Jump to content
Hundesonen.no

Hunden tror han trenger å beskytte oss?


majlis

Recommended Posts

Har en bichon frise på snart 4 år som vanligvis er snill og rolig. Han har imidlertid et problem når vi tar han med på hytta. For et par års tid siden forsøkte min far å jage noen fugler ved å klappe i hendene og lage noen lyder. Dette reagerte hunden på ved å løpe bort til ham og bjeffe. Det samme skjedde litt senere da faren min forsøkte å jage en katt. Etter det tåler knapt hunden at vi reiser oss, før han spretter opp og bjeffer helt febrilsk, som om han forsøker å jage noe han ikke ser. Har prøvd å si nei til han, rose ham når han er stille, øve på at en person går bort fra oss andre osv osv, men ingenting synes å fungere. Noen som har forslag til hvordan vi kan avlære dette? Han er overhodet ikke så på vakt hjemme, men kan av og til reagere på at noen klapper i hendene eller lager "hysj"-lyder. Problemet er imidlertid primært relatert til hytta.

Link to comment
Share on other sites

Dere har "lært" ham noe - om enn ufrivillig, nemlig at når noen spretter opp - så er det noe som må jages. Kanskje syntes hunden det var gøy, kanskje syntes den det var skumlere enn dere trodde, men nå "sitter" det.

Da må dere prøve å lære ham av med det, og da kan dere prøve å trene ved å reise dere litt langsommere hver gang i en periode, kanskje hive et par godbiter på gulvet rundt dere i det dere reiser dere, og fremstå som veldig rolige og ubekymrede. Som når dere er på hytta? Kanskje hunden er litt mer på vakt der enn hjemme, så det skulle lite til.

Ellers skader det ALDRI å trene mer lydighet, så dere også kan stoppe denne atferden :icon_redface:

Husk bare at dersom hunden er opphisset, enten det er av frykt/vakt eller fordi den venter noe gøy, så vil det ikke være bra å hisse seg opp selv og med høylydte "nei"-kommandoer - da kan hunden risikere å tro at dere fortsatt er "med på det" og skal jage vekk noe.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for gode tilbakemeldinger! :icon_redface:

Har forsøkt å gi ham godbiter når vi reiser oss og går, men når han får disse "anfallene" virker han redd og vi når liksom ikke inn til ham. Men vi må sikkert bare øve mer. Skjønner at det vil kreve en del innsats, men tenkte det var greit å være sikker på at vi har riktig fremgangsmåte først.

Her om dagen kom det to katter til hytten, og da ble han helt febrilsk og bjeffet etter dem (da fikk han på en måte bekreftet at det er "noe" der som han trenger å forsvare oss mot). Dette gjør han ikke når han treffer katter andre steder. Vi forsøkte å gi ham godbiter i det en av oss gikk bort til kattene, men han fortsetter å bjeffe etter kattene med en gang han har slukt godteriet. Men det kan som sagt tenkes at det kommer seg dersom vi øver lenge nok. :)

Link to comment
Share on other sites

Har du prøvd å desensitivisere han for denne klappingen/lydene? Mulig han da vil tålerere bevegelsene bedre også.

Jeg ville klappet litt mens dere koser/ser på tv osv. Gi noen godbiter og prøv å få han til å assosiere klappingen og lydene med noe positivt og rolig. Begynn forsiktig (hjemme) og øk etterhvert før du går noen skritt tilbake i treningen og flytter det til hytta.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...