Jump to content
Hundesonen.no

Spisesteder med rullestoltilgang i Oslo


Lemen

Recommended Posts

Hjelp...!

Jeg skal guide en delegasjon med hyggelige dansker rundt i Oslo på fredag, og jeg har akkurat fått beskjed om at 2 av danskene sitter i relativt store rullestoler..

Jeg hadde et opplegg klart, men nå må jeg finne et spisested som har rullstoltilgang og plass til oss. Planen var å spise en grei og billig lunsj, men hvor..?

Vi kommer mest sannsynlig til å ta turen til Vigelandsparken og shoppe litt på City/Byporten, muligens stikke innom Astrup Fearnly/Samtidskunstmuseumet, men det kommer ann på været og hva danskene har lyst til. Men mat må vi jo ha..

Det er en del år siden jeg sist bodde i Oslo, og jeg kan ikke komme på et eneste spisested som er tilrettelagt for rullestol (med unntak av en og annen MCDonalds..) Vet dere om noen?

Er det forresten noen som vet om jeg må bestille handicap taxi på forhånd..?

Jeg er evig takknemlig for all hjelp!

Mvh LivB

Link to comment
Share on other sites

Åh, takk snilleste! :(

Paleet er kjempesentralt og alt mulig : ) *lettet*

Og jeg som trodde min største ufordring med guidingen ville bli språket, jeg skjønner nemlig ikke dansk... :(

Det viste seg at danskene skulle komme i "reise-rullestoler" om jeg forsto de rett, og det håper jeg at jeg gjorde...

Det er forøvrig skammelig at Oslo er så innmari dårlig tilrettelagt for rullestolbrukere, jeg har aldri letet så fælt etter et passende spisested noensinne.

Mvh LivB

Link to comment
Share on other sites

Guest Gråtass

Aker brygge er forholdsvis rullestol vennlig. Det er ganske vanskelig å finne passende steder med handicap tilgang, ja. De stedene som er best er ofte hoteller.. Vi har opptil flere rullestolbrukere i familien og jeg selv satt i stol en periode pga sykdom, da fikk man føle problemstillingen på kroppen, bokstavlig talt. Men ett fint alternativ for turister er faktisk en runde med oslo sporveier sine båter i Oslo fjorden. Koster det samme som en bussbillett og tar ca 1 time.

Du må / bør bestille rullestol taxi på forhånd, gi dem tids og reise planen, men ikke forvent at de kommer når de skal. Det er nemlig slik at handicappede må ta drosjen når den kommer og det betyr +/- 30 min fra avtalt tid.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...