Jump to content
Hundesonen.no

Vårt nye familiemedlem


Hemne

Recommended Posts

Fredag ettermiddag fikk vi vårt nye familiemedlem Ozzy :icon_fun:

Han er en hærlig, lodden Border Collie som er født 20. Aug 2007.

Han kommer fra en gård i Sandnes og mamman døde da han og ni søsken var 6 dager gammel.

post-2764-1191748969_thumb.jpg

Her skal han visstnok være 1mnd og 9 dager gammel :)

post-2764-1191786359_thumb.jpg

Sliten liten gutt... (1 mnd og 17 dager)

post-2764-1191786415_thumb.jpg

Sååå søt da... (1 mnd og 17 dager)

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer! Kjempe søt var han :) Veninnen min har forresten en tispe fra samme kullet!

Takk ;)

La meg høre hvordan det går med henne videre da...artig å se hvordan flere fra samme kull utvikler seg

Link to comment
Share on other sites

Så utrolig herlig! Fortsett å post masse bilder! :)

Kan jeg forresten spørre hva skjedde med mamman?

Skal vel bli litt bilder etterhvert ja ;)

De trodde at det kanskje var fordi hun ikke hadde fått ut en av valpen.

Link to comment
Share on other sites

huff, stakars.. men bra det gikk bra med valpene i alle fall :thumbs:

Ja denne ser ut til å ha kommet fra det uten noen synlige men i allefall. Virker veldig trygg å fin...noe vi var veldig spente på, siden man hører så mye om hva som kan skje om det blir tatt bort fra moren tidlig. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Nydelig! Hva skal han brukes til da`?

Hovedsakelig som kosehund og selskap. :lol:

Vi bor på landet og har en stor eiendom. Tenkte jeg skulle prøve å bygge opp en liten agility bane på eiendommen, så vi kan trene litt. Ser også ut til at han har en veldig effektiv nese allerede, så jeg bør vel vurdere å trene litt på spor også.

Er i hovedsak hjemme på dagtid, så jeg har heldigvis masse tid til å aktivisere han...og han meg, hehe...

Kan vel ikke akkurat ligge på latsiden når man har en slik hund. :thumbs:

Link to comment
Share on other sites

Hohoi!

Selv om jeg ser at vår lille Ozzy er veldig flink til å gjøre fra seg ute, i forhold til hva mange andre sliter med, så er det jo ikke til å stikke under en stol at uhell skjer. Det er jo ikke Ozzy sin feil egentlig, men derimot vi menneskene i flokken som har problem med å tolke Ozzy sine behov til en hver tid...og plutselig er uhellet skjedd. :unsure:

Så nå har jeg fjernet alle tepper i huset, hvor han befinner seg på dagtid ( dvs. alt bortsett fra soverom). Det er ikke å stikke under en stol at han ser ut til å like å sitte mykt når ting skal gjøres...aller helst under eller ved spisebordet, der vi har et teppe i mørke mønstre, og hvor uhell er vanskelige å oppdage.

All gulv er nå vasket i flere omganger med grønnsåpe, i håp om at alle "favorittplasser" nå er "vasket bort". Har også fjernet noen stoler rundt spisebordet som har gjort det litt uoversiktilg for oss å følge med på hva han foretar seg.

Da får jeg bare håpe da, at tiltakene virker... kombinert med at vi har begynt å kjøre med belønning når han gjør fra seg ute. Det siste fattet han fort, får når jeg nå skryter av at han har tisset så kommer han og setter seg foran beina mine og ser forventningsfullt på meg. :lol:

Hvis noen andre har lignende erfaringer å fortelle om, så hadde det vært hyggelig å høre. :P

Link to comment
Share on other sites

Ja det er en hærlig rase. Er så utrolig glad i denne gutten :D

Han lærer også overraskende fort...skal ikke mange repitisjonene til før han skjønner(vel og merke når han VIL forstå).

Men han har lett for å stresse seg opp da...så jeg går hele tiden å "føler"på han.

Er ikke vant med valper, så jeg prøver så godt jeg kan...leser alt jeg kommer over :)

Link to comment
Share on other sites

Nå har det gått en uke siden våre lille Ozzy kom til oss ;)

Tiden flyver fort når man har valp, og den lærer og forandrer seg utrolig mye på kort tid.

De første dagene han var her, så var uhellene mange og de var både små og store. De siste dagene har han kunn hatt 1-2 småuhell pr dag. Da gjerne etter at han har vært aktiv inne. Han sover stort sett hele natta og har i løpet av denne uka ikke hatt et eneste uhell på soverommet. Han har også lært at å tisse og bæsje ut betyr godbit :)

Han har nå lært seg å lyde navnet sitt, selv om han kobler meg ut i blandt. Ser også ut til at han har lært va NEI betyr og ØØHØMM, men det er fort glemt om fristelsen blir for stor (spesielt når dette gjelder bukser og sko i bevegelse). Spesielt rampete er han om han er trett. :P

Mat er også blitt et ord som er ganskje gjennkjennbart virker det som, og liten hund lager stor lyd om den ikke kommer fort nok på gulvet.

Jaja, det var et lite sammendrag om vår første uke med gullet. :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...