Jump to content
Hundesonen.no

Planenen deres i fremtiden?


siljestokka

Recommended Posts

Dere som er ganske unge og har en eller flere hunder?.. Hvilke planer har dere framover? Tenker da på utdanning. Hvis dere har tenkt å utdanne dere hjemmefra, eller tilogmed utenlands.. Hva gjør dere da med hunden/hundene.. Bare jeg som lurer :D

Har så lyst på en hund til, men vet ikke hva som skjer etter vidergående =S .

Link to comment
Share on other sites

Jeg går på vg2 nå, og har èn hund som jeg eier sammen med mamma og pappa. Etter vgs har jeg planer om et år på folkehøyskole, og der kan jeg jo definitivt ikke ha med Tinka, så hun blir boende hos mamma og pappa når jeg flytter ut. Etter fhs skal jeg nok studere et eller annet sted, muligens på NTNU, men kanskje i utlandet? Uansett kommer nok Tinka til å fortsette å bo hos mamma og pappa av gammel vane samt at det kommer til å bli en del stress å finne hybel hvor jeg kan ha med hund. Skal jeg studere i utlandet så blir det enda verre...

Egentlig kunne jeg gjerne tenkt meg å kjøpe meg valp nå, men jeg dropper det nettopp fordi framtida mi er såpass usikker og fordi det eneste sikre om den er at hund blir vanskelig å kombinere. Mamma og pappa har sagt seg villig til å ta over Tinka, men de kunne aldri tenkt seg å ha ansvaret for to hunder.

Og egentlig så har jeg det jo fint med bare en hund også, så kan jeg heller glede meg til seinere i livet hvor jeg kan anskaffe meg drømmebrukshunden og kanskje en til...?

Link to comment
Share on other sites

Hunden er med på flyttelasset der jeg flytter, ikke noe problem. Som student har man ofte mye fritid og mye tid til hund, og det er kjekt. Jeg har måtte ofre noe også for dette, jeg har alltid hatt lyst til å studere i Storbritannia, men det blir vanskelig med ett stykk Knott på laget, og det er greit. Det er mitt valg, og jeg kan alltid dra utenlands etter jeg har studert, eller for å ta videreutdanning.

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke om jeg er ung nok, jeg. Men prøver likevel. Da jeg flytta tok jeg med en hund. Gamlemor på 9 fikk bli hjemme hos mamma, mens cavalieren ble med på lasset. Tilfeldighetene ville det slik at jeg fikk en til veldig kort tid etter det, så sist jeg flytta var det to med på lasset. Nå har jeg bare en, men selv da jeg hadde to og vurderte utlandet en stund så fikk jeg klar beskjed av mamma og co at dersom jeg ville til utlandet, var det bare å sende hundene til dem. Bortskjemt? Jeg? Aaaldri.

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke om jeg er ung nok, jeg. Men prøver likevel. Da jeg flytta tok jeg med en hund. Gamlemor på 9 fikk bli hjemme hos mamma, mens cavalieren ble med på lasset. Tilfeldighetene ville det slik at jeg fikk en til veldig kort tid etter det, så sist jeg flytta var det to med på lasset. Nå har jeg bare en, men selv da jeg hadde to og vurderte utlandet en stund så fikk jeg klar beskjed av mamma og co at dersom jeg ville til utlandet, var det bare å sende hundene til dem. Bortskjemt? Jeg? Aaaldri.

Samme her, jeg har jo muligheten.. Dersom jeg vil det nok. Det har jeg ikke villet hittil.

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg bare en, men selv da jeg hadde to og vurderte utlandet en stund så fikk jeg klar beskjed av mamma og co at dersom jeg ville til utlandet, var det bare å sende hundene til dem. Bortskjemt? Jeg? Aaaldri.

Moren min kunne sikkert hatt Kaizer hun og hvis jeg vil til utlandet, men det vil jeg ikke.

Link to comment
Share on other sites

Nå går jeg på VG1 I Sauda. VG2 skal jeg enten gå i Gran Canaria eller Stavanger. Mamma flytter også hvis jeg flytter, og Aron blir selvfølgelig med uansett hvor vi skal. Etter VG skal jeg mest sannsynlig studere jus. (Kanskje det blir et friår på meg. Får masse tid til hundene, jobbe og kanskje forbedre noen av karakterene) En veninne av meg studerer 2 år jus i Stavanger (altså på kveldstid da). De siste tre årene skal hun ta i Oslo. Lurer på om jeg skal gjøre det samme. Har gjerne lyst å bo i Stavanger så lenge jeg kan. Mamma har tilbydd seg å ha Aron viss jeg skal studere i utlandet, men det er heller uaktuelt for min del. Aron blir hos meg. hehe

