Gå til innhold
Hundesonen.no

Forsikring.


Recommended Posts

Gjensidiges kalkulatorting for utregning av forsikring av hund...

https://www.gjensidige.no/skjema/DisplayForm?formid=2561

Pris fra ~1000kr til ~2000 med alt, det er mye å velge i blant skade, død, vetrinær, medisiner, "invaliditit" osv osv...

Prisen varierer fra rase til rase litt etter hvor utsatt rasen er for å få skader og sykdomer..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Det var en annen tråd på forumet for ikke så lenge siden som handlet om forsikringer.

http://dyresonen.no/forum/index.php?showtopic=30528

Nå vet jeg ikke hvilken rase du skal få deg, men agria differensierer på polisen basert på hvor mye din rase koster dem.

Ring rundt og sjekk ut hva de forskjellige selskapene skal ha. Jeg sparer noen hundre i året på agria framfor gjensidige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fra Sparebank 1 og er veldig fornøyd. Men jeg tror du må ha en hovedforsikring der for å få hundeforsikring.

Her er et lite utdrag av hva det står i forsikringsavtalen til Sparebank 1:

SIKKERHETSFORSKRIFTER

HUNDEFORSIKRING

Sikkerthetsforskriftene er påbud SpareBank 1 Skadeforsikring har fastsatt for å forebygge faren for skader og for å begrense omfanget ved eventuelle skader. Har sikrede forsømt å overholde sikkerhetsforskriftene, eller å påse at de blir overholdt, kan selskapets ansvar settes ned eller falle helt bort, jfr. FAL § 4-8.

Blir forsikret dr syk eller skadet, plikter forsikringstakeren straks å tilkalle veterinær og gjøre det han kan for å bekjempe sykdommen eller skaden.

Sykt eller skadet dyr skal under hele sykdommen stå under tilslyn av veterinær. Forsikringstakeren plikter å følge veterinærens anvisninger. Sykdommen/skaden skal straks meldes til selskapet.

Før avliving skal det om mulig samrås med selskapet som kan gi pålegg eller anvisninger som må følges. Hvis situasjonen krever en snarlig avgjørelse må det om mulig samrås med veterinær.

Dør forsikret dyr plutselig, eller skades det så alvorlig at det må avlives før veterinæren kan komme, skal det bekreftes av to uhildede personer.

Dersom de kliniske funn ikke har gitt grunnlag for en tilnærmet sikker diagnose, plikter forsikringstakeren å sørge for at dyret obduseres.

Når dyret blir borte skal dette straks meldes til politiet og selskapet, og dyret etterlyses ved annonsering i lokalpressen.

Når forsikringssummen er høyere enn kr 8 000 skal hunden være ID-merket med lesbar tatovering eller microchip (FECAVA-standard).

VILKÅR FOR HUNDEFORSIKRING

1. HVEM FORSIKRINGEN GJELDER FOR

Forsikringen gjelder for den som er nevnt i forsikringsbeviset (forsikringstaker).

Forsikringen gjelder ikke til fordel for andre som har eierinteresse i forsikrede dyr. Ved eierskifte gjelder forsikringen til fordel for ny eier i inntil 14 dager etter eierskiftet, men ikke lenger enn til ny forsikring er tegnet.

2. HVOR FORSIKRINGEN GJELDER

Forsikringen gjelder i Norden.

3. HVA FORSIKRINGEN DEKKER

Forsikringen gjelder den hund som er nevnt i forsikringsbeviset. Forsikringen utgår ved første forfall det året hunden fyller 10 år.

Selskapet svarer bare for skade som inntreffer i den tid selskapets ansvar løper.

Hvilke skader som erstattes:

Dødsfall/Avlivelse

Skade som erstattes:

- Plutselig og uforutsett skade ved at dyret dør eller må avlives på grunn av dyrevernmessige hensyn som skal følge av ulykke eller påført sykdom. Avlivning av dyrevernmessige hensyn aksepteres når det å leve, uavhengig av bruk, medfører lidelse for dyret, og dette bekreftes ved veterinærattest.

- Erstatningen skal utgjøre dyrets markedsverdi på skadetidspunktet, begrenset oppad til forsikringssummen.

Tap

Tap som erstattes:

- Erstatning ved tap som følge av at dyret blir borte. Blir dyret borte, skal dette meldes politiet og det skal etterlyses ved annonsering. Erstatning utbetales tidligst 3 måneder etter at dyret er meldt savnet.

Nedsatt brukerverdi

Skade som erstattes:

- Skade som følge av påført sykdom eller ulykke som fører til varig nedsatt bruksverdi, når dyret er ferdig trenet til et bestemt formål, eller som avlsdyr når det beviselig har hatt slike egenskaper.

