Gå til innhold
Hundesonen.no

Tørking av lever!


tosa

Recommended Posts

Kutt den opp i strimler eller biter, rå, legg ut i et tynt lag på et stekebrett (fortrinnsvis på bakepapir) og sett i ovnen så lenge du ønsker, på lavest mulig varme. Har du varmluftsovn så kan du med fordel bare bruke luft uten varme. Min erfaring er at jo mer varme man bruker, jo mer lukt blir det av bitene. Jeg syns og at det er greit å snu dem når de begynner å tørke på ene siden.

Denne måten tar tid, men er de godt tørka har de "evig" holdbarhet om de oppbevares tørt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At jeg aldri har tenkt på det! jeg pleier bare skjære den i småbiter og steike den jeg. Porsjonerer i små plastposer og tar med når vi trener. Blir litt klissete på fingrene, så nå skal jeg jammen begynne å tørke leveren i stedet! *notere bak øret*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som kan gi en oppskrift på tørking av lever? f.eks hvor mange grader på ovnen, hvor lenge, hvor mye i ovnen osv.

Må bare finne å lage godbiter som kan være kjempegode :twitch:

Det aller, aller enkleste: kutt opp leveren i ønskede biter og kjør det i mikroen til det er kokt og begynner å få en hard hinne utenpå. Snu slik at baksiden også får samme hinne (nesten svart). La det ligge på en rist til det er blitt kaldt, og putt i poser og legg i fryseren. I løpet av en halvtime har du laget store mengder levergodbiter. Størrelsen på bitene og effekten på ovnen vil være avgjørende for tid - men tipper ca 10 minutter på full guffe på ene siden, snu og ca 5 minutter på andre siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan åbne et vindue og lufte ud bagefter :ahappy:

HAH! Den der "enkle versjonen" synes jeg er en heftig moderering av sannheten... Jeg unngikk kjøkkenet mitt i en uke jeg.. (når jeg måtte inn dit holdt jeg pusten og styrtet inn, FORT). Det er noe av det verste jeg har vært med på!

Så ja, for noen kan det være nok med å lufte litt- for andre, tja.. da er løsningen å få andre mennesker som tilhører den "nok med å lufte litt" gruppen, til å lage det for deg :)

Men hvis man tilhører "nam, lever smaker så godt gruppen", så kan man sikkert anta at man tilhører "nok med å lufte litt" gruppen... hvis ikke, så er det full brekningsalarm!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HAH! Den der "enkle versjonen" synes jeg er en heftig moderering av sannheten... Jeg unngikk kjøkkenet mitt i en uke jeg.. (når jeg måtte inn dit holdt jeg pusten og styrtet inn, FORT). Det er noe av det verste jeg har vært med på!

Så ja, for noen kan det være nok med å lufte litt- for andre, tja.. da er løsningen å få andre mennesker som tilhører den "nok med å lufte litt" gruppen, til å lage det for deg :ahappy:

Men hvis man tilhører "nam, lever smaker så godt gruppen", så kan man sikkert anta at man tilhører "nok med å lufte litt" gruppen... hvis ikke, så er det full brekningsalarm!

Jeg er ikke selv fan af leverlugten, men sidst jeg lavede leverkiks til dem, så var det nok både for typen og jeg med 2 vinduer åbne i en time, og vores gæster der kom 3 timer efter kunne ikke lugte at det var lever længere, bare spurgte om jeg havde bagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Helledussen man lever lukter jo godt det jo.

Også blir alltid hundene så urolige når de kjenner lukten av det.

Ikke spiser jeg lever men lukten kan jeg leve med den er ikke så ille(har kjent verre for å være helt ærlig).

Her koker jeg lever, deler opp i biter og tørker i stekovnen på 125grader, til jeg ser at de blir tørre.

Kjøkkenvinduet stilles på lufting og viftet over komfyren står på fra jeg begynner til 1-2timer etter jeg er ferdig. Da får jeg luftet ut det verste, resten forsvinner i løpet av dagen eller neste dag.

