Jump to content
Hundesonen.no

EinStein (Testikkler)


Ninahz

Recommended Posts

Hei hei

Joa Theo er en EinStein. Han har blitt 6 mnd og i pungen ligger det bare en stein. Kjenner ikke noe til den andre steinen heller, men det jeg lurer på (har ikke noe stort håp om at den andre kommer) når er løpet kjørt for lille Theo. Når kan man si med sikkerhet at den andre testikkelen ikke kommer til å falle ned. Dersom den ikke kommer før han fyller 1 år har jeg planer om å kastrere han da. De fleste anbefaler kastrering ved mangel på testikkel i pungen har jeg forstått. Er det tidlig å tenke på kastrering da eller?

Link to comment
Share on other sites

Om den ligger i buken er det opptil 80% sjans for å få kreft.. Hunden til min tante ble nettopp kastrert pga dette, og da de skulle fjerne steinen i magen så var det allerede begynnt å komme "uønsket vev" rundt.. Hunden er 1 år og 3 mnd gammel..

Nå forskning i Sverige viser at det er snakk om promille sjanse for kreft, ikke prosent lengre.

Jeg sitter desverre ikke på dokumentene, men ble informert om det fra en oppdretter i Sverige som er helseutdannet og har rimelig bra kontroll over ny forskning. (sjekket mye da jeg selv har avlet fram en Kryptosid hannhund).

Men dem bør fjernes, da kroppen ser på det som "fremmed" og begynner å kapsle den inn.

Når sjangsen for at den neste kommer varrierer, jeg vet personlig om en hannhund som fikk den siste ved 1år. Så løpet er ikke nødvendigvis kjørt. NKK sin salgs kontrakt sier 18mnd om jeg ikke husker helt feil nå, og jeg tror nok alderen er grunnlagt på vetrinærmedisinsk forskning.

Du kan jo dra til en dyktig vet og høre om h*n kjenner stenen oppi buken eller ikke?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...