For tispe vil avlsegenskaper si minst ett kull født på normal måte. For hannhund vil avlsegenskaper si beviselig farskap til minst tre kull. Erstatningen er begrenset med inntil 50% av dyrets forsikringssum etter graden av varig nedsatt bruksverdi.

Veterinærutgifter

Tap som erstattes:

- Erstatning for utgifter til undersøkelse og behandling som følge av akutt sykdom eller ulykke, som medfører veterinærmedisinsk behandling, forbindingssaker og reseptpliktige medisiner, samt nødvendig opphold på dyrehospital(dyreklinikk).

Erstatning dekker ordinære kostnader. Erstatningen er begrenset til den avtalte forsikringssum i forsikringsåret.

- Erstatning for utgifter ved keisersnitt/fødselshjelp begrenset til en gang i dyrets levetid.

Skader som ikke erstattes

Forsikringen dekker ikke skade som skyldes:

- Sykdom, svakheter eller feil som dyret hadde da forsikringen trådte i kraft, eller skade ved sykdom som viser symptomer mindre enn 30 dager etter denne tid.

- Mishandling, vanrøkt eller at veterinærens anvisning eller offentlig påbud ikke er fulgt.

- Avlivning eller nedsatt bruksverdi på grunn av sinnslidelser, nervøsitet, unormalt temperament (aggressivitet), ufruktbarhet eller nymfomani, uansett årsak.

- arvelige betingede leddlidelser som for eksempel hofteleddsdysplasi, artroser og lignende.

Unntatt der forsikring er tegnet før valpen er 4 måneder gammel og begge foreldrene er røntgenfotografert og er funnet friske, eller dersom hunden selv er funnet HD-fri ved røntgenfotografering i forbindelse med, eller etter, atale om forsikring.

Utgifter som ikke erstattes

Forsikringen dekker ikke utgifter til:

- Transport og reiser.

- Diettfôr og lignende

- Undersøkelser som for eksempel røntgen, når det ikke konstateres erstatnigsessig skade.

- Undersøkelse og behandling i forbindelse med kronisk sykdom

- Forebyggende undersøkelse og behandling.

- Kastrering/sterilisering uten i forbindelse med sykdom i kjønnsorganene.

- Fjerning av tannsten, eller annen tannbehandling som ikke er en følge av sykdom eller ulykke.

- Keisersnitt/fødselshjelp. Likevel dekkes ugifter ved keisersnitt/-fødselshjelp begrenset til en gang i dyrets levetid.

- Kremering

- Akupunktur og homøopati

4. FOREBYGGING AV SKADE OG BEGRENING AV TAP

Blir forsikret dyr sykt eller skadd, plikter forsikringstaker straks å:

- La det bli undersøkt av veterinær, følge veterinærens anvisninger.

- Gi selskapet melding om sykdommen eller skaden.

- Gjøre det som mulig for å begrense skaden.

MELDING OM SKADE

Når skade er inntruffet, skal sikrede uten ugrunnet opphold gi selskapet melding om skaden, samt gi det de opplysninger og dokumenter som er tilgjenglige og som selskapet trenger for å vurdere sitt ansvar og utbetale erstatningen. Hvis dyret blir borte, skal dette meldes til politiet og selskapet, og det skal etterlyses ved annonsering. Selskapet har ikke plikt til å betale erstatning før nødvendige undersøkelser er avsluttet.

Se for øvrig bestemmelsen om meldefrist og foreldelse i Generelle vlkår, pkt 5.

6. ERSATNINGBEREGNING

Forsikringsavtalelovens § 6-1 er fraveket. I stedet gjelder følgende regler:

Fastsettelse av skadens størrelse

Skadekostnadene settes til forsikringsverdien umiddelbart før skadetidspunktet, men ikke høyere enn forsikringssummen, som er selskapets maksimale ansvar.

Forsikringverdi

Forskringsverdien settes til hva det på skadedagen ville kostet å anskaffe tilsvarende – eller i det vesentlige – dyr (markedsverdien).

Aldersfradag

Det gjøres fradrag i erstatningbeløpet med 20% fr hvert hele år dyret er eldre enn 6 år.

Skjønn

Fastsettelse av erstaningsgrunnlaget og dyrets forsikringsverdi avgjøres ved skjønn hvis sikrede eller selskapet krever det. Bestemmelse om skjønn i Genrelle vilkår får i så fall anvendelse.

Skader etter forsikringstidens utløp

Når forsikret dyr opphører å være forsikret, faller selskapets erstatningsansvar bort etter en måned, selv om skadetilfellet oppstod i forsikringstiden.

Dyr som kommer til rette

Kommer dyret til rette etter at erstatningen er utbetalt, har sikrede rett til å beholde dyret mot å betale erstatningen tilbake. I motsatt fall tilfaller dyret selskapet.

