Gå til innhold
Hundesonen.no

Akvarie salt


MegaMarie

Recommended Posts

Har lest litt i gamle tråder da det er lenge siden jeg har vært her inne.

Tenkte på en ting, om dyrebutikken sier du bør ha salt i (men du vil ikke ha det) og de bruker salt i akvariene sine på butikken, hva skjer da om du kjøper noen fisker og ikke bruker salt i? Blir det for stor forandring for dem eller går det bra?

Skal man kanskje kjøpe akvarie salt og gi dem gradvis mindre eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De aller fleste dyrebutikker bruker ikke salt i karene sine selv, der er det kun rent vann som brukes (har jobbet i dyrebutikk selv) og noe medisiner hvis de har kar som er sterkt angrepne av sykdom.

Dessuten spiller det ingen rolle om de flyttes fra et saltet kar til et usaltet - fisken skal jo avklimatiseres, vann fra karet den skal gå i skal gradvis fylles i posen for å utjevne vannverdiene slik at fisken ikke får sjokk. Fisken lempes over i karet med håv og vannet i posen tømmes i vasken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Butikken bruker nok salt fordi de er redde for at fisken skal få parasitter, sykdommer osv. Hjelper ikke stort, og de fleste dyrebutikker kan (speiselt kjedebutikker vell og merke) kan ikke en døyt om akvaristikk med later som det (har jobbet i dyrebutikk selv)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...