Hund nr 2 vil nok også komme en gang iløpet av VGS håper jeg :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ferdig med VGS og har et jobbeår. Prøver å finne meg et sted å bo , for jeg ønsker å flytte hjemmenifra, det er ikke sånn kjempelett med to hunder og en katt, men nå har jeg faktisk funnet 4 plasser hvor jeg kunne ha hunder, men har måtte si dem fra meg av andre grunner...Virker som om folk liker at de er små ;)

En annen ting er at jeg jobber i butikk med utrolig teite jobb tider, så jeg føler at jeg for tiden ikke har så mye tid til hundene mine som jeg skulle ønske og som jeg er vant med. (da jeg gikk på skolen var jeg ferdig senest 15.00 mens nå er jeg ofte på jobb til 20.00) så jeg gleder meg til å begynne å studere igjen, og faktisk ha mer fritid sånn at jeg kan gjøre mye gøye ting med hundene igjen..... :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg går på Vg1.. Har tenkt å forsette der i tre år nå.. Drømmen er å bli veterinær, men det ser ikke så lyst ut.. Siden karakterene mine ikke er verdens beste.. Man må jo nesten bare ha seksere + Tillegspoeng for å komme inn på veterinærhøyskolen i Norge.. Så vil heller finne på noe annet å jobbe med.. Men er et vanskelig valg.. Vil jobbe med dyr(Så viss dere har forslag til jobb, så si ifra)

Eller så kunne jeg tenkt meg å utdanne meg i miliæret.. Er ganske skolelei egentlig =/.. Noe som hjelper veldig på med karakterene <_< ..

Gjenomsnittskarakteren min er 4, et eller annet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg går andre året av mine studier nå, i tillegg til at jeg jobber tre ganger i uken. Dette går foreløpig veldig greit, og jeg synes jeg har nok fritid. Jeg bor riktignok foreløpig hjemme, og kan få avlastning dersom det er nødvendig, men ser ikke for meg at det blir noe stort problem når jeg flytter heller. Da skal selvfølgelig begge hundene være med, men foreldrene mine har heldigvis sagt seg villige til å ha Orry her når det blir løpetid på minstefrøkna. Utenlandsstudier har jeg ikke vurdert, jeg holder meg nok i Norge hele tiden.

Link to comment
Share on other sites

Flyttet ut hjemmefra som 16åring, er nå 18 og har èn hund og planlegger nr. 2. Har ikke fullført VGS av forskjellige grunner deriblant sykdom, og veit ikke når jeg blir å prøve meg på skolebenken igjen. Når den tid kommer blir det ikke fulle dager og èn uke i strekk med skole, det blir nok et år på to år eller noe lignende. Ærlig talt har jeg ikke snøring på hva det skal bli av meg, men jeg veit at hundene er en del av akkurat det og sånn kommer det alltid til å være. Jeg gikk skole når jeg fikk Emma, men hadde ikke mange timer i uka jeg måtte være på skolen.

Emma har vært med på et flyttelass til nå og taklet ny leilighet supert, og jeg tror hun blir å trives enda bedre når hun får en hund å dele hverdagen med. Siden jeg er hjemmeværende nå uten skole og jobb så har jeg utrolig mye tid å slå ihjel, og der kommer også hundene inn. De holder dessuten liv i meg ved å dra meg ut i skogen til alle døgnets tider :rolleyes:

Hund er en livsstil, og skal alltid bestå av min "way of life" - det er igrunnen det eneste jeg er sikker på :blink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg går nå i tiende klasse og har to hunder. Drømmen er å bli veterinær:) Jeg har ingen planer om å flytte ut før om en god stund men når jeg gjør det vil jo hunden som jeg eier og har ansvaret for bli med, men hun er jo ganske gammel da...Sannsynelig vis blir det flere hunder i familien. Men jeg har fått tilbud av pappa om å flytte inn i den lille hybelen vi leier ut som ligger på vår tomt. Da har jeg mitt eget lille sted og kan ha hunder som bor der med meg:D Men hvis jeg skal ha en hund som da blir MIN hund nr 2. Skal det være meget nøye planlagt hele fremtiden min først og om den hunden passer inn.

Link to comment
Share on other sites

Uansett hva jeg velger å gjøre, kommer Tulla til å være med. Det er litt usannsynlig at jeg kommer til å studere i utlandet, men det er mulig vi kommer til å bo i England et år eller to. Og da kommer Tulla til å være med. Definitivt.