7. EGENANDELER

I erstatningsoppgjøret fratrekkes den egenandel som framgår nedenfor, hvis ikke annet framgår av forsikringsbeviset.

Skal erstatningen avkortes/settes ned, gjøres dette før egenandelen er fratrukket. Har sikrede flere forsikrede ting i selskapet som er berørt ved en og samme hendelse, trekkes bare én egenandel – den høyese.

Når det gjøres aldersfradrag i henhold til punkt 6 og dette fradraget overstiger egenandelen, trekkes ikke egenandel. Utgjør aldersfradraget mindre enn egenandelen, trekkes kun egenandel.

Veterinærutgifter

I erstatningsoppgjøret trekkes det en egenandel på kr 1 000 innenfor en behandlingsperiode på 100 dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Undersøkelser som for eksempel røntgen, når det ikke konstateres erstatnigsessig skade.

- Undersøkelse og behandling i forbindelse med kronisk sykdom

Stussa på de to punktene under ting som ikke dekkes. Forstår jeg det riktig at dersom man røntger bikkja ved mistanke om skade, men ikke finner noe, så blir det ikke dekket? Og om hunden får en kronisk sykdom så dekkes ikke behandling, eller er det bare om den kroniske sykdomen var før forsikringa ble tegnet? :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Har nettopp postet dette på et annet forum så jeg bare kopierer det inn her: :wub:

Jeg kan dessverre ikke anbefale Agria da de har altfor mange og uforståelige vilkår for alle som ikke snakker "fagspråksk" (til og med veterinærer har problemer med deres formuleringer) og er gjerrige med tilbakebetaling. Med "fagspråksk" mener jeg at når man leser vilkårene til Agria må man lese mye mellom linjene og Agria har med den billigste forsikringen (Agria Maksimal) helgradert seg mot de fleste sykdommer ved å skrive vilkår som kan tolkes på mange måter og som de altid velger å tolke i deres favør.

Vi ble av Agrias kundekonsulenter anbefalt deres billigste forsikring, og endte opp med å ikke få tilbakebetaling på en livsviktig operasjon da operasjonen ikke dekkes ifølge ett de altfor mange vilkårene. Operasjonen hadde blitt dekket hadde vi valgt den dyreste forsikringen, men vi ble fortalt at det var unødvendig å kjøpe den dyre, ettersom den bare dekket reisekostnader, rehabilitering, resepter og slikt (de nevnte ingenting om alt det andre den ikke dekket).

Agria maksimal har i tillegg en egenandel som er på 1000 kr + en bevegelig egenandel på 20 % av den samlede summen du vil ha erstattet (ekstremt dyrt i forhold til andre selskaper).

Når det kommer til skjult feil forsikringen som er grunnen til at mange velger Agria, så er det ugler i mosen her også. For å få dekket utgiftene til en skjult feil må moren til hunden som har denne feilen være forsikret i Agria, (en grunn til at mange oppdrettere har denne forsikringen) MEN det holder ikke bare å ha Agria Avl (som er standardforsikringen for oppdrettere) hvis valpene er verdt over 10 000 kr må man i tillegg til Agria Avl ha Agria skjulte feil forsikring for at valpene skal være sikret for skjulte feil... Dette er det mange som dessverre har oppdaget for sent...