For de som ikke liker lukte så bør de prøve å sette ut en skål med eddik eller to og se om det tar lukten(tar nå røykelukt så hvorfor ikke).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lister meg stille inn hit 😂😂 Ikke min valp, men gubben sin ❤️ Blir veldig spennende!     
    • Føler så inderlig med deg. Det var helt ****** med Rocky også. ❤️ Virkelig det vanskeligste og mest hjerteskjærende med å ha hund. ❤️
    • Usikker på om det er noen som systematisk f.eks går MH/K test med hundene sine før avl i Norge, men det finnes hvertfall de der ute som fokuserer på mentalitet. Av kortis Alertness kanskje? Føler jeg har sett flere der med MH test gjennomført. Tine (Laabanden) har vel hvertfall de 2 yngste sine MH testet. I Sverige er det vel regler på score på mentalitet på kortisen i hvertfall før de kan avles på i disse dager. Finland er de vel også ganske på å mentalitets teste? Har vært vanskelig å få plass på MH i Norge har jeg skjønt pga mangel på figuranter. Bare såvidt jeg selv fikk gått for noen år siden, og vi hadde en del tilreisende også ikke bare lokale. Tror faktisk ikke det blir arrangert i år og usikker på om de arrangerte i fjor her heller. 🤔 Virker som det er vanskelig nok å få valpekjøpere til å røntge for HD/AD samt øyelyse, så å få dem til å gå MH om de må reise og tilrettelegge mer er nok enda værre.  Dessverre går det noen mentalt svakere hunder i avl med ujevne mellomrom fordi de genetisk er «verdt det» for mangfoldet sin skyld da både kort og langhår har forholdsvis liten genpool og få individer sånn sett som går i avl. Nå fikk vi vel igjennom noen grenser for matadoravl eller prøvde i hvertfall på generalforsamlingen i år og i fjor ble det åpnet for lang/korthårsparringer for de som ønsker å gjøre det. Så forhåpentligvis hjelper det litt. NCK har eller skal sende forespørsel til NKK sin advokat ifht om innavlsgraden på collie er innafor reglementet sånn mtp alt som har skjedd med dyresbeskyttelsen og rettssaken der. Jeg er vel av minioriteten som mener vi må ha et kryssingsprosjekt slik som lundehunden har hatt. (Om noen syns sånt er spennende så er Angela Harvey, kennel Wicani, sitt Tofty prosjekt gøy å følge. ) Å jobbe med smal genpool er veldig krevende.  Men det er ikke til å stikke under en stol at det er miljøberørt individer der ute, min egen inkludert. Nå er jeg såpass fersk i miljøet at jeg kan ikke si noe om at det har blitt bedre eller ei med årene, men jeg har sett hunder omtrent krype i svinger inne i hall på utstilling, hunder som nekter å løpe i det hele tatt. Jeg har hørt om hunder dommer ikke har fått tatt på engang, uten at det er nevnt i kritikken (det har jeg også sett i andre raser, så unikt for collien er det ikke).  Men er det flertallet? Gjennomsnittet? Mindretallet? Det kan jeg ikke svare på, det kjenner jeg altfor få til å gi noe svar på. Jeg er ikke skremt bort fra rasen og Limit blir ikke min siste, tvert imot. En god collie er gull. Og jeg tenker det ikke er uten grunn de er ansett som en av «the fab 5» i statene for service hund arbeid. ❤️ 
    • Takk for fine ord ☺️ Da var 1 ukes valpepermisjon over, og i morgen blir det hjemmekontor. Det kan bli interessant. Skulle gjerne hatt en lenger periode med fri. Føler vi såvidt har kommet i gang med noe som helst. Nå gikk mandag og store deler av tirsdag til kjøring da, så fullt en hel uke føler jeg ikke vi har hatt på oss.    I går hadde vi det første bæsje inne uhellet. Jeg var akkurat kommet ut fra dusjen, stod med håndkle på hodet og ingen klær da jeg så bæsjetrynet på var på gang. Prøvde å distrahere han mens jeg rev av meg håndklet og løp for å finne klær, men da var det allerede gjort. Ellers ingen uhell i går. I dag har vi hatt 1, kanskje 2 tissedammer.    Ellers har vi startet såvidt å trene. Jeg har begynt med å lære han å snurre rundt seg selv. Jeg syns det er en fin øvelse å starte med for å lære han å tilby adferd osv. som vil bli nyttig i videre trening. Innkalling trener vi også på litt daglig ☺️
    • Nå har han blitt 14 kg! Spent på hvor stor han blir når han blir voksen 😊  Vi har vært tre ganger på valpekurs, og det har vært veldig lærerikt! Godt å få noen tips og triks til innlæring av ting. Vi har også vært på Rally lydighet en gang, det var mye å huske på, men tror vi har lyst til å prøve det flere ganger! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...