Jump to content
Hundesonen.no

Hunder med kennelhoste...


Guest Christine

Recommended Posts

Guest Christine

Begge hundene mine har kennelhoste, hvor den ene begynner å bli litt bedre, mens den andre har blitt dårligere det siste døgnet. I morgen skal hele familien på jobb/skoler, og dermed må begge to være alene hjemme.

Er litt bekymra for de, og jeg liker ikke tanken på å la de være alene en hel dag. Vurderer derfor sterkt å ta meg fri fra skolen i morgen og muligens Tirsdag for å bare være hjemme å passe på så de ikke blir værre. Om noe hender med de, så er jo jeg isåfall hjemme og kan passe på/ringe veterinær.

Er jeg bare en skikkelig hønemor, eller er det faktisk et smart trekk av meg å bli hjemme?

(Jeg holder jo en knapp på sistnevnte selv, men jeg får egentlig ikke lov til å bli hjemme, fordi det er bare snakk om 6-7 timer... :rolleyes: )

Link to comment
Share on other sites

Nå har ikke min hund hatt kennelhoste enda, men skjønner din bekymring. :P

Jeg hadde nok vudert den biten med å være hjemme sterkt.. Man vet jo aldri hva som kan skje..

Håper du finner en løsning :P Å håper hundene blir friske :P

Link to comment
Share on other sites

Hadde det vært en av mine hunder så hadde jeg holdt meg hjemme. Jeg er da også veldig hønemor etter å ha opplevd en del sykdom på hundene de siste åra... Hadde det vært noe viktig på skolen/jobb så hadde jeg tatt hunden med i bilen(de slapper veldig av i bil) så jeg kunne ha sett til de av og til. På VGS fikk jeg ta med hunden på skolen om hun var syk eller noe, gikk i en liten klasse med veldig grei lærer.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet veldig lite om kennelhoste, men hvis det er sånn at det kan bli kritisk, så ville jeg absolutt blitt hjemme. Du kan jo kalle det "omsorgspermisjon". Kanskje du kan få beskjed på melding eller mail om hva de andre gjør på skolen, og så jobber du med det samme hjemme?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
  • Veie opp med et dl mål på en bakevekt? Hvis du ikke har fått med fôrkopp med mål fra forhandler. Det kan du spørre om å få, de har det ofte til utdeling.
  • Min valp skal ha 49 g av royal cannin puppy mini 2-10 måneder. Hvor mye er dette i dl?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...