Jump to content
Hundesonen.no

hvordan skal de ulike øvelsene være?


Shilamon

Recommended Posts

Sitter nå her på skolen min i ødemarken og leter etter noe nyttig å gjøre med bikkja, funnet ut at jeg kan starte å trene mot bronsemerket i lydighet. Men hvordan skal egentlig de forskjellige øvelsene gjennomføres i en konkurranse?

f.eks enkeltdekk, er det noen krav til hvordan hunden ligger så lenge den ligger stille?

Hvordan gjennomføres tannvisning, og hvordan øve på dette?

Tar imot tips og forklaringer på alle momenter:)

(bruker metoder som ligner nordenstam sine, men kombinert med godbiter.... så vet de som måtte ønske å gi meg tips hvordan jeg trener:)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Tannvisning: Du og hunden stiller dere opp, hunden i utgangsstilling. Dommeren spørr om dere er klar og kommer for å hilse. Hun håndhilser på deg før hun sjekker tennene. Ofte er dommeren bare kjappt over leppene. Tannstilling betyr ingenting, det er hundens tilgjengelighet som testes. Hunden bør sitte stille både mens dommeren hilser og sjekker. Stryker du på tannvisning får du ikke gå videre.

Lineføring: Hunden skal følge deg i slakt bånd i vendinger og rette strekker med sakte marsj eller springmarsj. Hunden bør holde god kontakt, slik at den er med deg i programmet og ikke er på tur alene. Som fører bør du være bevisst med kroppsspråket, mye enklere for hunden å følg med deg om den trur du vet hvor du skal og hva som skjer etterpå.

Fri ved fot: Samme som lineføring, men her uten bånd. regnes som en av de vanskeligste øvelsene i bronsemerket om jeg ikke husker feil.

Dekk fra holdt: Du starter med hunden i utgangsstilling, går fri ved fot til annvist plass og gjør holdt. Dekk ned hunden og gå i fra til dommer ber deg stoppe og snu. Deretter går du bak hunden og inntil før du ber den sitte opp i utgangsstilling igjenn. Hundens vilje til å dekke og bli liggende er hovedmomentet i øvelsen.

Innkalling fra sitt: Starter (som alltid) med hunden i utgangsstilling. Dommer ber deg be hunden om å bli og gå i fra. Som regel er det ca. 15 meter. På dommerens signal kaller du inn hunden. Fart, innkomst og utgangsstilling er viktig.

Stå under marsj: Dere går noe meter fri ved fot, før du ved anvist plass ber hunden om å stå. Selv går du videre til dommer sier i fra. Deretter går du bak og inntill hunden og får den i utgangsstilling. Stmåmomentet og hvor villig hunden er til å bli stående er tellende.

Enkeltdekk to min. Dekk ned hunden og gå i fra. Du skal stå på ca. 15 meters avstand i to minutt. Hunden bør ligge stille både med kropp og hode. Den skal ikke reise seg /sette seg opp, og den skal legge seg ned på første kommando.

Trur det var alt? :P Om du har, eller bestiller, regelheftet for LP prøvene får du alt oppskrevet der, veldig greit å ha. :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Trur det var alt? :P Om du har, eller bestiller, regelheftet for LP prøvene får du alt oppskrevet der, veldig greit å ha. :)

Er det NKK en må bestille sånne hefter fra? Og er det de samme som ligger ute som pdf fil eller inneholder dem noe mer/mindre?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...