Jump to content
Hundesonen.no

Hund som nyser


Wanderlust

Recommended Posts

For tiden så har jeg to hjemme som nyser. Bocca nyser stort sett hele tiden, mens Rex får noen nyse-anfall. Bocca hadde litt feber i går. Ikke noe hosting eller noe sånt.

Noen som har idè på hva dette kan være?`Eller kan det være kennelhoste?

(Prøver å være litt forsiktig, da Rex endte opp med lungebetennelse sist han hadde kennelhoste, og lå med 42 i feber).

Link to post
Share on other sites

Har selv akkurat hatt en runde med nesemiddbehandling på min Rex. Han nyser stort sett alltid litt, men var en periode det ble veldig mye så da en samboerne våre måtte behandles gjorde vi det samme og vips var nysingen tilbake til normalen. 1 pille 1 gang i uken i 3 uker holdt for min og han er nå helt fin.

Hørt om mange hunder i det siste som nyser, kanskje det er noe som går?

Lykke til.

Link to post
Share on other sites

Men ved nesemidd, er det feber, rennende nese og sånne forkjølelsessymptomer da?

Fortell litt om nesemidd om nesemidd om du vil. (tror jeg har fått dette på bikkjene mine av noen på skolen) :glare:

Link to post
Share on other sites

Jeg har trolig hatt nesemidd på mine, startet med at den ene nøys sinnsykt mye i perioder, den andre hadde nesten ikke symptomer, vi dro til veterinæren men de kan ikke konstatere om det er nesemidd uten en skikkelig utredning, derfor ble vi enbefalt og medisinere og vente noen uker og se om det bedret seg, vi gjorde det og hundene sluttet og nyse, så da kan vi anta at det var nesemidd siden de var friske igjen.

Link to post
Share on other sites

Det kan vel være begge deler, mine nøys for det meste vanlig, men fikk de skikkelig "anfall" så kunne de få innovernys og stod og hikstet. Jeg mistenkte kennelhoste, da jeg aldri har hatt det på mine hunder, så det vet jeg ikke helt..

Link to post
Share on other sites

sakset fra nettet: Nesemidden kan smitte ved at hundene snuser på hverandre. Smitte kan også forekomme med nesesekret fra hunder som nyser. Kontaktsmitte er nok det vanligste, men det er også antatt at smitte skjer ved indirekte kontakt. Smitte via bur, hundegårder, drikke- og matkopper er også mulig. Utenfor verten kan nesemidden overleve opptil 3 uker hvis miljøet er fuktig og relativt kjølig. Ved varme og tørke derimot dør den hurtigere. Kanskje dette er noe av forklaringen på hvorfor nesemidden er blitt så utbredt her til lands (og i Sverige).

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Vi har en snill og lydig 1.5 åring, som går pent å bånd, kommer på innkalling og kan mange grunnferdigheter, altså relativt lydig både inne og ute, også med div forstyrrelser. MEN når det dukker opp en katt går rullegardina ned. Hun fryser til is, og blir stående bom stille, før hun reagerer. Hun har også fotografisk hukommelse på steder hun før har sett katt, så da bygger hun seg opp og stresser når vi går forbi feks nabohus, selv om ikke katten er ute. Hun har hatt en erfaring med å jage katt, da ga hun seg ikke før katten hadde gjemt seg bort og vi tok henne fysisk vekk. Er det noen som har erfaring med å trene bort dette på noe vis, vil sladretrening med avstand ha noe for seg feks? Vi har ikke tilgang til hundevant katt å "trene med", så må ta det på sparket evt på tur.  Er forberedt på at det ikke går, og at vi alltid må være føre var når vi er ute med henne, men hadde vært veldig fint å få ned stressnivået litt 😆 
  • Det blir anbefalt å ikke fòre V&H og tørrfôr i samme måltid fordi det taes opp forskjellig i systemet. Rått er mye tyngre å fordøye. Jeg pleier å gi tørrfôr på morgenen, dagen, og rått på kvelden når vi er ferdig med all aktivitet 😊   Hvor mye valpen trenger varierer veldig fra individ til individ, og kommer an på gener, hvor mye valpen vokser og aktivitetsnivå. Så her må du følge med på holdet på valpen. Du skal lett kjenne ribbein og se tydelig midje, med ikke se noe særlig ribbein eller hofteben osv. Da er den for tynn. 
  • Foringsveiledningen for V&H er vel noe  sånt som 4% av kroppsvekt for valper, så hvis jeg ikke regner helt feil er det 280 gram for din hund. Delt på to, siden du vil fore halvt om halvt = 140 gram. Så halverer du jo bare tørrforet også.
  • Hei =)  Har en labrador hann på 10 uker nå . Han skal da ha 6 dl med tørrfor fordelt utover dagen. Har lyst å fore halvt  om halvt med tørrfor og vom hvordan skal jeg da finne ut hvor mye vom han skal ha i forhold til tørrfor ? Han veier nå 7 kg  noen som kan hjelpe meg å finne ut regnestykket å hvordan man regner det ut?  Har prøvd meg litt frem der jeg har brukt et desilitermål og stappet vom nedi til det måler 3 dl. og målt opp 3 dl tørrfor. vet jo ikke om dette ble riktig   
  • Hvordan gjøres dette? Erfaringer? Hva må jeg passe på?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...