Ellers er jeg kanskje sånn halvveis ut i studietiden, og har hatt hund siden jeg sluttet på vgs. Har aldri vært noe problem, og hybler har vi funnet med snille folk. Faktisk det siste stedet vi leide (nå har vi kjøpt), fikk vi leiligheten nettopp FORDI vi hadde hund. Til og med to, hvorav en var valp da. Så jeg har gode erfaringer med å ha hund og studere og flytte på meg. Har flyttet fire ganger i løpet av de siste fire årene, og hundene har taklet det veldig bra. Vekslingen mellom at jeg studerer og til tider har jobbet eller begge deler, har også hundene taklet fint. Nå er det mulig vi skal flytte igjen til neste høst, og jeg tenker ikke engang på hunden oppi det hele. Selvsagt skal den være med, og selvsagt kommer det til å gå helt fint!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har bare gått VGS og jobbet siden jeg var 19, har ikke studert da jeg ikke trives på skolebenken, og kommer nok ikke til å studere heller, da må jeg nok flytte på meg og det vil nok ikke Mike takle så bra.Og jeg og samboern har kjøpt leilighet og vil nok ikke ha råd til å betale på det lånet hvis jeg skulle studert, da måtte jeg ha jobbet ved siden av, og da hadde det ikke blitt mye tid til hund. Har en ok jobb og trives bra der, skal kanskje ikke sitte der til jeg er 40, men tar en dag av gangen. Uansett hva det vil bli, så vil Mike være med.

Link to comment
Share on other sites

Jeg flyttet ut da jeg var 17 og har vært et par år i jobb før mere skole nå. Mikey kommer alltid til å følge med på mine flyttelass og det er uaktuelt å finne på ting som krever langvarig hundepass så lenge han er i live.. :blink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg går nå i tiende klasse og har to hunder. Drømmen er å bli veterinær:) Jeg har ingen planer om å flytte ut før om en god stund men når jeg gjør det vil jo hunden som jeg eier og har ansvaret for bli med, men hun er jo ganske gammel da...Sannsynelig vis blir det flere hunder i familien. Men jeg har fått tilbud av pappa om å flytte inn i den lille hybelen vi leier ut som ligger på vår tomt. Da har jeg mitt eget lille sted og kan ha hunder som bor der med meg:D Men hvis jeg skal ha en hund som da blir MIN hund nr 2. Skal det være meget nøye planlagt hele fremtiden min først og om den hunden passer inn.

Jeg bare lurer,... Men kunne du tenke deg og si snittet ditt :lol: (eller sånn cirka hva du ligger på).. Siden du også vil bli veterinær... Vil bare se hva andre folk har i forhold til meg :/ . Tror nesten jeg bare skal gi opp det med veterinær nå jeg ... Jeg kommer ikke til å klare skole så lenge.. blir for mye stillesitting.. Jeg trenger noe praktisk.. Går nå på allmenn og blir nesten overlykkelig når vi skal ha gym :rolleyes: .. Helldigvis så er det ikke alltid så lange dager.. savner Kunst og Håndverk, matlaging(som vi hadde i 9), gildere gymtimer(alt er så strukturert, før spilte vi bare fotball og andre ting og hadde det gøy)

Gymmen på vidergående er så karakterbevisst.. Det eneste du tenker på er karakteren. På ungdommskolen så såg bare læreren på oss, og satt en karakter for seg selv. Så hadde vi kanskje noen tester i ny og ne.. På VGS så får man vite den dagen læreren skal vurdere.. Han sier når han vurderer og går rundt og ser.. Vi har hatt fotball nå i det siste.. Så skulle vi bare stå og sentre mens han gikk og skrev notater.. Så skulle han se hvordan overstegsfinta vårs var osv... Ei begjunte og grine (hun er litt rar, hadde visst fått 2 i gym og fikk framvisningsangst)Etterpå ble vi delt inn i hvem som har spilt mest og minst fotball. Så spilte vi litt. Det er jo ikke gøy. Ja, nå snakker jeg meg helt bort fra saken her :P

Link to comment
Share on other sites

fremtidsplanenn min er flytende, MEN jeg er student på 2. året med hund og tenkte jeg kunne si to ord om hvordan det går. Der jeg gikk ifjor er det nesten like mange hunder som studenter (70 mot 140) så å ha med hund der var totalt ukomplisert. Det er hundegård på skolen og tillatt med hund på nesten alle av de 70 hyblene på skolen. Mye jakthunder (da skolen har utmark, skog og jakt som fagområder), men også en god miks av andre ting. Ifjor da jeg gikk der hadde vi en jeg fikk intrykk av at var aktiv innen hundesport med sine terver. Så denne skolen var jo rimleig grei å ha med å gjøre. Skulle jeg bort en helg var det ca 90 stk som var aktuelle som hundepassere:)

Når jeg i år flyttet til ny by var det litt jobb med å finne et sted å bo der jeg fikk ha hund. Men til slutt hadde jeg (og mine 2 samboere) flaks og fant en leilighet med kort vei til alt, inkl. skogen. Letter man og vil man så ordner det seg:) Når jeg har vært borte har jeg enten hatt en av samboerne mine til å passe på han eller mamma og pappa (lånte han med seg på jakt i 14 dager). Jeg er veldig heldig når det kommer til pass da pappa har blitt helforelsket i Rex og derfor gjerne passer han av og til, men blir litt styr da de bor i oslo og jeg på lillehammer. Men hunden er min så det er begrenset hvro mye mamma og pappa vil passe på han da hunden tross alt er mitt ansvar.

