Jump to content
Hundesonen.no

Utgangsstilling


Aya

Recommended Posts

Det har seg sånn at nummer en problemøvelse hos oss faktisk er utgangsstilling. Jeg har prøvd alle de mest kjente triksene under innlæring; fra fri shaping (som jeg vanligvis bruker, fungerer ikke her), til bruk av vegg/hjørne/bånd. Hunden forstår ikke hva som er meningen, hun er helt blank. Dersom jeg bruker bånd/vegg blir hun veldig dempende. Hun setter seg fint i utgangsstilling hvis vi går fot først, men hun klarer ikke sette det i sammenheng med at det går ann å komme inn forfra og inn i utgangsstilling. Noen som har noen tips til innlæring av denne øvelsen (nyinnlæring).

EDIT: dårlig formulert. I bunn og grunn; hvordan lære inn utgangsstilling når alle de "vanlige" metodene ikke fungerer?

Link to comment
Share on other sites

Hmm... Nå vet ikke jeg hvordan du stiller deg til lokking o.l., men en måte å lære inn utgangsstilling på er å ha hunden sittende/stående (spiller egentlig ingen rolle) foran deg, ha en godbit i venstre hånd og styre hunden inn i utgangsstilling med godbiten.

Et annet alternativ er jo å bruke f.eks. en targetstick og lære henne å følge etter den med snuta. Det krever jo selvfølgelig at hun vet hva target er, og hvis hun ikke vet det må hun lære det først.

Vet ikke om dette hjelper, jeg er temmelig trøtt og sliten og ikke helt i mitt ess akkurat nå :lol:

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns "kassemetoden" beskrevet i siste nr av Canis virker veldig fin (ligger også i bloggen til Morten Egtvedt om du ikke abonnerer på Canis - http://hundetrening.blogspot.com/2007/07/i...sstilling.html).

Har såvidt trent litt på det første nivået fordi utgangsstillinga vår har vært litt klønete i det siste, og bare et par små økter med det har gjort at Tinka er mer bevisst på selve det å komme inn på plass.

Dette var innlæring av svenskeinngangen, veit ikke om du har noe formening om hvilken inngang du vil bruke?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har brukt "kassemetoden" på begge mine hunder og det har fungert veldig bra. Med Vesla lærte jeg det inn uten å bruke kasse/kloss, men det er samme prinsippet og jeg er veldig fornøyd med resultatet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...