Har i senere tid vært i samtale med flere vetrinærer, oppdrettere og andre hunde/hestefolk som dessverre har samme erfaring med Agria. Vi byttet til Gjensidige som har mange færre og lettleste vilkår og så vidt jeg vet om kjenner jeg ikke til noen som har fått problemer med utbetaling av dem. Det koster oss 300 kr mer i året med Gjensidige, men det er det absolutt verdt, da Agrias forsikring ikke er verdt et øre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min veterinær spurte hvilken forsikring jeg hadde da hunden min trengte behandling. Da jeg svaret IF sa han at det var bra for de var grei å ha med å gjøre. Agria var vanskeligst etter hans mening. De har egne veterinærer som går gjennom saker. Jeg har og hørt fra andre som har Agria som har hatt problemer med oppgjør. Det er mange unntak og de er ikke så lett og skjønne seg på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
    • Takk for godt tips om godbitpung! Skal se om jeg finner noe liknende. Hadde samme erfaring som deg med vom, veldig hard avføring som virket ubehagelig å trykke ut. Tørrfor fra Dilaq, er det Dibaq du mener? Vurderte nemlig dette foret selv. Kan ikke så mye om hundeernæring, men syntes ingrendiensene så ganske bra ut og foret er rimelig. Men kunne ikke lese noen erfaringer med det på nett, og det føltes skummelt å prøve et så ukjent formerke. Du er fornøyd altså?
    • Vi har hatt fremgang på flere områder denne uka, bl.a. pelsstell. Tålmodigheten med kamming og raking har økt dramatisk. Han liker det ikke, men det virker som han har forstått at det er et nødvendig onde og en slags act of kindness fra min side, og er mer tålmodig med det. Nå holder det med en utbetaling per kammede og rakede bein, en for ryggen, en for magen og en for brystet, totalt 7 skjeer med Vom for å få kammet og raket hele hunden, unntatt skjegget, som det koster minst fire skjeer Vom å få kammet grundig gjennom.  Ny milepæl er napping. Skal ikke påberope meg å være noen kløpper ennå, men får det da til på et vis, og til min gledelige overraskelse liker han å bli nappet.  Ellers har vi fått mye sosialisering/miljøtrening med hester og fremmedfolk på territoriet denne uka, med camp/landsstevne på gården. Han har roet seg betraktelig ned og er progressivt desensitivert til situasjonen gjennom å få trøkket ansiktet fullt av godis og spise 1-2 måltider om dagen fra gresset rett foran paddockene, mens folk traver rundt med utstyr og for, og leier hester frem og tilbake. Fra å være heftig begeistret og vilter nysgjerrig med mye vokal de første dagene, til å være nær nonchalant nå på slutten - en pen utvikling. En god hjelp var hestenes nedlatende forrakt mot ham da han begynte bjeffe på dem. De gjorde hesteekvivalenten til det menneskelige uttrykket 'himlet med øynene og fnøs foraktelig' mot den lille drittungen som lagde sånn irriterende lyd. Den reaksjonen der fra dem sved på en annen måte enn tilsvarende reaksjon fra meg, som han har reagert på med MER vokal, for å gjøre det tydelig hva slags emosjonell abuse og omsorgssvikt sånt er fra primær omsorgsperson. Å "få" den der fra hestene var noe annet. Den fungerte på en annen måte fordi det ikke kom fra meg. En stor takk til hestene for hjelpen med å utvikle litt manerer. Han fikk til og med hilse snute mot mule med et brødrepar han har vært på nikk med i noen dager. Var veldig forløsende for ham, og roet ham betydelig ned i nærheten av dem.  Han er fortsatt ganske sosialt inkompetent, though. Klønete. Forsøkte kjefte og true seg til å bli hilst på og kost med her om dagen. Kroppsspråket hans var forvirrende. Ledig halvhøy hale i halvhurtig bevegelse. En slags mellomting mellom avventende vurdering, irritasjon og gledesbevegelser. Så satte han i en vokal som fremstod som truende dersom en skulle sammenlignet med mange andre raser. Ikke en dyp og alvorlig morsk voktervokal - det er ingen tvil om hva han mener når han bruker den - men et mer prososialt toneleie ispedd knurrebrumming, mot to unge kvinner som kom for å møkke en paddock. Mens han stod der og tilsynelatende kjeftet litt truende på dem, lett å tolke som territorial for den som ikke har hørt hvordan ekte territorial fra ham høres ut, så vrikket han på rumpa som i genuin gledeslogring, samtidig som han lagde de lydene der. Han forsøkte dundre meg å kjefte og true dem til å komme kose med ham, og hadde en forventning om å lykkes med det. Skjønner hvorfor mange beskriver gruppe 2 raser som: "Kan være dominant." Det er ikke så mange andre ord en kan beskrive det der med enn nettopp 'dominant'. Attitude.  Han fikk ingen uttelling for det der da, og begynte sutre og sytebjeffe da de gikk.  Kortbuksene har blitt kortere, fordi han satte seg i en fersk tyggisklyse på bussholdeplassen. Konsulterte Grok om frisyren og lurte på om den kunne generere et bilde av den optimalt estetiske måten å klippe en riesenschnauzer på, med en 2020 jeansmote silhuett på beina. Dialogen ble lang, men samme hvor omstendelig jeg forklarte, så klarte den ikke forstå at i den virkelige verden..  Så jeg forklarte og forklarte og la ved det eneste bildet tatt denne uka, kun for å vise den AI'em hva jeg mente: Jeg ville se om den kunne komme opp med en kul overall look som passer bedre med de kortbuksene der enn den typiske rasefrisyren. Jeg vet den er godt trent på visuell estetikk. Den KAN former og linjer. I forsøket på å veilede den til å forstå spurte jeg om den kunne vise meg forskjellen på å klippe en hunds naturlige pels til en silhuett av 2020 women's jeans fashion og på å kle en hund i hundeklær av jeansstoff.. ..så inntil videre beholder vi bare Lady og Landstrykeren looken med skjegg og bart og spaniel ører, til de ukonvensjonelle kortbuksene.
    • Leter med lys og lykte etter Mentalitetsboken av Ingalill og Curt Blixt, Kenth Svartberg. Noen som har den? Er også interessert i andre bøker innen språk og adferd - hundepsykologi:)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...