Gå til innhold
Hundesonen.no

hvordan skal de ulike øvelsene være?


Shilamon

Recommended Posts

Sitter nå her på skolen min i ødemarken og leter etter noe nyttig å gjøre med bikkja, funnet ut at jeg kan starte å trene mot bronsemerket i lydighet. Men hvordan skal egentlig de forskjellige øvelsene gjennomføres i en konkurranse?

f.eks enkeltdekk, er det noen krav til hvordan hunden ligger så lenge den ligger stille?

Hvordan gjennomføres tannvisning, og hvordan øve på dette?

Tar imot tips og forklaringer på alle momenter:)

(bruker metoder som ligner nordenstam sine, men kombinert med godbiter.... så vet de som måtte ønske å gi meg tips hvordan jeg trener:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Tannvisning: Du og hunden stiller dere opp, hunden i utgangsstilling. Dommeren spørr om dere er klar og kommer for å hilse. Hun håndhilser på deg før hun sjekker tennene. Ofte er dommeren bare kjappt over leppene. Tannstilling betyr ingenting, det er hundens tilgjengelighet som testes. Hunden bør sitte stille både mens dommeren hilser og sjekker. Stryker du på tannvisning får du ikke gå videre.

Lineføring: Hunden skal følge deg i slakt bånd i vendinger og rette strekker med sakte marsj eller springmarsj. Hunden bør holde god kontakt, slik at den er med deg i programmet og ikke er på tur alene. Som fører bør du være bevisst med kroppsspråket, mye enklere for hunden å følg med deg om den trur du vet hvor du skal og hva som skjer etterpå.

Fri ved fot: Samme som lineføring, men her uten bånd. regnes som en av de vanskeligste øvelsene i bronsemerket om jeg ikke husker feil.

Dekk fra holdt: Du starter med hunden i utgangsstilling, går fri ved fot til annvist plass og gjør holdt. Dekk ned hunden og gå i fra til dommer ber deg stoppe og snu. Deretter går du bak hunden og inntil før du ber den sitte opp i utgangsstilling igjenn. Hundens vilje til å dekke og bli liggende er hovedmomentet i øvelsen.

Innkalling fra sitt: Starter (som alltid) med hunden i utgangsstilling. Dommer ber deg be hunden om å bli og gå i fra. Som regel er det ca. 15 meter. På dommerens signal kaller du inn hunden. Fart, innkomst og utgangsstilling er viktig.

Stå under marsj: Dere går noe meter fri ved fot, før du ved anvist plass ber hunden om å stå. Selv går du videre til dommer sier i fra. Deretter går du bak og inntill hunden og får den i utgangsstilling. Stmåmomentet og hvor villig hunden er til å bli stående er tellende.

Enkeltdekk to min. Dekk ned hunden og gå i fra. Du skal stå på ca. 15 meters avstand i to minutt. Hunden bør ligge stille både med kropp og hode. Den skal ikke reise seg /sette seg opp, og den skal legge seg ned på første kommando.

Trur det var alt? :P Om du har, eller bestiller, regelheftet for LP prøvene får du alt oppskrevet der, veldig greit å ha. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trur det var alt? :P Om du har, eller bestiller, regelheftet for LP prøvene får du alt oppskrevet der, veldig greit å ha. :)

Er det NKK en må bestille sånne hefter fra? Og er det de samme som ligger ute som pdf fil eller inneholder dem noe mer/mindre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...