Gå til innhold
Hundesonen.no

Tilbrede svinelever


Helene

Recommended Posts

Har en svinelever liggende i frysen som jeg tenkte å ta opp og lage godbiter til hunden av. Noen gode tips til hvordan best tilbrede den?

Har fått tips om å først koke den, deretter ha den i stekeovnen på 50grader over natta, er dette det beste? Skal ikke skryte på meg at jeg er noen kløpper på kjøkkenet verken på menneskemat eller hundemat, utover tørrfôr og oppkutting av ymse godbiter. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bare erfaring med fårelever og storfelever, men vil anta det er likt med svin.

Jeg koker leveren en times tid (til den blir "grå" helt gjennom) så skjærer jeg den opp i biter og har den i ovnen i et par tre timer på 100 grader. Jeg liker at den er litt myk i midten, hundene syns det er enda mere snask da :)

Anbefaler å ha god lufting på kjøkkenet hele prosessen, lukter mindre godt til tider spør du meg :) Men hundene syns det lukter himmel! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dropper kokingen jeg, og skjærer og klipper leveren i små små biter og har det utover bakepapir. Lar det stå på 50 - 75grader lenge, gjerne over 12 timer. Har jeg det litt travelt fyrer jeg opp temperaturen til 100 grader. Jo høyere tempereatur jo mer lukt. Bikkjene elsker det uansett. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nå nærmer det seg 1,5 år siden det ble stille i huset, og det er på tide at noen andre får glede av hundeutstyret og bøkene jeg har. Her er Finn-annonsene jeg har lagt ut: Hurtta Lifeguard sele rosa, størrelse 90, ubrukt: https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/390107305 Diverse apportbukker, rosa rute med hvitt bånd og neseprøver: https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/390101594 Diverse hundebøker: https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/388869585 Jeg har et pent brukt tøybur til salgs. Det har vært brukt 5-6 ganger på utstillinger og konkurranser til groenendael-tispe. Kan hentes i bergensområdet. Ta kontakt om du er interessert, så sender jeg bilder og detaljer. Jeg har også Vari Kennel Ultra Fashion størrelse large til salgs. Må hentes i bergensområdet (sentrum/Åsane). Det er mye brukt, og har blant annet reist fra USA til Norge med hund i. Så det bærer preg av å være brukt. Ta kontakt om du vil vite mer om buret og få bilder av det. Det er denne fargen:
    • I prinsippet tenker jeg at så lenge det er en god raseklubb så har de en oversikt over oppdrettere som følger deres retningslinjer. Men det er mye rart i hundeverdenen, og det kan være ulike årsaker til at en oppdretter ikke er med der. Det er uansett et ok sted å starte, tenker jeg. Fikk ihvertfall et godt inntrykk av nettsidene deres og informasjonen der. Ellers finner du mange gode råd om både kjøp, kontakter og valpetiden om du søker litt rundt på forumet her. Det ligger mange år med samlet erfaring rundt om. Lykke til!
    • Tusen takk for tipset! Magefølelse er kjempevanskelig 😅 når er den reell, og når er det bare sider ved den andre parten man ikke setter pris på, og som man reagerer på?  Jeg kan nok bruke litt mer tid på puddelklubben sine sider. I dag blir det fort facebook og Instagram siden det er så visuelt og lett tilgjengelig, men går sikkert glipp av en del gode oppdrettere ved å ikke tenke at man kan ringe rundt litt.  Til mitt forsvar er det første gang jeg skal kjøpe rasehund, så jeg vet ikke helt hva jeg driver med 🙈
    • Shirkus er vel eneste jeg kommer på som jeg kjenner og synes virker bra. Jeg tenker at det er viktig å sette seg inn i RAS-dokumentet som skal ligge på NKK, og sjekke at en oppdretter følger både NKK og puddelklubben sine retningslinjer for avl, som et minimum. Det med magefølelse er vanskelig. Prøv å dra på aktivieter du evt. selv kunne tenke deg med puddel, og se hvem du møter der?
    • Hei dere! Jeg planlegger anskaffelse av storpuddel-valp. Vet noen om gode oppdrettere? Helst parti, rød, brun eller grå.  Har vært i kontakt med et par oppdrettere, men er litt usikker på magefølelsen. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...