt tørka har de "evig" holdbarhet om de oppbevares tørt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At jeg aldri har tenkt på det! jeg pleier bare skjære den i småbiter og steike den jeg. Porsjonerer i små plastposer og tar med når vi trener. Blir litt klissete på fingrene, så nå skal jeg jammen begynne å tørke leveren i stedet! *notere bak øret*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som kan gi en oppskrift på tørking av lever? f.eks hvor mange grader på ovnen, hvor lenge, hvor mye i ovnen osv.

Må bare finne å lage godbiter som kan være kjempegode :twitch:

Det aller, aller enkleste: kutt opp leveren i ønskede biter og kjør det i mikroen til det er kokt og begynner å få en hard hinne utenpå. Snu slik at baksiden også får samme hinne (nesten svart). La det ligge på en rist til det er blitt kaldt, og putt i poser og legg i fryseren. I løpet av en halvtime har du laget store mengder levergodbiter. Størrelsen på bitene og effekten på ovnen vil være avgjørende for tid - men tipper ca 10 minutter på full guffe på ene siden, snu og ca 5 minutter på andre siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan åbne et vindue og lufte ud bagefter :ahappy:

HAH! Den der "enkle versjonen" synes jeg er en heftig moderering av sannheten... Jeg unngikk kjøkkenet mitt i en uke jeg.. (når jeg måtte inn dit holdt jeg pusten og styrtet inn, FORT). Det er noe av det verste jeg har vært med på!

Så ja, for noen kan det være nok med å lufte litt- for andre, tja.. da er løsningen å få andre mennesker som tilhører den "nok med å lufte litt" gruppen, til å lage det for deg :)

Men hvis man tilhører "nam, lever smaker så godt gruppen", så kan man sikkert anta at man tilhører "nok med å lufte litt" gruppen... hvis ikke, så er det full brekningsalarm!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HAH! Den der "enkle versjonen" synes jeg er en heftig moderering av sannheten... Jeg unngikk kjøkkenet mitt i en uke jeg.. (når jeg måtte inn dit holdt jeg pusten og styrtet inn, FORT). Det er noe av det verste jeg har vært med på!

Så ja, for noen kan det være nok med å lufte litt- for andre, tja.. da er løsningen å få andre mennesker som tilhører den "nok med å lufte litt" gruppen, til å lage det for deg :ahappy:

Men hvis man tilhører "nam, lever smaker så godt gruppen", så kan man sikkert anta at man tilhører "nok med å lufte litt" gruppen... hvis ikke, så er det full brekningsalarm!

Jeg er ikke selv fan af leverlugten, men sidst jeg lavede leverkiks til dem, så var det nok både for typen og jeg med 2 vinduer åbne i en time, og vores gæster der kom 3 timer efter kunne ikke lugte at det var lever længere, bare spurgte om jeg havde bagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Helledussen man lever lukter jo godt det jo.

Også blir alltid hundene så urolige når de kjenner lukten av det.

Ikke spiser jeg lever men lukten kan jeg leve med den er ikke så ille(har kjent verre for å være helt ærlig).

Her koker jeg lever, deler opp i biter og tørker i stekovnen på 125grader, til jeg ser at de blir tørre.

Kjøkkenvinduet stilles på lufting og viftet over komfyren står på fra jeg begynner til 1-2timer etter jeg er ferdig. Da får jeg luftet ut det verste, resten forsvinner i løpet av dagen eller neste dag.

For de som ikke liker lukte så bør de prøve å sette ut en skål med eddik eller to og se om det tar lukten(tar nå røykelukt så hvorfor ikke).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
    • Er det noen som har kompetanse når det gjelder forvask av spisebestikk og servise før man setter det inn i maskin med kort vaskesyklus (steamer). Skal man vaske med håndoppvaskmiddel først, eller bare bruke rent vann? Finner ingen spesifikk beskrivelse hos mattilsynet. Har bare hørt at det kan ødelegge maskinen. Hvis noen har en link å vise til, helst fra produsent (Miele, Hobart el.lign.) hadde det vært fint.  
    • Huken multisele eller Troll nomesele. 
    • Avstand? Om hun kjefter, ta henne bort fra ham. Eller ham bort fra henne.  Dette er en prosess som tar mye tid, så jeg tenker at det kan være hun har større behov for rom og avstand en god stund til. Å ta igjen et par år med sosialisering som skulle skjedd fra valpestadiet vil ta lang tid og mye tålmodighet tror jeg.
    • Nå har frøken Lilje, usikker omplasseringshund, bodd hos meg i 3,5 mnd. Hun begynner å bli ganske husvarm og trygg på meg, men andre hunder og fremmede mennesker som tar kontakt er skumle, så de prøver hun å skremme bort. Det er greit nok, jeg skjønner at det har vært hennes eneste forsvar så langt i livet. Men så har vi en veldig grei og trivelig nabohund som vi har gått litt turer med, og han kjefter hun voldsomt på. I begynnelsen var det helt sikkert usikkerhet, hun ville gjerne følge etter og være nær han på tur, men så snart han snudde seg og så på henne ble det skummelt = bjeffing. Men nå synes jeg nesten det bikker over i bølling fra hennes side, for nå kjefter hun på han nesten uansett hva han gjør. Han er verdens snilleste og lar henne være helt i fred, så det er absolutt ikke noen grunn til at hun skal holde på sånn. Og ikke minst er det fryktelig urettferdig at han skal få så mye kjeft for ingenting. Hva gjør man? Hun er helt klart fryktelig dårlig sosialisert og har godt av å være sammen med snille hunder, men denne oppførselen synes jeg er uakseptabel.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...