Gå til innhold
Hundesonen.no

Tilbrede svinelever


Helene

Recommended Posts

Har en svinelever liggende i frysen som jeg tenkte å ta opp og lage godbiter til hunden av. Noen gode tips til hvordan best tilbrede den?

Har fått tips om å først koke den, deretter ha den i stekeovnen på 50grader over natta, er dette det beste? Skal ikke skryte på meg at jeg er noen kløpper på kjøkkenet verken på menneskemat eller hundemat, utover tørrfôr og oppkutting av ymse godbiter. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bare erfaring med fårelever og storfelever, men vil anta det er likt med svin.

Jeg koker leveren en times tid (til den blir "grå" helt gjennom) så skjærer jeg den opp i biter og har den i ovnen i et par tre timer på 100 grader. Jeg liker at den er litt myk i midten, hundene syns det er enda mere snask da :)

Anbefaler å ha god lufting på kjøkkenet hele prosessen, lukter mindre godt til tider spør du meg :) Men hundene syns det lukter himmel! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dropper kokingen jeg, og skjærer og klipper leveren i små små biter og har det utover bakepapir. Lar det stå på 50 - 75grader lenge, gjerne over 12 timer. Har jeg det litt travelt fyrer jeg opp temperaturen til 100 grader. Jo høyere tempereatur jo mer lukt. Bikkjene elsker det uansett. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...