Det var litt om min vei i studentlivet med hund. Festing, sosialisering og studering har til nå vært lite problem. Eneste er at jeg må holde Rex på rommet om folk kommer til oss for å drikke da jeg er den eneste han liker å "prate" med når folk er påvirket.

Forøvrig har jeg vurdert utenlandsopphold jeg også og til nå så har jeg en bror med kjæreste som har sagt seg villig til å passe hunden et halvt år om det skulle trenges. Bare å lete litt rundt segså går det fin fint.

Lykke til alle sammen!

vil dere så går det, har man hund så tilpasser man seg automatisk det. Man trenger kanskje lengre tid for å få ting på plass, men jeg tror at det alltid vil gå.

Link to comment
Share on other sites

"Jeg ville forresten aldri skaffet meg en hund nr. to dersom du er usikker på hva du skal gjøre med hund nr. en etter vgs"

Svarer til

Aya

hehe.. Nai, det kommer ikke til å skje altså :lol: .. men det er lov å drømme.. Dessuten ser jeg at noen her på sonen har skaffet seg en hund nummer to, og er kanskje yngre enn meg.. Bare derfor jeg lurer på hva planene dems er...

Så det er sakt, så venter jeg til jeg har satt meg litt mer til ro et sted. Dessuten så vil ikke foreldrene mine at jeg skal ha en til =/

Link to comment
Share on other sites

Tja, er 19 nå, og om jeg noengang skal gå skole igjen er uvisst, en god del av min fremtid er "uplanlagt", vet ikke riktig hva som kommer til å skje.

Eneste jeg vet er at hundene skal være en del av det, det er en livsstil jeg ikke vil gi slipp på.

Så jeg kommer alltid til å velge slik at jeg kan ha med meg mine hunder.

Men jeg har likevell en nødløsning: mine foreldre, om det nå skulle bli slik at jeg bo borte fra mine hunder eller ikke kan ha dem i en periode av andre årsaker så har jeg mine foreldre til hjelp, dog skal jeg strekke meg herfra og til månen før det skjer :lol:

Link to comment
Share on other sites

Jeg er 16, går 2.året på vgs og har en hund + 2 katter, og har flyttet hjemmefra (er på leting etter ny leil. nå)..

Tenkte først på veterinær jeg og, men jeg har ikke bra nok karakterer (4,7 i snitt eller no), og jeg får fort vondt i leddene mine om jeg arbeider med mye stillestående osv som f.eks under større operasjoner.. fant ut det etter at jeg var en uke på dyreklinikk :lol:

Det jeg tenker på nå er dyrepleier faktisk, vet du må ha gode karakterer der og, men så vil jeg prøve å ta ett ekstraår etter vgs for å bedre karakterer osv. Hvordan samler man poeng forresten? utenom karakterene..

Link to comment
Share on other sites

Hvordan samler man poeng forresten? utenom karakterene..

Hvis du tar matte r1+r2, også tror jeg fysikken gir poeng (halvt poeng for andre + halvt poeng for tredje, det samme gjelder matten). Mulig du får poeng for å velge t-matte i stedet for p i første, dessuten kan det finnes flere ting (jeg får et poeng tror jeg fordi jeg hadde deler av naturfagen min på engelsk i fjor). Det er ikke fordypningspoeng lenger pga at alle nå må ha minst to fag innenfor samme område på allmenn.

Ett år på folkehøyskole gir tre studiepoeng, i tillegg får man et par poeng om man er 20 eller eldre når man begynner å studere (gjelder i alle fall på universitet).

Meget mulig det er flere ting.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke levd èn eneste dag uten en hund rundt meg, så jeg skal nok fortsette å ha det uansett. Jeg skal også ha oppdrett når jeg blir "stor" x) Jeg vurderer å ta hestelinja kanskje.. Jeg vet ikke enda!

Link to comment
Share on other sites

Jeg går 10ende nå, og skal gå vidergående etterpå. Jeg kommer nok kke til å gå så mye mer på skole...får jeg HATER skolen, er skikkelig skolelei! Men uansett, jeg "planlegger" jo hund nr.2, men det er ikke før om 2,3, kanskje 4år til den kommer i hus.

Uansett hva det bli til kommer alltid hunden som nr.1,selv om det gjør at jeg får mindre utannelse av ulike grunner :) Er hunder jeg skal satse på uansett, får være fattig da heller :D Ikke t det er slik jeg ser på det, men hvis jeg måtte velge. Rotet dette her så jeg tror jeg stopper å skrive...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...