Gå til innhold
Hundesonen.no

nyttårsaften - løpetid


sommerro

Recommended Posts

Trenger svar kjapt =) har ei tispe med sin 2 løpetid nå.. Hun startet å blø for 14 dager siden. Trodde hun var ferdig med å blø ca. 10 dagen, men hun blør fortsatt. Hun er veldig hoven, (tror kanskje hun er litt mindre nå enn for et par dager siden men synet kan bedra).

Spørsmålet er (ja, jeg vet at mange oppfatter det som et dumt spm fordi tisper IKKE skal møte hannhunder i løpetiden med mindre man ønsker valper).

- Kan hun være sammen med en hannhund på nyttårsaften? da har det gått 19 dager siden jeg så det første blodet. Er hun mest sannsyhnlig over "ståinga"?

tenker eventuelt, hvis vi tar på henne truse, med bokser utenpå der igjen, og hannhunden bokser, kan vi klare å hindre parring?

Å sitte med begge hundene i bånd hele kvelden er ikke et tema. Da får vi heller være hjemme på nyttårsaften. lar henne hvertfall ikke være alene hjemme på kvelden..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror at hvis dere tar på tispa tispetruse og bokser med strikker som strammer rundt der bokseren er på magen,og begge bena + en bokser på hannhunden med strikker som sikrer rundt magen og på bena og aldri lar dem være sammen alene så skulle dere være sikret mot valper.

Men skulle det under noen omstendigheter skje noe ,så må dere ikke dra dem ut av hverandre for det er farlig for begge parter.

Så får dere heller ta en abortsprøyte :)

Har ikke peiling på det med når de er fruktbare ,men jeg ville ikke tatt noen sjanser!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet med en slik løsning (uansett hvor mange bukser dere tar på hundene) er jo selvsagt at det KAN bli utrolig stressende og masete for hundene, da. I alle fall for hannhunden.

Og nei, antall bukser sikrer lite i forbindelse med parringsvillige hunder - om hannen tar av EN bukse eller tre er nokså uinteressant for han.

Så uansett hvordan man kler på hundene må man selvsagt være sammen med dem og si ifra til dem hvis de "starter noe". Fordelen er at i alle fall HAN neppe bryr seg om noe som helst annet i nærhetne - enn løpetispen, da.

Men ja, troligvis er hun ferdig med "stå-dagene" sine til da - og med et skikkelig bad der bak, og en hannhund som er ganske vant til løpetisper, så vil det hele nok foreløpe veldig greit.

Personlig hadde jeg heller dusjet henne med en sånn løpetidsspray (etter et skikkelig bad med shampo) - også hadde i alle fall jeg antatt at dette skulle gå helt fint!

Lykke til!

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stor sjanse for at det kan bli en slitsom kveld, veit om tisper som har stått to ganger; siste gang helt i slutten av løpetiden, ho ble parret også, så jeg hadde nok droppa å dra bort på nyttårsaften.

Hvis du absolutt må reise bort, har du ikke noen som kan ha henne for deg da?

Jeg ville nok heller blitt hjemme med tispa mi jeg :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ut ifra det jeg har fått vite nå, så blir vi nok hjemme istedet. Eventuelt dra bort å spise, og la tispa være hjemme alene mens vi er borte da.. Men må jo hjem i god tid før rakettene kommer.. men, vi får se..

Tror kanskje det ville blitt rimelig stress å ha bikkjene sammen.. er liksom slik, hun kan jo være ferdig med løptetiden da, men man veit jo aldri.. Dyrlegen jeg snakka med for ei stund siden sa at han hadde vært borti tisper som ble drektig etter 4 uker.. det er vel sjeldne tilfeller men..

Er litt vanskelig å sette henne bort til noen andre også, da hun er veldig nervøs av seg :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har ikke bur da som en av hundene kan være i hver sin gang? Selvfølgelig vil hannhunden sikkert ligge å mase - men dere vil være rimelig sikre på at de ikke kommer sammen ihvertfall. Jeg har hatt tispe som ble parret på 19. og 21. dagen av løpetiden og det ble 7 vakre valper (dette var planlagt og etter blodprøvesjekk hos veterinær..) så jeg lar aldri mine hunder treffe hannhunder før det har gått nærmere 4 uker siden løpetiden startet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...